KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Bingöl'de Engelliler Haftası'na özel farkındalık programı

Bingöl'de Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programda özel bireylerin sahne performansları davetlilerden büyük alkış alırken, erişilebilirlik ve toplumsal farkındalık mesajları da verildi.

Bingöl`de Engelliler Haftası`na özel farkındalık programı
13 MAYIS 2026 ÇARŞAMBA 20:45
0
806
0
AA aa

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Bingöl'de farkındalık programı düzenlendi. Valilik koordinesinde; Bingöl Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Karşıyaka Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa yoğun katılım sağlandı.

Programa Bingöl Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkan Vekili Hasan Çeçen, Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü Bahattin Tüz, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özel bireyler ve aileleri katıldı.

Özel bireylerden gösteriler

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Vali Çelik, ilk olarak özel bireyler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Programda daha sonra folklor gösterileri, ritim oyunu ve müzik dinletileri sahnelendi.

“Asıl mesele gönüllerdeki engelleri kaldırabilmek”

Programda konuşan Vali Cahit Çelik, Bingöl'de Ulusal Engelli Veri Sistemi'ne kayıtlı yaklaşık 30 bin engelli vatandaş bulunduğunu belirterek, engelli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Kentte yürütülen hizmetlere ilişkin bilgi veren Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 3 bin 427 vatandaşa evde bakım hizmeti sunulduğunu, bugüne kadar 8 bin 545 kişiye engelli kimlik kartı verildiğini ifade etti.

Çelik, “Asıl mesele gönüllerdeki engelleri kaldırabilmektir. Engellisini anlayan, sahip çıkan ve engelsiz bir toplum için üzerine düşeni yerine getiren bireyler olabilmektir” dedi.

Erişilebilirlik çalışmaları sürüyor

İl genelinde erişilebilirlik çalışmalarının devam ettiğini belirten Çelik, kamu kurumlarından toplu taşıma araçlarına kadar birçok alanda standartların artırılması için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

2014 yılından bu yana Bingöl'de toplam 390 alanın denetlendiğini ifade eden Çelik, erişilebilirlik belgesi verilen kurum, açık alan ve toplu taşıma aracı sayısının 107'ye ulaştığını söyledi.

Empati parkuru düzenlendi

Programın devamında “Empati Parkuru” etkinliği kapsamında protokol üyeleri ile özel bireyler arasında tekerlekli sandalye voleybol etkinliği gerçekleştirildi.

Vali Çelik'in de katıldığı etkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara dikkat çekildi.

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın