KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Bingöl'de Bin 545 kişiye işsizlik maaşı…

Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü'nce 2023 Ocak-Temmuz ayları arasındaki eğitim istihdam programları kapsamında 43 milyon 785 Bin 87 TL ödeme yapıldığı bilgisini veren Baycuman; 'İl Müdürlüğümüzce toplam 957 kişi işe yerleştirilmiştir. Ayrıca işsizlik ödeneği hak eden 1.546 kişiye 14 milyon 834 Bin 881 TL ödenmiştir'

Bingöl`de Bin 545 kişiye işsizlik maaşı…
07 TEMMUZ 2023 CUMA 04:50
1
1237
0
AA aa

Bingöl İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2023 yılı 3. Olağan toplantısı, Vali Yardımcısı Engin Tok başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Engin Tok, toplantıda Bingöl'de ihtiyaç duyulan mesleklerin belirlenmesi, işverenlerin arz talep konuları, istihdam ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarının planlanması, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Program konuları, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınacağını belirtti.

Konuşması sonrası sunum yapan İŞKUR Bingöl İl Müdürü Cevdet Baycuman, önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar, iş insanlarının işgücü ihtiyaçlarının ve ihtiyaç duyulan mesleklerin planlanması, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar ile Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer eğitim programları hakkında bilgi verdi.

Baycuman, İŞKUR tarafından yürütülen çalışmalara dair şu bilgileri akatrdı;

  • İl Müdürlüğümüzce toplam 957 kişi işe yerleştirilmiştir.
  • 7 Bin 674 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir.
  • 772 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir.
  • İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 25 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır.
  • İş Kulübü Liderliği eğitimi kapsamında 20 adet eğitim düzenlenmiştir.
  • Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 21.695.759,40 TL
  • Mesleki Eğitim Kurslarına katılanlara 358.454,40 TL
  • İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara 6.895.992,18 TL
  • İşsizlik Ödeneği hak eden 1.546 kişiye 14.834.881,09 TL

2023 Yılının Ocak-Temmuz ayları arasında programlara toplam 43.785.087,07 TL ödeme yapılmıştır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın