KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Bingöl Valisi Usta'dan orman yangınları için önemli uyarı!

'Önemli olan yangını söndürmek değil, çıkmasına fırsat vermemektir' diyen Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bir izmarit, bir cam parçası, bir anlık dalgınlık; binlerce dönüm ormanı ve yılların emeğini yok edebilir' dedi.

Bingöl Valisi Usta`dan orman yangınları için önemli uyarı!
27 MAYIS 2025 SALI 00:11
2
1228
1
AA aa

Hava sıcaklığındaki ani yükseliş, halkın piknik alanlarına akını, ormanlık alanlardaki gezi ve benzeri etkinlikler ile hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin ormanlık alanlardaki faaliyetleri üzerine Bingöl Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta başkanlığında toplandı.

Yangınların önlenmesi hususunda alınacak tedbirler ile yangın sırasındaki müdahale operasyonlarına dair birçok hususunda değerlendirilip karara bağlandığı toplantının ardından açıklamada bulunan Vali Usta, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve halktan büyük bir hassasiyet beklediklerini vurguladı.

“İlimizin yüzde 33'ü ormanlarla kaplı. Bu yeşil örtü; doğamızın süsü, çocuklarımızın geleceği ve hepimizin ortak değeri olan milli bir servettir” diyen Vali Usta, şunları kaydetti;

“Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, artan sıcaklıklar ve ihmaller sonucu özellikle insan kaynaklı orman yangınları riski ciddi oranda yükseliyor.

Bu tehdide karşı tüm kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte kararlı bir duruş sergiliyoruz.

Bugün Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu olarak, yangın çıkmadan önce önlem almak amacıyla ayrıntılı kararlar aldık.

Çünkü biliyoruz ki, önemli olan yangını söndürmek değil, çıkmasına fırsat vermemektir.

Bu süreçte en büyük gücümüz ve güvencemiz, her zaman olduğu gibi başta çocuk ve gençlerimiz olmak üzere dikkatli ve duyarlı vatandaşlarımızdır.

Lütfen dikkatli ol!

Bir izmarit, bir cam parçası, bir anlık dalgınlık; binlerce dönüm ormanı ve yılların emeğini yok edebilir.

Unutmayalım:

🌲 Ormanlarımız, milli servetimizdir.

🌲 Her ağaç bir nefes, her orman bir gelecek demektir.

Kıymetli Bingöllü hemşehrilerimizin dikkati, duyarlılığı, iş birliği ve desteğiyle ormanlarımızı birlikte koruyacağız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114611)
27 Mayıs 2025 Salı 10:31
Sayın Valim,
Önemli olan yangını söndürmek değil, yangını önlemektir. Doğru sözü desteklemek ve sahip çıkmak lazım. Bunun yanında önlenmesi gereken çok sorunumuz ( Her türlü bağımlılıklar, kendine zarar verme eğilimi-özellikle 14-18 yaş arası, akran zorbalığı...) var. Kurumlarımız çalışıyor gibi görünse de ciddi yetersizlikler, kapasite problemleri söz konusu... Bir vatandaş olarak sizden ricam, bu konulara dahil olmanız...Bir nesli kaybediyoruz ve şuan kaybımız çok fazla...
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın