KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Bingöl üzerinde sahnelenen kirli oyunun senaristlerini lanetliyoruz.

PKK’ya yakınlığıyla bilinen ANF (Ajansa Nûçeyan a Firatê) kaynaklı haberlerin siyasal-toplumsal gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirme amacından ziyade genelde örgüt merkezli propaganda mahiyeti taşıdığı bilinen bir husustur.

Bingöl üzerinde sahnelenen kirli oyunun senaristlerini lanetliyoruz.
31 EKİM 2015 CUMARTESİ 10:52
0
3424
0
AA aa

PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF (Ajansa Nûçeyan a Firatê) kaynaklı haberlerin siyasal-toplumsal gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirme amacından ziyade genelde örgüt merkezli propaganda mahiyeti taşıdığı bilinen bir husustur. Elbette bir örgütün uzantısı pozisyonuna oturan bir medya organının nesnel gerçeklerden çok propagandaya yönelmesi şaşırtıcı değildir. Ve yine kendisine biçtiği bölgedeki gelişmeler hususunda kamuoyunu bilgilendirme iddiasıyla örgütsel ihtiyaçların bütünleştirilmesi çabasının ortaya çoğu kez bu yayın organı açısından gerçeklik duygusunun tümden yitirilmesi gibi bir sonuç doğurması kaçınılmazdır.
Ne var ki, ANF örneğinde karşılaşılan şey spekülatif haberlerden, birtakım verilerin abartılması ya da saptırılmasından veya temellendirilmemiş iddiaların serdedilmesinden öte bir durumdur. Tam olarak yüz yüze olunan manzara kendisini haber ajansı olarak tanımlayan bir kuruluşun doğrudan yalan üretmeye, iftiralar temelinde sistematik bir algı inşasına girişmesi halidir ki, bu gerçekten son derece çirkin, gayrı ahlaki ve zalimane bir tutumdur.
Bu çerçevede ANF 27 Ekim 2015 tarihinde geçtiği “İşte Bingöl'de DAİŞ'i örgütleyen kişi ve kurumlar” başlıklı ‘haber' ile Bingöl'de faaliyet yürüten İslami kuruluşlar hakkında uzun zamandır sürdürdüğü yalan dizisine yeni bir boyut katmıştır. Daha önce de hakkında düzeysiz yalanlar ortaya atılan bu kuruluşlar ve mensubu kardeşlerimiz aleyhinde yine bir takım iftiralar sıralanmış, güya haber adı altında yayınlanan söz konusu yazıda Bingöl'de İslami faaliyetler yürüten kurumlara ilişkin olarak da tutarsız, temelsiz ithamlarda bulunulmuştur.
Bir haber ajansının toplum mühendisliğine soyunarak Bingöl'de tek dertleri "Erdeme dönüşmüş değerleri gençlere aktarmak", "Her türlü aşırılık ve şiddeti reddeden, özgürlüğüne sahip çıkan nesiller yetiştirmek", "Yeryüzünü imar etme, değerler doğrultusunda gençlere gelecek sorumluluğu yüklemek" olan STK'ları hedef almasını ve hedef göstermesini kınıyoruz.

Tamamıyla algı operasyonu olan, iftira ve fitneye dayalı iddiaları reddediyor, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyesi STK'lar olarak kirli bir operasyonun mağduru olan arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz.
Haberciliği iftira ve yalan üzerine kurgulamak medya özgürlüğü değil bir vesayet alışkanlığıdır. İnsanların kişilik haklarını hedef almak habercilik değil, tek kelimeyle psikolojik harptir. Bölgede değerlerimize sahip çıkan kuruluşlar hakkında masa başında yalan haberler üretmek, enformasyon değil dezenformasyondur.

Amacı Hak, adalet, özgürlük ve barış olan STK'ları yıpratmaya çalışmak, değerlerimize topyekun saldırmak, düşünce özgürlüğüne zincir vurma çabasıdır. Kritik bir süreçte kardeşlerimiz hakkında tersten propaganda yapmak, gerçek ortada dururken bilgi kirliliği meydana getirmek, ahlaki bir duruş değil, faşizanca bir tutumdur.

Bu duygu ve düşüncelerle Bingöl'deki STK'larımızı hedef alan ırkçı anlayışı kınıyor, tamamen yalan üzerine kurgulanmış, kişilik haklarını ihlal eden haberin en kısa sürede düzeltilmesini ve yanıtlanmasını istiyoruz.
BİNGÖL İSLAMİ KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA PLATFORMU KURUMLAR
BİLGİ VE DÜŞÜNCE DERNEĞİ, BİNGÖL GENÇLİK CEMİYETİ, BUHARA VAKFI, CİHANNUMA, ENSAR VAKFI, İHH, İLİM YAYMA CEMİYETİ, İMAM HATİP MEZUNLARI DERNEĞİ, KALEM-DER, MEMUR-SEN, MUSTAZAFLAR CEMİYETİ, NUR-DER, TÜGVA, ÖZGÜR-DER
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın