KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Bingöl Üniversitesi'ne 5 Bin 435 Kontenjan

2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. Kılavuza göre Bingöl Üniversitesi'ne, YÖK tarafından 2 bin 181'i lisans, 3 bin 254'ü ön lisans olmak üzere toplamda 5 bin 435 kontenjan verildi.

Bingöl Üniversitesi`ne 5 Bin 435 Kontenjan
05 TEMMUZ 2023 ÇARŞAMBA 04:28
13
3549
2
AA aa

Bingöl Üniversitesi'ne 2023-2024 akademik yılında 5 bin 435 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin yayımladığı 2023 tercih kılavuzunda Üniversitemize; 2 bin 181'i lisans, 3 bin 254'ü ön lisans olmak üzere toplam 5 bin 435 öğrenci kontenjanı ayrıldı.

Yeniden ve İlk Kez Öğrenci Alacak Programlar

Daha önce öğrenci alımı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından durdurulan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Programına bu yıl yeniden öğrenci alımına onay verildi. Bununla birlikte bu yıl 6'sı lisans, 5'i ön lisans olmak üzere 11 programa ilk kez öğrenci alınacak.

İlk kez öğrenci alınacak lisans programlar arasında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı,  Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Programı, Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Programı, Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Programı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Programı, Fen Edebiyat Fakültesi Arapça Mütercim ve Tercümanlık Programı,  Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Programı bulunuyor. 

YÖK tarafından öğrenci alımına onay verilen ön lisans programları arasında ise; Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO Sulama Teknolojisi Programı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık MYO Organik Tarım Programı, Teknik Bilimler MYO Tekstil Teknolojisi Programı, Teknik Bilimler MYO Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı bulunuyor.

“Bingöl Üniversitesi Büyümeye Devam Ediyor”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak; “Bingöl Üniversitesi büyümeye devam ederek kalitesini ortaya koymaktadır. Üniversitemiz; ‘Bölgesel Kalkına Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı', ‘Dijital Dönüşüm' ve ‘YÖK Anadolu Projesi' gibi alanlarda pilot üniversite olarak çalışmalarına devam ediyor. Fiziki ve akademik anlamda çok iyi bir altyapıya sahip olan Üniversitemiz, modern bir kampüsle, güzel sosyal yaşam alanı ile bir bilim ve kültür merkezidir. Bizi tercih eden öğrencilerimiz mutlu olacaktır. Her bölüm ve programımızda uygulama alanları çağın gereklerine göre dizayn edilmiştir” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102655)
06 Temmuz 2023 Perşembe 00:49
kızmayın ama benim zamanımda Bingöl lisesi bugünkü Bingöl üni. den daha iyi eğitim veriyordu. orada o kadar gereksiz elemana verilen paralara yazık. oraya ayrılan bütçe ile şehrimizi deprem dirençli bir şehir yapabilirdik.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102648)
05 Temmuz 2023 Çarşamba 20:53
İyi bir torpiliniz yoksa boşuna okumayın.
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın