KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.

Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
15 MAYIS 2025 PERŞEMBE 13:33
2
1510
0
AA aa

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Derneği'nde ülkemizde yaşanan depremler için bir seminer düzenledi.

Bingöl Umut Kervanı Derneği Aram Kurtarma ekipleri ile bir araya gelen Ökmen, hafif kentsel arama kurtarma ve akreditasyon eğitimlerinde gelinen seviye hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ökmen, arama kurtarma ekibinin önemi ve olası afet durumlarında nasıl davranılması gerektiği konularında da bilgiler paylaştı.

Ülkemizde yaşanan doğal afetlerin tarihçesi hakkında sunum yapan Ökmen, buna yönelik yapılan çalışmaların geldiği aşamalar hakkında bilgiler verdi.

Seminer sonrası değerlendirmelerde bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, 6 Şubat depreminin ardından eksikliklerin giderilmesi amacıyla Türkiye genelinde arama kurtarma birimleri kurmaya yönelik çalışmalarını devam ettiklerini ifade etti.

“Herkes, ilk yardım ve arama kurtarma hakkında bilgilendirilmeli”

“Umut Kervanı Arama Kurtarma Birimlerimizi oluşturduğumuz illerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz” diyen Ökmen, şunları söyledi;

“Bingöl'de Arama Kurtarma ekibiz eğitimlerini almakta ve AFAD tarafından akredite edilmeyi beklemektedir. Bingöl ilimiz ciddi bir deprem kuşağında yer almaktadır. Bu nedenle yapılan faaliyetlerin en kısa sürede yapılması ve olabilecek afetlere hazırlıklı bir şekilde müdahale edilmesi gerekmektedir. Bizlerde Umut Kervanı Arama Kurtarma ekipleri olarak deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler veriyoruz ve bu konuda her ilimizde ekipler oluşturmaya çalışıyoruz. Malum olduğu ülkemizde deprem neredeyse her gün olmaktadır. Bu konuda başta sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşların, mahalle muhtarlıkların, kısacası herkesin İlk yardım eğitimi ve arama kurtarma hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir. Afet yönetimi kapsamlı hazırlıklar gerektiren bir süreç. Bizlerde Umut Kervanı Vakfı olarak yardım faaliyetlerinin yanında Arama Kurtarma ekipleri ile bu süreci hızlandırmaya çalışıyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun.”

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül ise Umut Kervanı Arama ve Kurtarma ekibi olarak eğitim süreçlerinin devam ettiğini kaydederek, “Çalışmalarımıza hız vererek elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Sayın Cafer Ökmen'e teşekkür eder, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın