KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Bingöl intihar ediyor!

Bingöl’de giderek artan intihar vakaları, toplumda yeni endişeleri tetikliyor. 2014 yılı başından itibaren Bingöl genelinde görülen 60 civarındaki intihar vakasında yaş ortalaması 24 olarak öne çıkıyor. Vakaların önlenmesi için çözüm önerilerini aktaran Bingöl Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Mehmet Yazıcı: “Şehrin de kendi eksiğini gidermesi lazım” dedi.

Bingöl intihar ediyor!
03 HAZİRAN 2014 SALI 21:17
0
4203
1
AA aa

Son günlerde ardı ardına yaşanan intihar ve intihara teşebbüs vakalarına bir yenisi de dün eklendi. Solhan İlçesi Yeniharman Köyü Gündoğdu (Azat) Mezrası'nda 15 yaşındaki N.B., av tüfeğiyle intihar etmek istedi. Ateşlenen silahla karın bölgesinden yaralanan N.B., olay yerine giden 112 Acil Servis ekipleri tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan N.B.'nin hayati tehlikeyi atlattığı ve hastanedeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

İNTİHAR VAKALARI ARTIYOR

Son bir haftada 3 intihar vakasının yaşanması, kamuoyunda da tedirginlik uyandırıyor. Yapılan araştırmada, Bingöl'de 2014 yılı Ocak ayından buyana 60 civarında intihar ve intihara teşebbüs vakası yaşandı. Vakalardaki yaş ortalaması ise 24 olarak öne çıkıyor. Bu durum, gençlerin ruhsal bunalımının giderek arttığının ve yaşadıkları çaresizlikten dolayı intihara meylettiklerinin işareti olarak dikkat çekiyor.

NELER YAPILABİLİR?

Artan intihar vakaları üzerine görüşlerine başvurulan Bingöl Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Mehmet Yazıcı, bu konuda “genel ve yerel tedbirlerin” bulunduğunu söyledi.

Yerel bazda yürütülecek çalışmaların detaylarına özetle değinen Yazıcı: “İntiharlar, çaresizlikten kurtulamama ve sorunların aşılmaması durumlarında tercih ediliyor. Oysaki sorunu bulunan insanların başvurabileceği, destek isteyebileceği merkezlerin olması lazım. Bingöl'de bu konuda önemli bir eksiklik var. Bu itibarla, şehrin de kendi eksiğini gidermesi lazım. Bingöl Üniversitesi'nde, Sosyal Hizmet, Psikoloji ve Sosyoloji bölümleri birlikte sorunun nedenlerini ve çözümlerini belirleme adına ortak bir çalışma yürütebilir. İldeki rehber öğretmenlerin ve Rehberlik Araştırma Merkezi de bu alanda bir çalışma yürütebilir. Yine, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Müftülük başta olmak üzere, ildeki kurumlar işbirliği yaparak ortak çalışma yürütebilirler. Bütün bu çalışmalar, Bingöl Valiliği ve Bingöl Üniversitesi'nin genel koordinasyonu altında yürütüldüğü taktirde somut ve uygulanabilir çözümlerin üretilebileceği kanaatindeyim” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Maşallah Barikal (@Misafir_17442)
04 Haziran 2014 Çarşamba 21:35
Yazık... Çok yazık... Maneviyatıyla övündüğümüz, dindarlığıyla müreffeh olduğumuz şehrimiz ne hale geldi... Hangi sebep, hangi ümitsizlik, hangi çaresizlik insanımızı bu vahim noktaya getirdi? Bu insanların ölümü hayata tercih etmelerinden kim sorumlu?. Toplumun vicdanı bu vakaları nasıl kaldırır? Yanı başımızda çaresizlikten kıvranan insanlar, ölümleriyle bizden intikam almayı mı düşünüyorlar. Onları bu düşünceye sevk eden bizim duyarsızlığımız olmasın mı?.Ahirette onların hesabı bizden sorulmayacak mı? Bu soruların cevaplarını kim verecek?
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın