KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Bingöl havalimanı törenle açıldı

Açılışını yaptığı Bingöl Havalimanı’nda halka seslenen Başbakan Erdoğan: “Bingöl demek dik duruş, onurlu duruş, ülkesine, bayrağına, değerlerine sahip çıkmak demektir. Bingöl, terör karşısında da dik durdu. Sizlerin desteğini, hayır duanızı çok ama çok önemsiyoruz. Bingöl’ün kalbimizde, gönlümüzde apayrı bir yeri vardır” dedi.

Bingöl havalimanı törenle açıldı
13 TEMMUZ 2013 CUMARTESİ 02:43
0
7038
4
AA aa

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 1996 yılında temeli atılan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan Bingöl Havalimanı Projesi, 2009 yılında revize edilerek ihaleye çıkarıldı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı bir törenle 2010 yılında yeniden temeli atılan havalimanı 3 yılda tamamlanarak uçuşa hazır hale getirildi.

ERDOĞAN BİNGÖL'E NASIL GELDİ?

Başbakan Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 16.40'ta Bingöl'e geldi. Başbakan Erdoğan havalimanı açılışı için Bingöl'e gelirken pilotlara sürpriz yaparak, uçağın kokpitinde bulunan pilotlara inişe kadar eşlik etti.

Başbakan'ın başdanışmanlarından Mustafa Varank, Twitter hesabından bir fotoğraf paylaştı ve altına da "Bugün tarihi bir gün. Bingöl Hava Limanı hizmete açılıyor. Başbakanımız inişte pilotlara kokpitte eşlik etti'' notunu düştü.

Uçaktan indikten sonra açılış alanına gelen Başbakan Erdoğan'ı yoğun bir kalabalık karşıladı. Bingöl halkı, şehrin değişik noktalarında tahsis edilen servis araçları ile Bingöl Havalimanı'na geçti. Ramazan ayına rağmen alanda yoğun bir kalabalık grubu oluştu. Açılışa katılanlar anons edilirken Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın ismi okunduğunda bazı vatandaşlarca yuhalandı.

YILMAZ: “10 YILDA HİÇBİR DÖNEMDE OLMADIĞI KADAR YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİ”

Kalkınma Bakanı Yılmaz, yaptığı açılış konuşmasında: “Bundan yaklaşık 3 yıl önce bu kır alanda bir temel atma töreni yaptık. Aslında biz fiziken oranın temelini attık ama gerçek temelini siz AK Parti'yi kurarken attınız.

Etnik, bölgesel, dinsel milliyetçilik yapmayacağız' dediniz, 'batıda ne varsa doğuda o olacak' dediniz. Bugün sonuçlarını görüyoruz. Geçtiğimiz 10 yılda doğuda yatırımlar oldu. Üniversiteler, yollar, havaalanları, hastaneler, bütün bu hizmetler bu görüşün vizyonuyla gerçekleşti. Bütün Bingöl halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Allah, ölmüşlerinize rahmet eylesin. Allah, size güç kuvvet versin." dedi.

Bingöl'ün, havalimanı sayesinde şehirler kategorisinde sınıf atladığını belirten Yılmaz, "Bingöl, bundan sonra yatırımcıyı daha kolay çekecek. Daha nitelik yatırımcı, turist, öğretmen gelecek. Bingöl'de yaşayan Bingöllü kadar İstanbul'da, İzmir'de birçok yerde Bingöllüler var, onlar da bu vesileyle Bingöl'e yaklaşacaklar. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. AK Parti laf üstüne laf koyan bir parti değil, taş üstüne taş koyan, hizmet eden bir parti." diye konuştu.

YILDIRIM: “HAVALİMANI OLAN İLLERİN KADERİ DEĞİŞİYOR”

Ulaştırma Bakanı Yıldırım da, Bingöl havalimanının açılışıyla birlikte 51. havalimanının hizmete girdiğini söyledi.

Yıldırım, Bingöl'ün havalimanına kavuştuğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarından itibaren İstanbul'a gitmek için yollarda saatleri tüketmeyeceksiniz. Oradan da istediğiniz yere rahatlıkla uçakla seyahat edeceksiniz. Bingöl'ün ekonomisine, kalkınmasına da çok büyük bir katkı sağlıyor. Havalimanı olan illere daha çok yatırımcı, hizmet geliyor ve şehrin kaderi değişiyor. 10 yıl önce sadece havayoluyla yurtiçinde seyahat edenlerin sayısı 8,5 milyondu, bugün bu sayı 8 kat arttı ve 65 milyona çıktı."

Bu yılın ilk altı ayında hava taşımacılığında yüzde 15'in üzerinde bir artışın olduğunu belirten Yıldırım, yılsonunda toplam yolcu sayısının 140 milyonu aşmış olacağını bildirdi.

“TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”

Halkı selamladıktan sonra konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, Bingöl'e övgüler yağdırdı.

Erdoğan, Türkiye'nin 51. havalimanı olan Bingöl Havalimanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, havalimanının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bingöllülerin Ramazan ayını kutlayan Erdoğan, "Tuttuğunuz oruçların, yaptığınız ibadetlerin kabulünü Allah'tan niyaz ediyorum" ifadesini kullandı.

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif'in rahmet günlerindeyiz. Bu rahmet dolu günlerde ülkemiz, milletimiz, tüm insanlık için hayırlar diliyoruz" diyen Erdoğan, güzel bir ramazan gününde, Bingöl'e çok büyük bir eser kazandırdıklarını, Bingöl'ü Türkiye'nin diğer illeri ve dünyayla buluşturacak havalimanını hizmete açtıklarını söyledi.

Bingöl Havalimanı'nın altyapı çalışmalarını 2010'da başlattıklarını anımsatan Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Geçen yıl 8 Ağustos 2012'de altyapı çalışmalarını tamamladık. Dile kolay 2 milyon metrekarelik bir alanda gerçekten bu görkemli havalimanını, Bingöl'ün şanına yakışır şekilde bitirmenin azmi, kararlılığı içindeydik. Sonunda bitti. Bugün havalimanına uçağımızla indik, yarın artık resmi olarak seferler başlıyor. Yılda 500 bin yolcu kapasiteli bu havalimanıyla inşallah Bingöllü kardeşim Ankara'ya, İstanbul'a, Türkiye'nin ve dünyanın tüm şehirlerine çok hızlı, çok konforlu, ucuz ve güvenilir şekilde seyahat edecek.

İnşallah Bingöl, bu havalimanı sayesinde, Solhan'daki yüzen adayı görmek için gelen çok sayıda turisti ağırlayacak. Bu havalimanı sayesinde Bingöl, Karlıova'da, o doyumsuz güneşin doğuşunu seyretmek isteyen çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayacak. Bingöl'ün kartal oyununu seyretmeye inşallah çok daha fazla turist gelecek. Yapımına devam ettiğimiz Haserek Kayak Tesisi inşallah kış aylarında ziyaretçilerle dolup taşacak."

Ama en önemlisi bu havalimanının da etkisi ile Bingöl'e artık çok daha fazla yatırımcı geleceğini belirten Erdoğan, Bingöl'ün ticaretinin, sanayisinin, istihdamının ve ihracatının daha da canlanacağını vurguladı.

“GÜZEL BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

"Çözüm süreci adını verdiğimiz süreç, sizlerin destekleriyle, sizlerin hayır dualarıyla çok başarılı şekilde ilerliyor" ifadesini kullanan Erdoğan, "Allah'a hamdolsun, aylardır bu bölgeden acı haberler değil, artık müjdeler alıyoruz, artık güzel haberler alıyoruz. Bu bölgede güzel gelişmelere şahit oluyoruz. Umutların çoğaldığı bir süreçten geçiyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Baharın dağlarımızda, ovalarda, şehirlerimizde, köylerimizde kalıcı hale geldiği, kardeşlik ikliminin yüreklerimizi kuşattığı bir süreçten geçiyoruz. Gençlerin ölmediği, annelerin, babaların gözyaşı dökmediği, acının yürekleri kavurmadığı, herkesin umutla geleceğe baktığı, şevkle işine sarıldığı güzel bir süreçten geçiyoruz" ifadesini kullandı.

“BİNGÖL TERÖR KONUSUNDA DİK DURDU”

Bingöl'e özellikle teşekkür ettiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bingöl demek dik duruş demektir. Bingöl demek onurlu duruş demektir. Bingöl demek demokrasiye sahip çıkmak, kardeşliğe sahip çıkmak, ülkesine, bayrağına, değerlerine sahip çıkmak demektir. Bingöl'ün, 12 Eylül askeri darbesi sonrasında Anayasa oylamasında en yüksek 'Hayır' oyu vermesini biz unutmadık, unutmayacağız. Bingöl'ün, 2010 yılı Anayasa Halk Oylamasında, Türkiye'deki en yüksek 'Evet' oyu veren illerimizden biri olduğunu unutmadık, unutmayacağız.

Kardeşlerim, Bingöl terör karşısında da dik durdu. Bingöl, demokrasiyi muhafaza etme noktasında her zaman dik durdu. Bingöl, darbeler noktasında, darbelere karşı gelme noktasında da her zaman dik durdu. Bingöl'ün, bizim kalbimizde, bizim gönlümüzde çok ayrı bir yeri var. Sizlerin desteğini çok ama çok önemsiyoruz. Sizlerin hayır duasını çok ama çok önemsiyoruz. Demokrasi mücadelesinde, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi yolunda, çözüm sürecinde Bingöl ile birlikte yürümeyi çok çok önemsedik. Onun için Bingöl'e sonsuz şükranlarımızı iletiyoruz."

“TÜRKİYE KENDİSİNE DAYATILAN GÜNDEMLERE BOYUN EĞMİYOR”

Türkiye'nin 81 ili, 780 bin kilometrekaresi ve 76 milyon ferdiyle çok güzel, farklı bir ufka doğru emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Erdoğan, dünyanın çok zor bir süreçten geçtiği şu günlerde, Türkiye ekonomisinin istikrarla büyümeye devam ettiğini belirtti.

Erdoğan, "Dünyanın çalkantılı bir süreçten geçtiği şu günlerde Türkiye bölgesel meselelerde, küresel meselelerde diklenmeden dik duruyor, onurlu, ilkeli bir duruş sergiliyor. Türkiye, kronik meselelerini çözüm yoluna koyarak kardeşliğini pekiştirerek, geleceğe daha bir emin adımlarla yürüyor" dedi.

Türkiye'nin kendisine dayatılan gündemlere boyun eğmediğini, tuzağa düşmediğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kendi gündemini kendisi belirliyor ve kendi gündeminin peşinden koşmaya devam ediyor. Bizim gündemimizde ne var biliyor musunuz? Millet var. Bizim gündemimizde ne var biliyor musunuz? Hizmet var. Bizim gündemimizde işte Bingöl'de olduğu gibi şehirlerimize havalimanlarını inşa etmek, yollar, hastaneler, konutlar, okullar inşa etmek var.

Biz yapay gündemlere, sanal gündemlere aldanmıyor, onların peşine takılıp gitmiyor, ülkemizi büyütmenin, şehirlerimizi büyütmenin, aziz milletimizi daha fazla huzura, daha fazla refaha kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Elbette bundan rahatsız olanlar var. Türkiye'nin bu kararlılığından rahatsız olanlar var. Türkiye'nin büyümesinden, Türkiye'nin güçlenmesinden, Türkiye'nin içeride ve dışarıda barışı, huzuru, kardeşliği savunmasından rahatsız olanlar var. Biz, onların bu rahatsızlığı karşısında asla geri adım atmayız ve atmayacağız."

Başbakan Erdoğan, Türkiye üzerine oynanan oyunlara, Türkiye'ye kurulan tuzaklara asla eyvallah etmeyeceklerini belirten Erdoğan, Allah'ın izniyle tüm tuzakları aşacağız, tüm oyunları bozacağız. Türkiye'yi istikrar içinde, güven içinde büyütecek ve 2023 hedeflerine ulaşacağız" diye konuştu.

“ALDANMAYACAĞIZ, ALDIRIŞ ETMEYECEĞİZ”

Başbakan Erdoğan konuşmasında, çözüm sürecinin son derece kararlı şekilde ilerlediğini belirterek, Akil İnsanlar Heyeti'yle 81 ilde çalışma yaptıklarını hatırlattı.

Sorumluluklarının idrakinde olduklarını, üzerlerine düşeni çok büyük bir hassasiyetle yerine getirdiklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz, bu süreçte sabotajların, provokasyonların olacağını, süreci zora sokmak için her türlü oyunun oynanacağını defaatle ifade etmiştik. Nitekim önce Paris, ardından AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırı, ardından Hatay'daki Reyhanlı saldırısı, son olarak da İstanbul'da başlatılan olaylar, hem özel olarak çözüm sürecini hem de genel olarak Türkiye'nin büyümesini hedef olan olaylardı. Türkiye'nin çözüm sürecini başarıyla tamamlayıp geleceğe çok daha güçlü şekilde ilerlemesinden rahatsız olanlar var. Bunlar boş durmuyorlar. Biz, bunlara aldanmayacağız, aldırış etmeyeceğiz. Bu coğrafyanın, bu bölgenin, Türkiye'nin çehresini değiştirmek, Türkiye'yi daha da büyütmek için ne gerekiyorsa kararlılıkla bunu yapacağız. Böyle tencere tava çalanlara filan aldanmayın."

Halkı rahatsız edenlerin demokratik bir arayış içinde olmadıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, tam aksine çevrecilik noktasında gürültü kirliliği yaparak çevreyi katlettiklerini söyledi. Bunun suç olduğunu bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çözüm sürecinden asla geri adım atmayacak, gençlerin akan kanını durdurmak, annelerin babaların gözyaşını dindirmek için sabırla sebatla yolumuza devam edeceğiz. Şunu bilmenizi isterim, bu süreci sabote eden, bu süreci akamete uğratan, kesintiye uğratmak isteyen her kim olursa olsun, bunun vebalinden asla kurtulamaz. Bu süreci başarısızlığa uğratmak için şark kurnazlığı içine girenler, tarihe ve bu millete bunun hesabını veremezler. Bingöl'den, bölgenin diğer tüm illerinden, tüm vatandaşlarımızdan bu sürece sımsıkıya sahip çıkmalarını bekliyorum. Siz sahip çıkarsanız, tüm tuzaklar, tüm sabotajlar bozulacaktır. Siz, bu sürece sahip çıkarsanız, bu süreç mutlaka hedefine ulaşacaktır. Bir olarak, beraber olarak, samimiyetle bu sürece sahip çıkacak, Türkiye'nin ayağındaki bu prangaları çözecek ve inşallah hep birlikte aydınlık bir geleceğe ilerleyeceğiz."

Erdoğan, Bingöllülere asla ümitsiz olmayan diye seslenerek, "Asla kötümser, karamsar olmayacaksınız, asla ve asla yeis içinde olmayacaksınız. Siz inancınızı muhafaza ettiğiniz sürece, siz hakka ve haklıya, mazluma, mağdura sahip çıktığınız müddetçe Allah'ın izniyle size de bu ülkeye de hiçbir şer odağı musallat olamayacaktır" dedi.

“BİNGÖL DAHA FAZLA YATIRIMA KAVUŞACAK”

Erdoğan, Bingöl'de tarihi bir gün yaşandığını, Bingöl'e yılların özlemi bir havalimanı kazandırdıklarını anlatarak, Bingöl merkez ile Düzağaç mevkiini bağlayan köprünün yerine daha büyük ölçekte bir köprü yapılması kararı alındığını duyurdu.

Köprünün ihalesinin 29 Temmuz'da yapılacağını, en kısa zamanda da inşaata başlanacağını vurgulayan Erdoğan, köprüyle Bingöl trafiğinin rahatlatılacağını belirtti.

Kürük içme suyu isale hattı projesini 2013 yılı ek yatırım programına aldıklarına dikkati çeken Erdoğan, projenin tamamlanmasıyla Bingöl'ün içme suyu probleminin kalıcı olarak çözüleceğini ifade etti.

Çözüm süreci ile Bingöl'deki özel sektör yatırımlarının arttığını kaydeden Erdoğan, "Çözüm süreci ilerledikçe inşallah Bingöl daha fazla yatırıma kavuşacak" dedi.

Karlıova'daki termik santral ihalesinin 30 Mayıs'ta tamamlandığını anımsatan Başbakan Erdoğan, proje tamamlandığında Bingöl'de yıllık 1 milyar kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleşeceğini, santral sayesinde bin kişinin doğrudan, 10 bin kişinin de dolaylı olarak iş sahibi olacağının altını çizdi. Erdoğan, santralin, Bingöl'ün elektrik ihtiyacının 5 katı üretim yapacağını komşu illere de elektrik temin edeceğini dile getirdi.

MÜSLÜMAN HALKLAR İÇİN DUA İSTEDİ

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı günde, mübarek Ramazan ayında, komşu ülkelerdeki mazlum, mağdur kardeşlerimizi lütfen dualarınızda unutmayın. Suriyeli kardeşlerimizden dualarınızı eksik etmeyin, Filistinli kardeşlerimizden dualarınızı eksik etmeyin, özellikle Mısırlı kardeşlerimizden dualarını eksik etmeyin. En yakınınızdan başlamak suretiyle bu mübarek ayda sofranızı yoksullarla paylaşmaya lütfen özen gösterin. Ramazanı şerifin Bingöl için, tüm ülkemiz, milletimiz için, tüm İslam dünyası için, insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum."

“MISIRLILAR ONURLU ŞEKİLDE DARBEYE KARŞI ÇIKIYORLAR”

Başbakan Erdoğan, Mısır'ı kardeş ülke olarak nitelendirerek, şu anda başta Adeviye Meydanı olmak üzere Mısırlıların onurlu şekilde, başları dik, darbeye karşı çıktıklarını söyledi.

"Mısırlı kardeşlerimiz günlerdir, şu mübarek ramazan ayında şiddete başvurmadan, provakosyonlara aldanmadan, Mısır'da huzuru bozacak, kardeşliği zedeleyecek hareketlere girişmeden, kendilerine yönelik darbeye itiraz ediyorlar. Ve ne diyorlar, 'Benim oyum nerede? Benim oyuma ne oldu? Bunu soruyorlar. Bu bölgenin, bu coğrafyanın özellikle insanını koyun zannedenler şu anda çok büyük bir şaşkınlık yaşıyorlar" diyen Erdoğan, bu bölgenin, coğrafyanın insanını, her oyuna, her tuzağa boyun eğen insanlar olarak görenlerin çok büyük hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Mısır'da 'darbeyi yaparız, işimize bakarız' diye düşündüler ama Mısır halkı bu oyunu bozdu, bu tuzağı alt üst etti, bu senaryoyu yırtıp attı. Benzer bir senaryoyu Türkiye'de uygulamak istediler. Ağaç diyerek, çevre diyerek, park diyerek insanları sokağa döktüler. Bingöl'de kaç kişi sokağa döküldü bilmiyorum ama bakın sadece bir açılış töreninde şurada binler var, on binler var. Türkiye'de demokrasiye sahip çıkanları, 76 milyonun tamamını koyun olarak gördüler. Göbeğini kaşıyan adam dediler, bidon kafalı dediler, kömürcü, makarnacı dediler, aşağıladılar, bizim kutsal değerlerimize hakaret ettiler. Camilerimize, başörtülü kızlarımıza hakaret ettiler. Fiili şiddet uyguladılar, bu milletin edebini, bu milletin adabını, geleneklerini, sabrını, itidalli duruşunu sürekli tahkir ettiler ama millet sandığına sahip çıktı, millet demokrasiye sahip çıktı. Bu aziz millet meydanlara koşarak başta Ankara, İstanbul, Kayseri, Samsun, Erzurum, işte bugün de Bingöl olmak üzere milli iradeye sahip çıktı. Artık meydan boş değil, şimdi en büyük meydana gidiyoruz. Nedir o? Sandık meydanı sandık. En büyük meydan o. 7 ay sonra o meydanda bir araya geleceğiz. Halkın iradesine saygı duymayanları orada hep birlikte sorgulayacağız."

“ALLAH'IN DA MİLLETİN DE BİR HESABI VAR”

Erdoğan, hem Türkiye'de hem bu coğrafyada halkların artık tercihlerine, seçimlerine, sandık sonuçlarına çok güçlü şekilde sahip çıktığını ve darbelere karşı çok dik bir duruş sergilediklerini kaydetti.

"İşte onun için umutsuz olmayacaksınız" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Birileri ikiyüzlü olabilir, o bizi ilgilendirmiyor. Biz, omurgalı olacağız. Biz irademizi ortaya koyacağız ve irademize saygı isteyeceğiz. Eğer onların bir hesabı varsa unutmayın Allah'ın da milletin de bir hesabı var. Eğer onların bir tuzağı varsa, Allah'ın da milletin de bir tuzağı var. Siz bugüne kadar bu oyunları bozdunuz, inanıyorum ki bundan sonra da bozacaksınız. Biz 10,5 yıl boyunca bu milletin hiçbir ferdi arasında ayrımcılık yapmadık. Kardeşlerim, bu kardeşinizin ağzından bugüne kadar ayrımcılık sözü çıkmamıştır. Türk de, Zaza da, Kürt de bu milletin bir ferdidir. Romanı da, Gürcüsü de, Abhazası da, Boşnağı da hepsi bu milletin bir ferdidir, bu ülkenin sahibidir. Bu devlet karşısında birinci sınıfı vatandaştır. Alevi de Sünni de Hıristiyan da Musevi de Süryani de Yezidi de bu millettin bir ferdidir, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Biz, 76 milyonu bir ve beraber gören, hep birlikte kucaklayan, hepsine eşit mesafede duran bir iktidarız."

ŞIRNAK HAVALİMANI'NIN İSMİNİ AÇIKLADI

Meydandaki vatandaşlara "Şimdi ben sizden bir cevap bekliyorum. 10 yıl önce 'Bingöl'e havalimanı yapılacak' denseydi inanır mıydınız" diye soran Erdoğan, "Ama bakın şimdi oldu. Bugün açtık. Zira AK Parti iktidarı bu" dedi.

Önümüzdeki hafta cuma günü Kastamonu Havaalanı'nı açacaklarını anlatan Erdoğan, sonraki cuma da Şırnak'a gideceklerini söyledi.

Erdoğan, "Buradan Şırnak'a müjde veriyorum. Şırnak'ta bu ülkenin eski siyasetçilerinden, eski bakanlarından Şırnak'ın evladı Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açacağız. Zira bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz farklıyız ve bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, görev geldiklerinde 26 havaalanı ve havalimanı olduğunu ama şimdi 50'yi aştıklarını belirterek, "Çünkü inanıyoruz ki havayolu halkın yoludur. Artık benim vatandaşım istiyorum ki buradan Türkiye'nin bir ucuna saatlerce, günlerce yolculuk yapmak suretiyle inim inim inlemesin. İnşallah şartları daha da geliştireceğiz, daha ucuza yolculuk günleri de gelecek" diye konuştu.

“BİZ BU MİLLETİN EFENDİSİ DEĞİLİZ”

Bingöl depreminin hemen ertesinde buraya geldiğini ve o zaman "Süratle biz Bingöl'ü yeniden inşa edeceğiz" dediğini anlatan Erdoğan, bu sözü yerine getirdiklerini söyledi. Erdoğan, Van'da deprem olduğunda Van'ı daha güzel inşa edeceklerini söylediklerini ve bunu yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz bu milletin efendisi değiliz. Biz bu milletin hizmetkârıyız. Bu hizmete devam edeceğiz. İnşallah, zaman içinde bugün var olan sorunları da çözecek, bir olarak, iri olarak, diri olarak, beraber olarak, kardeş olarak birlikte Türkiye olarak geleceğe yürüyeceğiz. Onun için kardeşlerim, hem Bingöllü kardeşlerimin hem tüm Türkiye'nin oynanan oyunlara, kurulan tuzaklara karşı çok ama çok dikkatli olmasını rica ediyorum. Büyüyen, güçlenen Türkiye'yi yolundan saptırmak için yapılan sabotajlara, tahriklere karşı herkesin sağduyulu, sabırlı olmasını rica ediyorum. Bugünlere unutmayın, sabırla ulaştık, bugünlere itidalle ulaştık, bugünlere her türlü sabotajı, her türlü tahriki aşarak ulaştık. İnşallah yarınları da beraber, birlikte, kardeşçe kucaklayacak, geleceğin büyük ve güçlü Türkiye'sini birlikte inşa edeceğiz."

KABİNE ÜYELERİ DE BİNGÖL'DEYDİ

Açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve THY Genel Müdürü Temel Kotil katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sasasa zaza (@Misafir_14469)
16 Temmuz 2013 Salı 20:42
Haykırdım Ahmet Mehmet yazan zevat, zoruna mı gitti? Gittiyse sonuna kadar ....! Hizmet etmek ile basına demeç vermek arasındaki fark bu! Sizinki çıksın basına demeç verip Dursun. Sizde o demeçler övünüp durun. :)
ahmet mehmet (@Misafir_14456)
15 Temmuz 2013 Pazartesi 18:32
Bingöl demek dini kullanmak demektir,bingöl demek aşiretçilik demektir,her devrin her iktidarın oycusu,yandaşı olmak demektir,bingöl demek sessizliktir,tepkisizliktir,bingöl demek ramazan ayında tüm lokantaları,kafeleri kapatıp yiyen insanlara müthiş hoşgörülerin!! gösterildiği şehir demektir, kenan evren anayasasına % 30 hayır oyu verip %90 hayır verdik diye övünmektir,bingöl demek biat demektir,ihale demektir,bingölde hacı geçinip elazığ il sınırlarını geçtikten sonra içki içmek,şort giymek,top sakal bırakmak demektir...
MÜTEŞEKKİR BİNGÖLLÜ (@Misafir_14418)
13 Temmuz 2013 Cumartesi 13:35
BU GÖRÜNTÜLERDEN KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ UTANSIN, İSTİKRAR SÜRSÜN BİNGÖL VE TÜRKİYE BÜYÜSÜN İNŞALLAH
Hasan Kindi (@Misafir_14417)
13 Temmuz 2013 Cumartesi 13:27
Son yıllarda Bingöl'e dair en önemli olay. Bingöl'ün hem dünyaya ulaşımı artık daha rahat ve hızlı olacak hem de yatırım için nazlanan kesimler için artı bir motive güç olacaktır. Havaalanımız, şehrimize ve bütün Bingöllülere hayırlı olsun. Rabbim, başbakanımızın ve güzide çekirdek ekibinin çalışmalarını zayi etmesin.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın