KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Bingöl havalimanı bu yıl bitecek

İnşası devam eden Bingöl Havalimanının bu yıl biteceğini söyleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: “İnşaları devam eden Hakkari, Şırnak ve Bingöl havalimanları da bitirerek 3 şehrimizi de layık olduğu yere, göklere çıkarıyoruz”

Bingöl havalimanı bu yıl bitecek
08 NİSAN 2013 PAZARTESİ 08:33
0
3893
2
AA aa

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Türkiye'nin son 10 yılda havacılık alanında çok önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, 2003 yılında 2,2 milyar dolar olan sektör cirosunun 15 milyar doları aştığını söyledi.

Havayolu ile ulaşım sağlanılan şehirlerde sosyoekonomik olarak gözle görülür gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Yıldırım, bu nedenle uçuş ağını artırmaya ve havalimanı olmayan illere havalimanı yapmaya büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Bakan Yıldırım, 2003 yılında 2 merkezden 26 noktaya uçuş yapılan iç hatlar uçuş ağını 10 yılda 7 merkezden 49 noktaya çıkardıklarını hatırlatarak, bu sayede iç hatlarda 8 milyon 700 bini bulan yolcu sayısının 10 yılda yaklaşık 7,5 kat artarak geçen yıl 64 milyon 500 bini geçtiğini kaydetti.

Coğrafi şartları nedeniyle karayolu ulaşımının zor ve seyahat sürelerinin çok uzun olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde havayolu ulaşımına olan rağbetin giderek arttığına işaret eden Yıldırım: “Havayolu sektörümüzde yaşanan büyüme ve bilet fiyatlarındaki ucuzlama, havayolu ulaşımını doğu ve güneydoğu illerinde yaşayan halkımız için çok cazip kıldı. Halkımızın taleplerini de göz önüne alarak bu bölgelerimizdeki illerin büyük şehirlere en kolay, hızlı, konforlu ve güvenli şekilde ulaşımı için Doğu ve Güneydoğu'da adeta bir havalimanı açılımı yaptık" diye konuştu.

“YENİ VE MODERN TERMİNAL BİNALARI”

Bakan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha önceden mevcut olmasına rağmen, atıl durumda olan birçok havalimanının çağın gerektirdiği şekilde yeniden yapılandırılarak halkın hizmetine sunulduğunu ifade etti. Hizmete kazandırılan havalimanlarının sıra dışı ve modern görünümlerine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"10 yıl içinde yaptığımız yatırımlarla Sivas, Erzincan, Batman, Erzurum, Malatya, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa-GAP, Elazığ havalimanları ile geçen yıl açılışını yaptığımız Iğdır Havalimanı, son teknoloji ve modern mimarileriyle vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Aynı şekilde Kars, Van-Ferit Melen, Diyarbakır, Adıyaman, Ağrı ve Mardin havalimanlarımız da yeni terminal binalarına kavuşuyor."

“BİNGÖL, HAKKÂRİ VE ŞIRNAK HAVALİMANLARI BU YIL BİTECEK”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 2013'ün, Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri açısından tam bir havacılık yılı olacağını belirterek, birçok önemli yatırımın bu yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Kars, Adıyaman, Ağrı ve Mardin havalimanlarını da bu yıl içerisinde yeni terminal binalarına kavuşturacaklarını dile getiren Yıldırım, "İnşaları devam eden Hakkari, Şırnak ve Bingöl havalimanlarını da bitirerek 3 şehrimizi de layık olduğu yere, göklere çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu 3 havalimanı için 220 milyon liranın üzerinde harcama yapıldığını kaydeden Yıldırım, söz konusu havalimanlarının bu yılın son çeyreğinde halkın hizmetine sunulacağını bildirdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ali er (@Misafir_13047)
10 Nisan 2013 Çarşamba 15:48
Acaba Bingöl Belediyesi BDP nin elinde olsaydı. Bingöl Havalimanı nın inşaatı bu kadar uzun sürermiydi.? Sayın Yetkililer...
zazaye çoligıj (@Misafir_13012)
08 Nisan 2013 Pazartesi 11:04
yazıklar olsun vallahi de her yılın başında diyorlar bu yıl bitecek ama bir türlü bitmek bilmedi.. yahu be kodamanlar bizimle dalga mı geçiyorsunuz
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın