KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Bingöl halkını hiçe sayıyorsunuz

Has Parti Bingöl Medya ve Tanıtma Başkanı Nebi Artuk, “Yaşadığı ile hizmet gelmesini istemeyen insanların, Bingöl’de nasıl idarecilik yaptıklarını anlamak mümkün değil! Bingöl’e hizmet getirilirken 560 Bin nüfuslu Elazığ halkını nasıl ikna ederiz düşüncelerine kapılıp 250 bin nüfuslu Bingöl halkını hiçe sayıyorsunuz” dedi.

Bingöl halkını hiçe sayıyorsunuz
29 MART 2012 PERŞEMBE 00:32
1
2323
0
AA aa

Has Parti Bingöl Medya ve Tanıtma Başkanı Artuk, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti Bingöl Medya Başkanı Bayram Keskin'in Bingöl'de arazi ve arsa sorunu olduğundan dolayı hizmetlerin yapılamadığını söylemesine tepki gösterdi. 

Keskin'in açıklamasına sert ifadelerle tepki gösteren Artuk, “Bingöl halkı dün yerel basınımızda çıkan bir haberle şok olmuş ve ne diyeceğini bilemez bir duruma düşmüştür.  AKP il yönetimi dün verdiği demeçle Bingöl'ü adeta Elazığ'a bağlı bir ilçe pozisyonuna sokmuştur. Siyasi kimliğimizi bir kenara atıp Bingöllü vatandaşlar olarak verilen bu demecin memleketle alay etmekten başka bir manası olmadığını ifade ediyoruz. Verdikleri demeçten dolayı kendilerini tenkit ediyoruz! 10 yıllık iktidar dönemlerinde büyük illeri daha çok büyütüp, küçük illeri de küçültmeye çalışan politikaların sonunda böyle demeçlerin verilmesini de ayrıca üzüntü verici bir tutum olarak buluyoruz. Bingöl'ün arazi yapısı ve iklimi gelişmeye müsait değilmiş. Bingöl'ün coğrafik arazi yapısının doğu illeri içinde birçok ilden çok iyi olduğunu bilmeyenler coğrafi bilgilerini geliştirsinler diyoruz.  İklimi; Erzurum, Muş gibi illerden daha mı kötü? Böyle bahaneleri kriter belirlemekle halkı aldatmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz! Bingöl'ün gelişmesini istiyorsanız aklınızdaki bu bahanelere son verin de ondan sonra gelişimi için konuşun. İktidarlar bahaneler sunup halkı kandırmak için değil, hizmet yapmaları için seçilir. Bingöl'ün gelişimi için bir yerlerden başlamanız gerekirken bahanelere sığınıyorsunuz. Memleketi nasıl idare ettiğinizi bu açıklamalarınızla bir kez daha ortaya koydunuz. Yaşadığı ile hizmet gelmesini istemeyen insanların, Bingöl'de nasıl idarecilik yaptıklarını anlamak mümkün değil! Bingöl'e hizmet getirilirken 560 Bin nüfuslu Elazığ halkını nasıl ikna ederiz düşüncelerine kapılıp 250 bin nüfuslu Bingöl halkını hiçe sayıyorsunuz. Eğer Bingöl arazi ve iklim koşullarından dolayı dediğiniz kadar sıkıntılı bir il ise sayın bakan mecliste. Meclise bir önerge sunarak Bingöl'ü Elazığ'a bağlı bir ilçe yapın, siz de kurtulun Bingöl halkı da kurtulsun! Elazığ'ın ihracatı bizden fazla olduğu için oraya hizmet daha iyi gider diyorsunuz. Siz Bingöl'ün kalkınması için 10 yıldır ulaşım sorununu giderdiniz mi? Yatırımcılara ortam hazırlayabildiniz mi? Tek övündüğünüz hizmet varsa o da üniversite, oysa üniversitenin olmadığı il kalmadı. Nasıl bir kalkınma anlayışınız var, anlayamadık bir türlü. El âlemin milletvekilleri ve bakanları memleketlerinde fabrika açılışları yaparken, bizim bakan ve vekillerimiz; kırtasiye açılışları, kadayıf salonları ve market açılışları yaparak memleketi kalkındırdıklarını zannediyorlar. Meğerse bunların kalkınmadan anladıkları sadece bu kadarmış” şeklinde konuştu. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın