KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Bingöl-diyarbakır yolu kısalacak

Bingöl-Diyarbakır karayolu arasında Güneyi Kuzeye bağlayan duble yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında duble yol üzerindeki kayalıklar patlatılıyor. Kesilen virajlar sayesinde Bingöl-Diyarbakır karayolu 6,5 kilometre kısalacak.

Bingöl-diyarbakır yolu kısalacak
23 EYLÜL 2013 PAZARTESİ 04:46
0
7913
0
AA aa

Bingöl-Diyarbakır yolunu keskin virajlar ve rampalardan arındırmak ve dağları yarmak için patlayıcılar ile birlikte iş makineleri kullanılıyor.

Diyarbakır-Bingöl-Erzurum arasında devam ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğünün başlattığı yol çalışmaları çerçevesinde, Tapantepe mevkiinde yoğun bir şekilde çalışan ekipler, dağ ve kayalıkları kaldırmak için zeminin kaya olduğu yerde dinamit kullanıyor.

Genç-Diyarbakır karayolunda 74 metreye kadar varan yarmalar yapılarak Güneyi Kuzeye bağlayacak duble yolun 2014 yılının sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Ekipler bir yandan kayaları patlatıp iş makineleri ile hafriyatı dolgu yapılacak yere götürürken, bir yandan da üst yapıyı hazırlamaya çalışıyorlar.

Konuyla bilgi veren yüklenici firmada çalışan Mühendis Ergün Elçi: “Karadeniz'i, Doğu Anadolu'ya bağlayan en büyük arterlerden bir tanesi, bir parçası bu yol. 2011 yılında bu proje başladı. 2014 yılı sonunda bu projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Çok büyük yarmalarımız var burada malzemeyle alakalı. Büyük yarmaları patlayıcılarla ortadan kaldırıyoruz. 74 metrelik büyük yarmalar var. Kazı ve dolgu çalışmalarımız devam ediyor. En iyi ve kaliteli bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Tüm ekipleri ile beraber durmadan çalıştıklarını ifade eden Elçi: “Kendimize ait roklarımız var, deliyoruz özellikle. Ve daha çok patlatma yapıyoruz. Bu deldiğimiz yerlerle ilgili, kendi makinelerimiz, eskortörlerimiz ve dozerlerimizle bu malzemeleri yükleyip dolgularımıza taşıyoruz. Kademeli bir şekilde sıkıştırmalarımızı yaptıktan sonra üst yapıya geçiyoruz. Yolumuzu bitirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Elçi: “2 ayrı firmanın çalıştığı Bingöl-Genç Tapantepe ve Karlıova da devam eden yolun 2014'te bitirilmesi planlanıyor. Kışın yolların kapanması ve kazaların olmasının önüne geçilecek. Ayrıca kesilen virajlar sayesinde Diyarbakır-Bingöl karayolu 6,5 kilometre kısalacak. Bu projenin toplam maliyeti 54 milyon TL'dir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın