Bingöl Belediye Başkanvekili Halim Sugü, Bingölün çevre sorunlarından tek tek kurtulduğunu ifade ederek: Amacımız, yeşili koruyan ve çevreye saygılı bir Bingöl oluşturmaktır dedi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle, Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mahsum Semerci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Memet Yıldırım Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü'yü makamında ziyaret etti.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç, amaçlarının insanlarda çevre ile ilgili duyarlılığı arttırmak olduğunu belirterek: “Çevre Günü Kutlamasının; çevre kirliliğinin etkilerine ve sonuçlarına dikkat çekmeye, daha sağlıklı ve temiz bir çevre için çabalarımızı yoğunlaştırmaya vesile olmasını temenni ediyorum. Kentlerde nüfusun hızlı artışı ve sanayileşme ile birlikte yaşamımızın en büyük kaynağı çevremiz özellikle son yüzyılda çok büyük kirliliklere maruz kaldı. Soluduğumuz havada, içtiğimiz suda ve gıda ihtiyacımızı sağlayan toprakta bu kirlilik maalesef devam etmektedir. Sanayi atıkları, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler, çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdir. Bize emanet olarak verilen doğayı ve çevremizi bizden sonraki gelecek nesillere yaşanabilir iyi bir çevre bırakmak için kirliliğin mutlaka önlenmesi ve bu konuda anaokulundaki öğrenciden sanayideki patrona kadar her yaştan insanımızın duyarlı olması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, temiz bir çevre, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olacaktır. Çevreye verdiği önem ve destekten dolayı Bingöl Belediyesi'ne teşekkür ediyorum” dedi.
“AMACIMIZ, YEŞİLİ KORUYAN VE ÇEVREYE SAYGILI BİR BİNGÖL OLUŞTURMAKTIR”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Sugü: “Hayatın içerisinde birbirimizden kopamayacağımız tek ortak nokta, ortak yaşam alanımız olan çevremizdir. Herkes içerisinde bulunduğu ortamın temiz, düzenli ve yaşanabilir olmasını ister. Bu nedenle 5 Haziran Dünya Çevre Günü, halkımıza temiz bir çevrenin önemini anlatabilmek için önemli bir vesile olmaktadır. Bingöl Belediyesi olarak bugüne kadar 20 park yaptık. Mirzan Mahallesi Seyir Terası ile Shell Petrol Karşısında bulunan ormanlık alanın Mesir Alanı olması için Orman Bakanlığı'na müracaatımız var, bize devrinin yapılmasını bekliyoruz. Buraların çevre düzenlemelerini yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Daha Temiz Bir Bingöl' sloganı ile başlattığımız temizlik kampanyası ile çevreyi ve vatandaşlarımızı hem korumak hem de çevre konusunda dikkat çekmek istedik. Katı Atık Düzenli Depolma Tesisimizi geçtiğimiz yıl faaliyete koyduk. Çöp konusunda artık vahşi depolamadan düzenli depolamaya geçildi. 25 yıldır şehrin merkezindeki vahşi depolama alanı olan 84 dönümlük mevcut çöp alanını da yeşil alan olarak düzenleyeceğiz. 40 yıldır derelere ve ovaya akan kanalizasyon atığı artık arıtma tesisinde arıtılıyor. Arıtma Tesisimizi 2012 yılı sonunda işletmeye aldık. Arıtma Tesisimiz mekanik sistemi açısından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde örnek gösterilebilecek bir Arıtma Tesisidir. İçmesuyu abone bağlantılarımız devam ediyor. Kanalizasyon ve Yağmursuyu çalışmalarımız bitti. Yağmursuyu ızgara bağlantıları üstyapı ile birlikte yapılmaktadır. Üstyapı çalışmalarının bitmesi ile birlikte daha güzel bir Bingöl bizi bekleyecektir. Bingöl, çevre sorunlarından bir bir kurtuluyor. Amacımız, yeşili koruyan ve çevreye saygılı bir Bingöl oluşturmaktır” şeklinde konuştu.
yav olmuyan çevreyimi koruyon çevremizde ne varki neyi koruyon kaldırımlarda ğaç mı var düzgün freah bir çevre vardıda biz mi görmedik ...yeter yavv lütfen yeter ben görmedim bari cocuklarımız görsün yaşanılacak bir bingöl yapın .........lütfennnnnnnnnnnn yeterrr el insaff
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın