KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Bingöl belediyesi işyerleri denetimlerine hız verdi

Bingöl Belediyesi'ne bağlı ekipler, yaptığı denetimlerde işyerlerinin ruhsatlı, sağlıklı ve hijyenik olması konusunda işyeri sahiplerini sözlü olarak uyardı

Bingöl belediyesi işyerleri denetimlerine hız verdi
08 NİSAN 2010 PERŞEMBE 08:26
0
1594
0
AA aa
Bingöl Belediyesi sıcakların başlamasıyla birlikte  esnaf denetimlerini artırdı. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sezgin, Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle birlikte et, unlu mamuller, lokanta, kasap ve internet kafelerde yapılan işyerleri denetimlerinde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sezgin, Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ayrıca internet kafeleri gezerek bilgisayarlardaki filtre denetimlerini de yaptı.
Denetimlerde eksiklikleri belirlenen ve kurallara aykırı durumları tesbit edilen işyeri sahipleri uyarılarak eksikliklerini gidermeleri için süre verildi.
Bingöl Belediyesi olarak halkın güven ve huzur içerisinde alış verişlerini yapabilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini kaydeden Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Hepimiz kentte yaşamanın bir gereği olarak bir iş yaparak toplumun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yaptığımız işi en iyi şekilde ve kurallara uygun olarak yapmak durumundayız. Özellikle insan sağlığını ilgilendiren konularda çok daha hassas ve dikkatli olmalıyız. Bingöl Belediyesi olarak insan sağlığını ilgilendiren konularda çok duyarlıyız. Şehir sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisinde alış verişlerini yapabilmeleri için özellikle gıda üretim ve satışının yapıldığı işyerlerini sıkı bir şekilde denetleyeceğiz. Amacımız esnafımıza ceza yazmak değil, uyararak kurallara uymalarını sağlamaktır. Bingöl esnafının bu konuda duyarlı olacağına da inanıyorum” dedi
Başkan Atalay, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıda tüketimi için kontrollerin yapıldığını ve özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla kontrollerin artacağını ifade etti.
Denetimler,  Kaçak Hayvan kesimleri, Ekmek Gramajı, Lokantalarda sağlıklı üretim şartları, Ürünlerin Son kullanma Tarihleri ve İşyeri ruhsatları konularında ağırlık kazandı.
Genel olarak Kasaplar, Et ve Et ürünleri satan marketlerde, Fırınlar, ve Lokantalarda yaptıkları denetimlerde, halk sağlığı açısından ciddi problemler olmadığını belirten başkan Atalay, eksikleri olan esnafları uyararak gerekli düzenlemeleri yapmaları konusunda uyardıklarını dile getirdi.
HAZIR KIYMA SATIN ALMAYIN
Vatandaşlar gördükleri aksaklıkları belediyeye bildirmeleri durumunda daha aktif çalışma içinde olacaklarını belirten Başkan Atalay, Vatandaşların özellikle hazır kıyma satın almamaları, etiketsiz ve son kullanma tarihi geçmiş gıdalara dikkat etmeleri konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.
Atalay, “Bu denetimlerimiz sadece vatandaşların sağlığı için yapılmaktadır. Gıda satışı yapan esnafın da vatandaşlara sağlıklı ve hijyenik şartlarda ürün satmalarını sağlamak için denetimlerimiz aralıksız sürecektir” dedi.
Alışveriş yaparken vatandaşların dikkat etmelerini isteyen Zabıta Müdürü Yunus Börü, alışveriş yapan vatandaşların ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakmaları gerektiğini söyledi. Yapılan denetimlerde genel temizlik, portör muayene karneleri, hafta sonu çalışma ve tatil ruhsatları, İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatları, ustalık belgeleri ve hijyen durumları kontrol edildi. Denetimlerin devam edeceği öğrenildi.
 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın