Bingöl Belediyesi çalışma başlattı! Dar ve keskin viraja ince ayar!
Bingöl Belediyesi, yol genişletme çalışmaları kapsamında Karşıyaka Mahallesi Hikmet Tekin Bulvarındaki cami duvarını geri çekip, yol ve kaldırım ağını ortalama 7 metre genişletiyor.
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın, “Konforlu Yollar, Kolay ve Güvenli Ulaşım” hedefi doğrultusunda yol genişletme çalışmaları devam ediyor.
Çarşı merkezinde araç ve yaya trafiği güvenliğini üst seviyeye çıkaracak çalışmalara imza atan Başkan Arıkan'ın talimatıyla Karşıyaka Mahallesi Hikmet Tekin Bulvarı üzerinde cami duvarının geri çekilmesi çalışmalarına start verildi.
Saha ölçüm ve değerlendirme çalışmalarının ardından ilk olarak yeni duvarın yapımını tamamlayan belediye ekipleri, daha sonra eski duvarın yıkımını gerçekleştirdi.
“Yol ve kaldırım 7 metre genişliyor”
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, çalışma kapsamında yol ve kaldırım ağının ortalama 7 metre genişleyeceği ifade edildi.
Açıklamada, “Artan nüfus ve araç sayısıyla birlikte bu bölgede oluşan trafik yoğunluğunu minimize etmek, ulaşım ağımızı konforlu hale dönüştürmek ve sürücülere kolay ulaşım sağlamak için cami duvarını geri çektik. Mevsim koşullarına bağlı olarak çevre düzenlemesi ve asfalt çalışmaları gerçekleştirilecektir. İlimiz için hayırlı olsun” denildi.
Caminin arazisi olunca dişiniz geçiyor samimiyseniz caminin önündeki muhtarın büfesini kaldırın o zaman samimiyetinizi ve hizmet anlayışınızı kabul edelim .
karşıyaka A101 önü park eden araçlardan trafik tek şerit oluyor ve aynı kavşak ve karşı üniversite kavşağı,tek araç geçebiliyor, yanınızda münübüs vs geniş araç varsa geçemiyor yol genişletilmeli ,mezarlık petrol kapanmış mahalleye giden yolun genişletilmesine mani kalmamıştır,zabıta karakolu eski binası yıkılmalı trafik rahatlamalı,karşıyakadan ,kültürden tek şerit tek yönde olsa araç ve yaya yolu verilmeli, karşıyaka mezarlık arka yolu asfalt yapılmayan kısım yapılmalı...başakanım iş çok projelerinizi açıklamanızı ve icraatlar�
Gündoğdu Kavşağı bitmesine rağmen neden biran önce açılmıyor. trafik bukadar yoğunken bu çileyi vatandaş olarak bizler çekiyoruz. başka ilde böyle bir çalışma olsaydı 1 ay da bitirmişlerdi bizde ise 3 aydır halen açılmadı. Bingöl ilinde neden yol çalışmaları bu kadar uzun sürer anlam veremiyoruz..... Berti kavşağını yapan kimse o nasıl bir kavşaktır dünyada görülmemiş. O PROJEYE İMZA ATANINDA....
keşke kalium önündeki yolada bir müdahale etseler, orada trafik herzaman felçli, kimse kimseye yol vermiyor, park kuralı vs hiçbişey yok, trafik şube zaten ayakta uyuyor bişey yaptıkları yok bari yol genişletilsin ki trafik rahatlasın
@Misafir Kullanıcı Bana gore kalium kavsaginda ortada duran ve sanirim beleidyeye ait olan bahce bir an once ordan kaldirilip oraya bir ferahlik verilmesi vede trafigin akisina uygun yol cizgileri koyulursa daha hos bir goruntu olur.
emeklerinize sağlık...Başkanım özellikle peyzaj ve yol genişletme çalışmalarına çok büyük imza attınız. Sayın Başkanım, karşıyaka sakini olarak belkide gözünüzden kaçmış olabilir, özellikle öğrencilerimiz için, yaya geçişi için çok büyük tehlike arza eden tedaş ve cevdet yılmaz i.ö.o kesişmesi tehlike arz etmektedir. yaptığınız hız kesme kasisleri çok ama yok yerinde oldu. bu kasislerden bir tanesinide TEDAŞ ve Cevdet yılmaz.İ.Ö.O kesişmesine yapmanız yerinde olur ve aciliyet arz etmektedir. Başarılarınızın devamını dilerim..
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
06.11.2025
16:47
Bingöl Umut Kervanı'ndan 141 aileye destek
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Ekim ayında; 141 aileye 291 bin 863 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği, 26 Kasım 2025 tarihinde Afrika'nın Benin bölgesinde yardım faaliyetinde bulunacak.
06.11.2025
16:12
FKA'dan 2026'ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80'i projelere ayrıldı
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli'de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80'inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın