KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Bingöl Basın Konseyi'nden 'Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi'

Bingöl Basın Konseyi tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde yapay zekâ araçlarının kullanımı konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Yapay zekâ teknolojilerinin medya alanında sunduğu imkânlara dikkat çekerken, bu araçların bilinçli ve etik kullanımının önemine vurgu yapan Konsey Başkanı Bayraktar, farklı alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.

Bingöl Basın Konseyi`nden `Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi`
03 MAYIS 2026 PAZAR 19:48
1
812
0
AA aa

Bingöl Basın Konseyi himayesinde, Fırat Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle basın mensuplarının dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamaları ve yapay zekâ teknolojilerini etkin kullanabilmeleri amacıyla “Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi” semineri düzenlendi.

Basın çalışanları ile kamu kurumlarının basın birimlerinde görev yapan personele yönelik gerçekleştirilen seminerde, Uzman Eğitmen Gökhan Su tarafından prompt kullanımı, yapay zekânın gelişim süreci ve yapay zekâ araçlarının kullanımı konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı.

İki Günlük Eğitim Düzenlendi

Ticaret ve Sanayi Odası Dr. Cevdet Yılmaz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen iki günlük eğitim boyunca, medya çalışanlarının dijital araçları kullanarak daha hızlı ve nitelikli içerik üretme kapasitelerinin artırılması hedeflendi.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Bayraktar: “Eğitimlerimiz Sürecek”

Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, konseyin yaklaşık 11 ay önce kurulduğunu belirterek, bu süre zarfında hem şehre hem de basın mensuplarının gelişimine yönelik çeşitli etkinlikler ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Amaçlarının basın camiasına katkı sunmak olduğunu dile getiren Bayraktar, “Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi oldukça keyifli ve verimli geçti. Eğitim sonunda katılımcılarımızın memnuniyetlerini görmek ve işitmek bizler için gurur vericiydi. Projemizi destekleyen Fırat Kalkınma Ajansı ile salon tahsisinden ötürü Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'na, eğitimci hocamız Gökhan Su ve Muhammed Simek arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Faaliyetlerimiz bu eğitimle sınırlı kalmayacak, ihtiyaç duyulan alanlarda yeni eğitimlerle basın camiasına katkılarımız sürecektir” dedi.

“Yapay zekâ gazetecinin yerini almaz ama gazeteciliği dönüştürür”

Bayraktar, yapay zekâ teknolojilerinin medya alanında sunduğu imkânlara dikkat çekerken, bu araçların bilinçli ve etik kullanımının önemine vurgu yaptı.

Yapay zekânın içerik üretiminde hız ve kolaylık sağladığını belirten Bayraktar, bu durumun “hazırcılık” anlayışına dönüşmemesi gerektiğini ifade etti.

Bayraktar, “Bugün medya sadece haber üretme alanı değil; aynı zamanda doğrulama, filtreleme ve güven inşa etme alanına dönüşmüş durumda. Yapay zekâ gazetecinin yerini almaz ama gazeteciliği dönüştürür. Bu noktada yapay zekâyı bir rakip olarak değil, doğru kullanıldığında güçlü bir yardımcı olarak görmek gerekir. Ancak bu imkânlar, sorgulamadan kullanılan, doğruluğu teyit edilmeden yayımlanan içeriklerin de önünü açabilir. Bu nedenle gazetecilikte esas olan; akıl, vicdan ve meslek etiğidir. Yapay zekâdan faydalanmalı, ancak tüm süreci ona teslim etmemeliyiz. Üreten, araştıran ve doğrulayan taraf her zaman insan olmalıdır. Teknolojinin sunduğu imkânları yerel hafıza ve sahadaki gerçeklikle birleştirerek daha nitelikli ve güvenilir bir medya anlayışı inşa etmek zorundayız” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın