KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Bingöl açısından üzücü bir gelişme

Doç. Dr. Turan Buzgan’ın Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı görevinden alınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen ESOB Başkanı Bayram: “Bizler daha üst düzey bürokrat atamaları beklerken, mevcutların görevden alınması bu memleket için hayırlı değildir. Siyasilerimiz kendilerini sorgulamalı!” dedi.

Bingöl açısından üzücü bir gelişme
22 KASIM 2013 CUMA 01:20
2
8412
18
AA aa

2004 yılında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı, 2005 yılında Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2007 yılında Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve 2013 Nisan ayından buyana Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'na görevini yürüten Doç. Dr. Turan Buzgan'ın görevden alınması Bingöl'de tepkiyle karşılandı.

SİYASİLER NEDEN SAHİP ÇIKAMIYOR?

Bingöllü bürokratların daha üst kademelere atanmasını beklerken önemli bir konumda olan bürokratların görevden alınmasının kabul edilemez olduğunu belirten Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, siyasilere ateş püskürdü.

Gerek ülke genelindeki sağlık uygulamaları, gerekse Bingöl'deki sağlık yatırımlarında önemli bir etkisi bulunan Turan Buzgan'ın, seçim arifesinde görevden alınmasının olumsuz etkileri olacağını ifade eden Bayram: “Bingöl'de bir kuruma temizlikçi alınsa siyasilerimiz devreye giriyor, önemli bir efor harcıyorlar. Fakat Bingöllü olup üst düzeydeki neredeyse tek bürokratımız olan Turan Bey'in görevden alınmasına sessiz ve duyarsız kalabiliyorlar! Neden bürokratlarımızın arkasında duramıyorlar? Üstelik hiçbir gerekçe gösterilmeden! Haklarında en ufak bir yüz kızartıcı suç olmayan, ülkesine ve doğup büyüdüğü memleketine faydalı olmaktan başka ney yapmışlar? Birçok bürokratımız gibi Turan Bey de Bingöl'ün yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biridir ve görev alanı kapsamında ilimize ciddi faydalar sağlamıştır. Türkiye'deki birçok önemli sağlık uygulamasında da başrolde yer almıştır. Böyle başarılı bir bürokratımızı daha üst makamlarda görmeyi beklerken, görevden alınmasını şaşkınlık ve esefle karşılıyorum. Birçok başarılı bürokratımız var ama ne yazık ki, sahip çıkılmıyor. Bizler kamuda Bingöllü hemşerilerimizi daha üst mevkilerde görmeyi beklerken böylesi bir durumla karşılaşmayı memleketim adına üzücü buluyorum” dedi.

Siyasileri, Bingöllü bürokratlara destek çıkmadıkları için eleştiren Bayram, Buzgan'ın, seçim arifesinde görevden alınmasının olumsuz yansımalarının da olacağını, siyasilerin bu hususu göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ebubekir Bayraktar (@Misafir_17198)
26 Kasım 2013 Salı 11:53
Sayın Buzgan adam gibi adamdır, Sağlıkçılardan bazıları yorum yaparak Buzgan'ın sevilmediğini yazmış. Devlet vatandaş odaklı çalışmalıdır, Recep Akdağ ve ekibi de vatandaş odaklı çalıştı. Sağlık çalışanlarının bir kısmı yapılanları kabul etmiyor ama vatandaş %75 memnuniyetle sağlıkta yapılan dönüşümün ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Recep Akdağ ve ekibinin en önemli ismi ise Turan Buzgan'dı 10 yıllık süre zarfında çok etkin ve başarılı çalışmalar yaptı, bir Bingöllü olarak kendisi ile gurur duyuyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.
aktekin.r (@Misafir_17178)
26 Kasım 2013 Salı 00:54
Sayin Buzgan,nin görevinden alinmasi bingöl icin büyük bir kayiptir.Malesef biz birbirimizi cekememezlikte ve asagiya cekmekten cok hoslanan ve bir Tipik Bingöl halkiyiz.Bir birimize destek olacagimiza ve dahada yükselmesi icin destek verecegimize utanmadan birilri sevine dursun fakat devran döner bir gün hesap sorar.
Biz birbirimizi gercekten sevmedikten sonra ne müslüman nede insan olacagiz.Saygilarimla
Bölge Hastanesi (@Misafir_17157)
25 Kasım 2013 Pazartesi 16:46
Bölge Hastanesi kriterlerinden hiç birini taşımıyor Bingöl. Emin ol %25'ini bile taşısaydı Bingöl de Bölge Hastanesi yapılırdı. Karlıva,Solhan, Genç ve Bingölde yapılan devlet hastaneleri ve Bingöl Diş Hastanesi buna en basit örnektir.
Ali ZAZA (@Misafir_17118)
25 Kasım 2013 Pazartesi 09:48
Ankara BİNYAR ve Bingöl Sağlık Sen. Bingöl'ün STK'ları değilmi? neden tepki göstermiyorlar anlamıyorum. Günün adamı olmak kolay ama zor günün adamı olmak her babayiğidin karı değil. ha ayrıca eleştiride bulunan bazı insanların sülaleleri her dönem iktidardır.
Zaza Zaza (@Misafir_17117)
25 Kasım 2013 Pazartesi 09:43
Yorumların bazılarını okuyunca insaf diyorum. Turan Bey'in şansının Eski Sağlık Bakanının sınıf arkadaşından kaynaklandığını söyleyenler var. Böyle bakanlara cevap Başbakanımızın şansıda Necmettin ERBAKAN hocaydı, Kalkınma Bakanım Cevdet YILMAZ'ın şansıda Ali BABACAN'dı onun kide Başbakan bu örnekleri sonsuza kadar sürdürmek mümkün. Mümkün olmayan şey birilerini tanımak başarı için için yeterli değil. Turan Bey başarısı, çalışkanlığı ve kişiliği kendisini bu makamlara taşımıştır. Turan Bey'in gücü kişiliğinden gelir onu bilen bilir.
serkan taramazlar (@Misafir_17114)
25 Kasım 2013 Pazartesi 09:00
En basitinden ben Bingöllülerin 154 km Muşluların 254 km yolu sırf hastaneye gitmek için boş yere kat ettiklerini biliyorum. Bölge hastanesi Bingöl' e yapılacakken niçin çeşitli rantlar yüzünden Elazığ' da yapılacak. Böyle bir rant sistemine gerçekten tüm benliğimle sitem ediyorum. Bunları yazmaktaki amacım ortalığı karıştırmak değil. Aksine böyle bir durumdan insanlarımızın haberdar olması ve gerekli açıklamanın bazı yetkili kesimler tarafından yapılmasıdır. Bunlar yaşanırken sayın bakanımız sayın Halk Sağlığı Kurumu Başkanımız neredeydi?
salih kara (@Misafir_17101)
24 Kasım 2013 Pazar 16:00
Turan Beyin alınmasına MHP liler üzülüyor. AK Partililer seviniyor.
Caf caf (@Misafir_17100)
24 Kasım 2013 Pazar 02:12
Biz Ali Bayramın Bingöl için fedakarlığını göreçek kadar net gözlerle bakabiliriz bingöle. Ali abi sevdiğimiz saydığımız biridir. Adımızı kullanarak buraya sahte isimlerle yazı yazmayın.
arafat frat (@Misafir_17099)
24 Kasım 2013 Pazar 01:29
sağlık bakanliği bünyesinde en az 30 kişiye yönetici olmasi noktasında ciddi desteği olmuştur. efsane turan bey
Bingöllü zaza (@Misafir_17073)
23 Kasım 2013 Cumartesi 09:36
Ali başkan tam bir Bingöl sevdalısıdır. Bingöl'ün geleceği için kendi akrabası Serdar Atalay'a hemen hemen her hafta ateş püskürmüyor mu?? Bingöl'de Ali başkan gibi bir insan daha olsaydı Bingöl'e nizam verirlerdi...
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın