KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Bingöl 12'nci sıraya yükseldi

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kamu yatırım programında il bazında belirlenebilen yatırımlar dikkate alındığında, başlangıç ödeneklerinin büyüklüğü itibarıyla 81 il sıralamasında Bingöl'ün 2010 yılında 28'inci sırada iken, 2011 yılında 12'nci sıraya yükseldiğini bildirdi.

Bingöl 12`nci sıraya yükseldi
04 ŞUBAT 2011 CUMA 09:06
0
2622
0
AA aa

Devlet Bakanı Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Diyarbakır-Bingöl- Erzurum yolunun tamamlanması ile birlikte Bingöl'ün tam bir kavşak noktası haline geleceğini ifade eden Bakan Yılmaz, kamu yatırım programında il bazında belirlenebilen yatırımlar dikkate alındığında, başlangıç ödeneklerinin büyüklüğü itibarıyla 81 il sıralamasında Bingöl'ün 2010 yılında 28'inci sırada iken, 2011 yılında 12'nci sıraya yükseldiğini vurguladı.


Karayolları bakımından Bingöl'de çok ciddi yatırımlar yapıldığını, ilçelerin ve köylerin asfaltla tanıştığını ve karayolları ulaştırılması bakımından Bingöl'ün çok güzel standartlara geldiğini belirten Bakan Yılmaz, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
“Bingöl ili sınırları içerisinde 228 km devlet yolu, 385 km'si ise il yolu olmak üzere toplam 613 km karayolu bulunmaktadır. Bu yolların 546 km'si astarlı sathi kaplamalı, 67 km'si ise stabilizedir. Devlet ve il yollarının 89 km'si bölünmüş yol standardındadır. Bingöl ilinde, daha önceki yıllardan başlayıp 2002 yılı sonuna kadar 5 km bölünmüş yol yapılmış iken, 2003-2011 yılları arasında ise toplam 84 km bölünmüş yol tamamlanmıştır.

2010 yılı içinde 20 km bölünmüş yol, 251 km yol üzerinde asfalt çalışması yapılmıştır. Ayrıca, 2003-2010 döneminde, 89 km yol iyileştirmesi, 13 adet kaza kara nokta iyileştirmesi, 1.329 km asfalt çalışması yapılmış ve başta Gayıt Köprüsü olmak üzere 9 adet köprü yapılarak trafiğe açılmıştır.Hükümetimiz döneminde, Diyarbakır - Bingöl - Erzurum yolunu başlattık. Bu Bingöl'ümüz için çok önemli bir gelişmedir. Bingöl ilimiz, GAP'ı, Urfa'yı, Diyarbakır'ı, Rize'ye, Trabzon'a bağlayan hattın üzerinde önemli bir kavşak haline gelecek, kısaca GAP, Karadeniz'e Bingöl üzerinden bağlanacak. Bu büyük projenin yani Diyarbakır - Bingöl - Erzurum yolunun son durumuna göz atacak olursak,
• Bingöl-Karlıova 12. Bl.Hd:Toplam 97 km uzunluğunda olan yolun ihalesi 2010 yılında yapılmış olup ihale süreci devam etmektedir.

• Bingöl –Genç-9 Bl Hd: Toplam 39 km uzunluğunda olan yolun ihalesi 2010 yılında yapılmış olup ihale süreci devam etmektedir.

• 8.Bl.Hd-Kocaköy-(Diyarbakır-Silvan)Ayr. Yolu: Toplam 66 km uzunluğunda olan yolun ihalesi 2010 yılında yapılmış olup ihale süreci devam etmektedir.

• Bingöl-Silvan)Ayr-Diyarbakır Yolu: Toplam 25 km uzunluğundaki bu kesim bölünmüş Yol olarak tamamlanmıştır.

Bingöl İlinde yer alan önemli karayolu projelerine ilişkin diğer bilgiler aşağıda yer almaktadır;

• Kığı-Yedisu Yolu; Etüt Proje Danışmanlık ihale süreci devam etmekte olup tahminen 30 gün içerisinde ihale sonuçlandırılacaktır. Proje çalışmasının süreci ise 450 gündür.

• (Erzurum-Aziziye)Ayr-8 Bl Hd yolu: Toplam 81 km uzunluğunda olup 51 km'lik kesimi bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. 30 km'lik kesimde çalışmalar devam etmektedir.2011 yılında bu kesimin bölünmüş yol olarak tamamlanması planlanmıştır.

• Elazığ- Bingöl bölünmüş yol yapımı: Toplam 142 km uzunluğundaki projenin 28 km'si Bingöl ilinde yer almaktadır. Yolun tamamı bölünmüş yol olarak bitirilmiş olup trafiğe açılmıştır.

• Bingöl – Solhan 11. Bl. Hd. yolu: Toplam 70 km olan uzunluğundaki projenin tamamı Bingöl ilinde yer almaktadır. Bu projenin 2003 yılından önce 2 km'lik kesimi, 2003 – 2010 yılları arasında ise 53,5 km' lik kesimi sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak trafiğe açılmıştır. (20 km'lik bölüm Valilik Koordinasyonuyla yapılmıştır.) 2011 yılında 14 km bölünmüş yol, 4 km bitümlü sıcak karışım kaplama olarak fiziki standartlar kapsamında bitirilmesi hedeflenmektedir.

• (Bingöl – Genç)-9.Bl. Hd. yolu: Toplam 48 km uzunluğundaki projenin 18 km' lik bölümünün toprak işleri ve sanat yapısı ve üst yapı ihalesi yapılmıştır. 2011 yılında 12 km'lik kesimde bölünmüş yol olarak bitirilmesi hedeflenmektedir.

• (Bingöl – Solhan) Ayr.-:Karlıova-12. Bl. Hd. yolu: Toplam 91 km uzunluğundaki bu proje güzergâhı karayolları yatırım programına alınmıştır. 2011 yılında 15 km'lik kesimin bölünmüş yol olarak bitirilmesi hedeflenmiştir.

• Genç – Yenisu yolu: Proje uzunluğu 31 km' dir. Önceki yıllar da 11 km'lik kesim asfalt sathi kaplama seviyesinde tamamlanmıştır. 2010 yılında güvenlik yolları kapsamında 19 km'lik kesim bitirilmiştir.

• (Bingöl – Erzurum) Ayr.-Kargapazarı–Varto yolu: 11 km uzunluğunda (Bingöl – Erzurum) Ayr.- Kargapazarı – Varto Yolu'nun 2010 yılında 5 km' lik kesiminde çalışmalar yapılmıştır. 2011 yılında 7 km SK olarak bitirilmesi hedeflenmektedir.

Bingöl'ümüz en iyiyi en güzeli hak ediyor
2011 yılı yatırım programının 13 Ocak 2011 tarihli ve 27814 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığını kaydeden Bakan Yılmaz, “Hali hazırda, 2011 Yılı Yatırım Programında projelerle ilişkilendirilen ödenek toplamı 36,8 milyar TL olup, bu miktarın sadece yüzde 35'lik kısmı olan 12,9 milyar TL il bazında ayrıştırılabilmekte, yüzde 65'lik kısmı ise muhtelif iller kapsamında yer almaktadır. Toplu ve toplulaştırılmış proje detaylarının belirlenmesini müteakip, il bazında tasnif edilebilen ödenek tutarı yüzde 60'lara ulaşabilmektedir. Bu kapsamda değerlendirilmek üzere; 2011 Yılı Yatırım Programında müstakil olarak Bingöl ilinde yer alan, toplam proje tutarı 1.566 milyon TL, başlangıçtan 2010 yılı sonuna kadar kümülatif harcamalar toplamı 951 milyon TL ve 2011 yılı ödenekleri toplamı 187 milyon TL olan 13 adet proje bulunmaktadır. Kamu yatırım programında il bazında belirlenebilen yatırımlar dikkate alındığında, başlangıç ödeneklerinin büyüklüğü itibarıyla 81 il sıralamasında Bingöl ili 2010 yılında 28'inci sırada iken, 2011 yılında 12'nci sıraya yükselmiştir. Bingöl'ümüz en iyiyi en güzeli hak ediyor. Bizler de bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın