KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Bilinçli alışveriş uyarısı

Bingöl Ticaret İl Müdürü ve Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Abdulvahap Tanık, Kurban Bayramı ve eğitim öğretim yılı öncesinde tüketicileri, bilinçli alışveriş yapmaları konusunda uyardı.

Bilinçli alışveriş uyarısı
06 EYLÜL 2016 SALI 23:10
0
2233
0
AA aa

Öncelikle alışverişe çıkmadan ihtiyaçların tespitinin yapılması gerektiğini aktaran Tanık, ihtiyaç olan mal ve hizmetin belirlenerek öncelik sırasına göre alınması için liste oluşturulmasının yararlı olacağını dile getirdi. 

Tanık, “Okullar açılacağından çocuklarımızın okul ve kırtasiye malzemelerinin seçiminde çok dikkatli davranmalıyız. Yerli, güvenli ve bilinen yerlerden alışveriş yapılmasında fayda görmekteyiz. Zira ucuz ve kalitesiz araç gereç ve okul malzemeleri alındığında kısa sürede bozulacağını ve sağlık açısından çocuklarımızı tehlikeye düşüreceğini bilmemiz gerekmektedir. Kanserojen madde taşıyan ürünleri almamaya özen göstermeliyiz. Bu ürünlerin insan sağlığı açısından oldukça zararlı olduğunu bilmemiz gerekmektedir” dedi.

ALIŞVERİŞLERDE FİŞ VEYA FATURA ALMAYA ÖZEN GÖSTERİN 

Satın alınan ürünlerin karşılığında belge alınmasının önemine dikkat çeken Tanık, “Belge alınmadığı taktirde hak sahipliği ortadan kalkarak, malın ayıplı çıkması halinde belge olmadığı için hak aramada zorluklarla karşılaşabiliriz. Gıda ürünlerinin etiketleri kontrol edilerek son kullanma tarihlerine dikkat edilmelidir. Yerli ve kaliteli malların tercih edilmesine öncelik verilmeli, çocuk giysileri ve oyuncaklarında son derece seçici olmalıyız. Boya veren ürünleri almamalıyız. Riskli plastik oyuncaklardan, sağlıklı ve güvenli olmayan ürünlerden uzak durulmalı. Özellikle bayram öncesi alışverişinizi daha dikkatli yapınız. Acele karar vermeyin. Alacağınız ürünü iyice inceleyip, ihtiyacınıza uygunluğunu kontrol ediniz. Aldığınız ürün ayıplı değilse “beğenmedim” diyerek geri götürdüğünüzde, satıcının alma zorunluluğunun olmadığını düşününüz. Ancak müşteri memnuniyeti açısından bu gibi talepleri yerine getiren mağazalarında olduğunu unutmayınız. Alış verişlerinizi gün içinde sakin bir ortamda gerçekleştiriniz” dedi.

YERLİ MALI TERCİH EDİLMELİ

Dayanıklı tüketim ürünlerinde CE, TSE ve TSEK işaretli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Tanık, şunları söyledi: “Özellikle satış sonrası servis hizmetleri olan ürünleri tercihimiz olmalıdır. Kaliteli mal seçimlerinde ‘yerli malı' tercih edilmelidir. Tüm alışverişlerimizde fiş ve fatura almalıyız. Anlaşmazlık durumlarında, hak aramada bu belgelere ihtiyacımız olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Kurbanlık alırken de hayvanların kulaklarında etiket olmasına, sağlıklı olmasına dikkat edilmeli. Kurbanları hijyenik bir ortamda çevre sağlığını da düşünerek kesmeye özen gösterilmelidir. Cadde ve sokak kenarlarında kurbanların kesilmesinin doğru olmadığını unutmayınız. Malların ve hizmetlerin eksik ve ayıplı çıkması halinde hiç bir ücret ödemeden Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru hakkınızın olduğunu unutmayınız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
21.11.2025
12:52
İstanbul`da ‘Bingöl Tanıtım Günleri` organizasyonu
İstanbul'da 'Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl'ü Türkiye ve dünyaya birlikte tanıtacağız' dedi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin katılması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın