KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Bildiri provokasyon içerikli

‘Muhammedi Devrimci Gençlik Hareketi’ imzasıyla ‘Katil Suud Yemen’den Defol’ başlığıyla dağıtılan bildirilerin yalan, yanlış bilgiler içerdiğini bildiren Bingöl Bilgi ve Düşünce Derneği: “tutarsız bilgi ihtiva etmekte olup maksadın algı operasyonu ve provokasyon olduğu açıkça görülmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bildiri provokasyon içerikli
30 MART 2015 PAZARTESİ 03:47
0
2313
0
AA aa

 Konuyla ilgili dernekten yapılan yazılı basın açıklamasında: “Söz konusu bildiri Yemen'e Müdahaleyi ‘Yabancı Müdahale' olarak değerlendirirken, İran'ın Suriye ve Irak'taki varlığına ne olarak baktığını merak ediyoruz. Ayrıca bildiride Husi darbesini gözden kaçırma çabaları da açık bir tutarsızlıktır. Oysa biliyoruz ki Arap Baharı sürecinde 30 yıldır iktidarda olan Ali Abdullah Salih'in değişimiyle beraber bir geçiş süreci yaşanmaktaydı. Bu süreçte Yemen'de en güçlü muhalif parti olan İhvan hareketinin başını çektiği Islah Partisi giderek etkinliğini artırmaktaydı. Husi darbesi de bu ortamda gerçekleşti. Husiler Sana'yı ele geçirdiğinde ABD konsolosluğuna dokunmazken Islah Partisinin tüm bürolarını yakıp yıkmış, yöneticilerini de tutsak etmişti. Gelin görün ki birilerinin ‘İslam Devrimi' dediği Husi darbesi, ABD'ye dokunmazken ülkenin İslamcı partisinin bürolarını yakıp yıkmaktaydı. O dönem Arap Baharının en etkin hareketi olan İhvan ve onun çizgisi, Suudi krallarını da epey endişeye sevk ettiğini ve Yemen'de İhvanın tasfiyesi için Husilerin kral Abdullah'la işbirliği yaptığını biliyoruz. Söz konusu bildiri ümmetin selameti düşünülmüş bir kılıfta sunulurken, İran'ın bölgesel çıkarlarını gözeterek kaleme alındığı açıktır. Bildiride öne çıkan anti Amerikancı söylemde bir o kadar tutarsız ve ilkesiz bir söylemdir. Bugün biliyoruz ki İran, ABD'nin hava desteği ile Irak'ta operasyonlar yapmakta. Afganistan ve Irak'ın işgali ile ortaya çıkan ABD ve İran müttefikliği artık herkesin malumudur. Biz Bilgi ve Düşünce Derneği olarak Yemen'e yönelik Suud'un başını çektiği müdahalenin temelde Yemen halkının maslahatını değil, statükoyu koruma telaşını yansıttığının altını çizerken, bu müdahalenin zeminini hazırlayan ve sadece Yemen'le de sınırlı kalmayıp tüm bölgeyi tehdit eden İran yayılmacılığını görmezden gelen her yaklaşımda sorunlu buluyor, tüm İslam dünyasında olduğu gibi Yemen'de de halkın iradesini bastırmaya dönük tüm müdahaleleri reddediyoruz” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
26.10.2026
20:31
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
Bingöl'ün Genç ilçesindeki 12 haneli Osmanlı Mezrası'nda, geçen yıl yapılan çalışmalar yol sorununu çözmedi. Yağışlarla çamura dönen yaklaşık 2 kilometrelik yolun mıcırla kaplanması isteniyor.
26.10.2026
19:37
12Bingölspor Alanya`da tur arayacak!
12Bingölspor Alanya'da tur arayacak!
Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! 12 Bingölspor, 3. Eleme Turu'nda Süper Lig temsilcisi Corendon Alanyaspor'a konuk oluyor. Yeşil-beyazlılar, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da başlayacak mücadelede rakibini geçerek kupada adını bir üst tura yazdırmayı hedefliyor. Mücadele A Spor kanalından canlı olarak ekranlara gelecek.
26.10.2026
18:50
Bingöl`ün
Bingöl'ün 'Ekrem Baba'sı Ekrem Çelik hayatını kaybetti
Bingöl'de görev yaptığı dönemde halkla kurduğu sıcak ilişkilerle gönüllerde yer edinen, 'Ekrem Baba' olarak tanınan eski İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı bulunan Çelik, yarın Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.
26.10.2026
17:35
Bingöl`ün asırlık Divan Geleneği kültürel miras envanterine giriyor
Bingöl'ün asırlık Divan Geleneği kültürel miras envanterine giriyor
Genç ilçesi Sürekli köyünde bayram sabahlarında yaşatılan gelenek için envantere kayıt kararı alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığının onay vermesi hâlinde Bingöl'ün ulusal envanterdeki kültürel miras unsuru sayısı 10'a ulaşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın