KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Benlik ve öz benlik saygısı semineri

Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Benlik ve Öz Benlik Saygısı Geliştirme” semineri düzenlendi.

Benlik ve öz benlik saygısı semineri
03 TEMMUZ 2015 CUMA 01:14
0
2011
0
AA aa

Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün organizasyonunda, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi seminer salonunda, Denetimli Serbestlik Uzmanı Sosyolog Zülküf Elçi tarafından hükümlülere yükümlülükleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Bilgilendirmelerin ardından, Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Sosyolog Selin Karaarslan ve Sosyolog Murat Yeşil Yaprak tarafından “Benlik ve Özbenlik Saygısı Geliştirme” konulu sunum yapıldı.

Sosyolog Selin Karaarslan sunumunda, “Kişinin sahip olduğu zihinsel yapısının ve dış görüntüsünün bir bütünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişi, sahip olduğu düşünce yapısıyla benliğini değerlendirebilmekte ve kendisiyle ilgili iyi ve kötü sonuca ulaşabilmeyi sağlamaktadır. Benlik kavramının anlaşılabilmesi için öncelikle "Ben kimim, ben neyim, hangi özelliklere sahibim?" ve "Neleri yapabilirim, benim için neler değerlidir, hedeflerim ve amacım nelerdir, bu hedeflere ulaşmam için hangi yolları kullanabilirim?" gibi soruların sorulup yanıtlarının verilebilmesi "Benlik" ile mümkün olmaktadır” şeklinde konuştu.

Karaarslan, seminerin devamında, “çocuklukta oluşmaya başlayan ‘Benlik' ergenlik döneminde tam şeklini almakta ve kişinin kimlik gelişimi tamamlanmaktadır. Çocuklukta her yönden sağlıklı bir gelişim gösterip, ergenlikte de bu gelişimi tamamlayan birey, olumlu bir "Benlik" gerçekleştirir. Bu aşamada "Benlik" saygısı karşımıza çıkar. Benlik saygısı kişinin hayatını şekillendiren tüm davranış ve özelliklerini beğenip beğenmemesi olarak tanımlanır. Kişinin benliğini algılayış biçimi kendine olan saygısının da temel mimarı olarak şekillenir. Bu yüzden olumlu bir ‘Benlik' geliştiren birey kendine güven duyarak sosyal çevreye açılır, iletişim içine girer, sorumluluk alır, kendini yeterli ve değerli görür, pozitif bir yaşam için mücadele eder ve hayatın her alanında toplumda farkındalığını yaratarak başarılı olur” ifadelerine yer verdi.

Karaarslan son olarak, “Maslow' un da ‘Benlik' kuramında, ihtiyaçlar hiyerarşisinin en temel ihtiyaçtan başlayarak fiziksel, güvenlik, sevgi, saygı ve kendini gerçekleştirme basamaklarını sağlıklı tamamlayan bir bireyin öz benlik saygısının yüksek olduğu, benlik saygısı yüksek olan kişilerin mutlu ve huzurlu olduğunu kimseye bağımlı olmadan hayatını idame ettirdiğini ve hayatın her alanında başarı yakalayacağını belirtmişti” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın