KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Belediyelerin itfaiye derdi

Uzman kadroları bulunmayan Belediyeler, ya müdahalede yetersiz kalıyor, ya da arızalardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. İşte yaşanan sıkıntılardan bazıları..

Belediyelerin itfaiye derdi
25 OCAK 2008 CUMA 10:26
0
1236
0
AA aa
Kalifiye personelleri bulunmadıkları için genellikle şirket elemanlarıyla çalışmalarını yürüten belediyeler, sıkıntıları bir türlü atlatamıyorlar. Yangın olaylarının sürekli meydana gelmemesi, sıkıntı yaşayan belediyeler açısından avantajlı görülse de, nüfusun arttığı, yerleşim alanlarının büyüdüğü kaçınılmaz.
Uzman kadroları bulunmamasına rağmen iyileştirici hiçbir adım atamayan belediyelerin son yıllarda başlarına gelen olumsuzluklar, sorunun ‘artık çözülmesi gerektiği' kanısı ortaya koymak için yeterli oluyor. Genellikle kadrolu personel alamadıkları için bu açığı kapatamadıklarını savunan belediye başkanları ise, araçlarda yaşanan arızalar konusunu da yorumsuz bırakıyor.
Geçtiğimiz hafta iki ayrı sorun yaşadı. Birincisi Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde bir diğeri ise merkez de.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Bingöl'ün Karlıova İlçesi Yeşilyurt Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde T.İ'ye ait bir lokantada bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yangını haber alan Karlıova Belediyesi itfaiye Amirliği hemen harekete geçti ancak itfaiye aracı çalışmadı. Bir süre aracın çalışması için uğraşan personel, çaresiz kalınca olay yerine giderek vatandaşlarla birlikte söndürme işlerine yardımcı oldu. İtfaiye aracının olmadığı söndürme işleminde hasar daha da büyük oldu.
* Bir diğer olay ise, yine geçtiğimiz hafta içinde yaşandı. Genç Caddesi üzerinde Şehitlik Anıtı önündeki direğe dolanan Türk bayrağını düzeltilmesi için olay yerine gelen belediye ait 12 AK 310 plakalı itfaiye aracı, cadde üzerinde durarak, yaklaşık 40 metre uzaklıkta bulunan direğe merdiveni uzattı. Dengesiz uzatıldığı tahmin edilen merdivenden dolayı itfaiye aracı ağırlığı kaldıramayarak yan yattı. Aracın yan yatmasıyla merdivende bulunan Hacı Taşkesen adlı itfaiye eri merdivene çarparak başından darbe aldı.
* 2006 yılında Hastane Caddesi üzerine pankart asama çalışması yaparken Bingöl Belediyesi'ne ait itfaiye aracının merdiveni kırılmış, merdiven sepetinde bulunan şirket personeli Mahmut Bozaba bacağından sakatlanmıştı.
* Yine 2007 yılı yaz mevsiminde Yenimahalle çamlık bölgesinde akşam saatlerinde meydana gelen yangına müdahale etmek için yola koyulan Bingöl Belediyesine ait bir itfaiye aracı, olay mahalline yakın bir yerde yokuşu tırmanamayınca devrilmişti. Araçta maddi hasar meydana gelmişti.
* Öte yandan 2007 yılı içerisinde Yenişehir Mahallesi Eskihal içinde bir binanın çatı katında çıkan yangına müdahale için harekete geçen ancak kalifiye personeli olmadığı için söndürme işi sırasında yangının söndürülmesini bekleyen halkı çileden çıkartan Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, büyük tepki çekmişti. Yangının çevreye sıçramasını ve kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülmesini ise askerler başarmıştı.
Yaşanan bunca sıkıntıya rağmen ne uzman kadroların oluşturulması, ne de araçların kontrol ve bakımları konusunda iyileştirici hiç bir adımın atılmadığı görülüyor. Şehir büyüyor, nüfus artıyor ancak belediyelerin nasıl bir çalışma başlatacağı bilinmiyor.
 

 

 

 





BingolOnline/Bingöl Kent Haber

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın