KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Belediye kaldırımı işgal etti!

Kaldırım işgaline savaş açan belediye, Genç Caddesi üzerindeki kaldırıma reklam panosu yerleştirdi. Özellikle engelli vatandaşları olumsuz yönde etkileyen pano, vatandaşların yürüme alanını daraltıyor.

Belediye kaldırımı işgal etti!
06 MART 2015 CUMA 02:55
0
2792
0
AA aa

 Bingöl Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım yasağı uygulamasına uymayan 13 işletme hakkında kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulandı.

Bingöl Belediyesi, vatandaşların çarşı merkezlerinde daha rahat yürüyebilmeleri için geçen yıl kaldırım işgali yasağını uygulamaya koydu. Uygulama kapsamında yasağa uymayan birçok esnafa, 326 sayılı kabahatler kanununun 38. Maddesi uyarınca 91'er TL para cezası kesti, yüzlerce esnafa da ihtarname gönderdi.

KENDİ YASAĞINI DELDİ

Kaldırım işgali kapsamında haklı olarak esnaf ve seyyar satıcılara fırsat vermeyen belediye, kendi koyduğu yasağı deldi. Belediye, özel firma aracılığıyla işlettiği reklam panolarıyla, halkın yürüyüş alanlarını işgal etmeye başladı. Önceleri şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilen ve akabinde refüjlerde dikilen reklam panoları, bu kez kaldırımları işgal etti.

DUYARSIZLIK OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Yüzlerce billboard yetmezmiş gibi kaldırımların da ticarethaneye çevrilmesine müsaade edilmesi tepki toplarken, kaldırım ortasına dikilen reklam panolarının en büyük sıkıntısını ise engelliler yaşıyor.
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahid Korkutata, kaldırım ortasına dikilen reklam panolarını ‘sorumsuzluk' olarak değerlendirdi.

Reklam panolarının engellilere engel olduğunu söyleyen Korkutata: “Bu manzara da sağlıklı vatandaşlar dahi yürüyemezken, engelliler nasıl yürüyecek? Bu manzara engellilere duyarsızlıktır. Engelliler bu şehirde yürümesin mi? Arkadaşlarımız bu konudan olukça şikâyetçi! Bu yanlışın derhal düzeltilmesini istiyoruz aksi takdirde eyleme geçeceğiz. Altı Nokta körler Derneği olarak engelsiz şehir istiyoruz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın