KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Belediye işçilerinin maaşlarına yeni zam

Bingöl Belediyesi'nde görevli işçilerinin maaşlarında artış olacağını belirten Yavuz, yeni sözleşme çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde imzalanacağını belirtti.

Belediye işçilerinin maaşlarına yeni zam
19 OCAK 2007 CUMA 09:45
0
2110
0
AA aa
Bingöl Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılacak yeni iş sözleşmesiyle işçi maaşları arttırılacak.
Edinilen bilgiye göre, 2004 yılı öncesinde 640 YTL, 2006 yılında ise bin 200 YTL maaş alan Bingöl Belediyesi'nde görevli işçilerin maaşları daha da arttırılacak.
2007'de yapılacak yeni sözleşme için ön görüşmelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Rahmi Yavuz, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Yavuz, yeni sözleşme çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde imzalanacağını belirtti.
Bingöl'e en son 3 yıl önce geldiğini belirten Yavuz, bu kez farklı manzaralarla karşılaştığını söyledi.
Belediye hizmetlerinin genişlediğini ve memnuniyet verici bir tablo oluşturulduğunu aktaran Yavuz, bu çalışmaların işçiler sayesinden gerçekleştirildiğinin altını çizdi.
Geçmiş yıllarda işçi maaşlarının ödenemediğini hatırlatan yavuz, şuanda böyle bir sorunun olmadığını aksine maaşların daha da arttırıldığını vurguladı. Yavuz, yeni sözleşme ile maaşların daha da iyileştirileceğini ifade etti.
“Alacakları ödedik, zam yaptık”
29 Mart 2004 mahalli seçimlerde devraldıkları Bingöl Belediyesi'nde işçilerin alacaklı olduğunu ve bu alacakların her geçen gün daha da yükseldiğini belirten belediye başkanı Ketenalp, işçi alacaklarını ödediklerini, buna ek olarak maaşları 2 katına çıkardıklarını söyledi.
Alın teri ile çalışan insanların hakkını yemediklerini ifade eden Ketenalp, her zaman için hak edilenden fazlasının ödendiğini belirtti.
Göreve başladığında işçilerin 24 ikramiye, 45 gün sözleşme farkı ve 1 maaş alacaklı olduğunu belirten Ketenalp; “Mahkemeden doğan işçi alacakları 2 milyon YTL civarındaydı. İşçilerin eski alacaklarının tamamı ödendi. Buna ilave olarak maaşlar 2 katına çıkartıldı” dedi.
Göreve geldiklerinde en yüksek işçi maaşının 640 YTL olduğunu belirten Ketenalp, şuanda bir işçinin ikramiye hariç ortalama bin 200 YTL maaş aldığını söyledi. Ketenalp, Hizmet-İş Sendikası ile yapacakları yeni sözleşme ile işçilerin maaşının daha da artacağını sözlerine ekledi.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın