KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Belediye girişimcilik kursu düzenliyor

Bingöl Belediyesi, işini kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik KOSGEB Bingöl il Müdürlüğü ile uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenecek. Kurs başvuruları 7 Ağustos’ta son bulacak.

Belediye girişimcilik kursu düzenliyor
27 TEMMUZ 2016 ÇARŞAMBA 05:44
0
1874
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi, kendi işini kurmak isteyen yerel girişimcileri desteklemek ve yeni iş sahalarının kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla KOSGEB Bingöl il Müdürlüğü ile uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenleyeceklerini bildirdi.

Belediye bünyesinde daha önce 4 girişimcilik kursu açıldığını ve başarılı olanlara sertifika verildiğini anımsatan Barakazi, şunları söyledi: “Kursu tamamlayıp sertifika alan kursiyerlerimizden kendi işini kurarak geçimini sağlamakta ve aynı zamanda istihdama katkı sağlayanlar bulunmaktadır. Hükümetimizin KOSGEB aracılığıyla özelikle gençlerin istihdamına yönelik çalışmaları yürütmesi hem işsiz gençlere yeni kapılar açmakta hem de kendi işinin patronu olmak isteyenlere imkân sunmaktadır. İlimizde girişimcilik kurslarına yönelik oluşan yoğun talebi karşılamak, yerel girişimcilerimizi desteklemek ve yeni iş sahalarının kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenliyoruz.”

SON BAŞVURU 7 AĞUSTOS

Kurs eğitimine yönelik Bingöl Belediyesi proje biriminden yapılan açıklamada, kursa son başvuru tarihinin 7 Ağustos olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Eğitim Başvuruları, Bingöl Belediye Kültür Merkezinde bulunan belediye proje biriminden temin edilecek formlar ile 25 Temmuz 2016- 07 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Belediyemizce 09 Ağustos 2016 – 25 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi; girişimcilik, iş planı hazırlama, finansal plan, yönetim planı vb. konuları kapsayan 32 saatlik hem teorik hem de pratik bir eğitim olacaktır. Tamamen ücretsiz olan bu eğitim, genel katılıma açık olmakla beraber 120 kişi ile sınırlıdır ve devam zorunluluğu bulunmaktadır. Eğitimi başarı ile tamamlayan girişimci adayları sertifika alarak Yeni Girişimci Desteğine başvuru hakkı kazanacaklardır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, başvuru sayısına istinaden adaylara 08 Ağustos 2016 tarihinde mülakat yapılacağı vurgulandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
21.11.2025
12:52
İstanbul`da ‘Bingöl Tanıtım Günleri` organizasyonu
İstanbul'da 'Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl'ü Türkiye ve dünyaya birlikte tanıtacağız' dedi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin katılması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın