KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Bdp'den statü talebi

BDP PM üyesi Hüseyin Tanas: “Kürt halkı Anayasa’da temel haklarıyla yer almalıdır. Bu talebin önünü artık hiçbir güç alamaz. Bütün dünyada ve Ortadoğu’da olduğu gibi Türkiye’de de Kürtler artık statülerini Anayasaya yerleştirecektir” dedi.

Bdp`den statü talebi
01 EKİM 2013 SALI 07:40
0
1665
3
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi Bingöl İl Örgütü, basın açıklaması yaparak, Anayasa'da temel haklar için güvence istedi. Dörtyol Saat Kulesi önünde yapılan basın açıklamasında BDP İl Başkanı Halis Yurtsever, Kürtçe bir konuşma yaptı. Yursever'in akabinde basın açıklamasını BDP PM üyesi Hüseyin Tanas okudu.

Türkiye'nin kuruluşundan beri iki temel sözleşme ilkesini reddettiğini belirten Tanas: “Bilindiği gibi tüm toplumsal sözleşmelerin iki temel kaynağı vardır: Biri, insanların sadece insan olmaktan gelen hakları ve uluslararası hukukta İnsan Hakları Sözleşmesi olarak yer almaktadır. Diğeri, insanların ulus olmaktan doğan kolektif hakları ve Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı olarak uluslararası hukukta yer alır. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan itibaren her iki temel sözleşme ilkesini reddetmiştir. Türkiye, temel insan hakları konusunda kimi zaman belli düzeltmelere gitse de ulus olmaktan doğan kolektif haklar konusunda tekçi, ulus-devletçi zihniyetinde asla bir düzeltmeye gitmemiştir. Halk olmaktan doğan haklar konusunda dünyanın yüzyıl gerisinde olan Türkiye Cumhuriyeti, gelişen demokratik Kürt uluslaşması karşısında anayasal bir kriz yaşamaktadır. Bu kriz, ertelenemez düzeyde ve tüm Türkiye halklarını boğma durumundadır” dedi.

‘Yeni dönemini açan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin en önemli ve en acil görevi başta Kürt halkının ulus olmaktan doğan haklarına Anayasal güvence sağlamaktır' diyen Tanas: “Bunun aksi her tutum inkârı sürdürme, soykırımı ve asimilasyonu amaç edinmekten vazgeçmemektir. İnkâra karşı Kürt Halkı meşru direnişini defalarca ortaya koymuş bunun sonucu halkalar büyük bedeller ödemiş-ödemektedir. Bu iç savaşların hem tarihi hem güncel tek çözümü Anayasanın tüm bireysel ve kolektif hakları tanımasıdır. Kürt halkı Anayasa'da temel haklarıyla yer almalıdır. Bu talebin önünü artık hiçbir güç alamaz. Bütün dünyada ve Ortadoğu'da olduğu gibi Türkiye'de de Kürtler artık statülerini Anayasaya yerleştirecektir. Kürt Halkı, Önderi Sayın Abdullah Öcalan ve statüsüyle özgür yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

Grup basın açıklaması sonrasında beraberlerinde getirdikleri paketleri yere atarak, olaysız bir şekilde BDP İl Örgütü'ne doğru yürüdü. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Laser warun (@Misafir_15858)
03 Ekim 2013 Perşembe 12:26
Insan bu kadar xayin olmaz yav bdp gelmeden bi bakin en basiti youtubeden Sayin idris baluken cikmadan bi bakin bingolun bi sorununu meclise tasiyan milletvekili gosterin. Yolunuz yok yurumeye suyunuz yok icmeye ha BDP bole diye ..... sanki bingolun belediyesi 10 senedir bdp de yine bdp faydasiz oluyor. Gun gelecek bu .... butun ..... kafasi kesilecek
faik tarik (@Misafir_15848)
03 Ekim 2013 Perşembe 01:16
BDP gercek anlamda.insan olmanin deyerlerinden bas ederken birileride cikar.kendine göre demogoji yaparak sözde elestirilsel bir yorum yazar.Cewlik halki cogunlugu dimili oladugundan dolayi türübünlere neden zazaca konusmuyor diye haykirmaya calisiyor.Ceplerini dolduryormuslar. BDP lilerede böyle dersen gülerler kardesss arti bu gün dogruyu yansitmiya söylemine bakarak yarin söylüyecegin dogrularinide telikeye sokmus bulunmaktasin.Saygilar
sen ben (@Misafir_15811)
01 Ekim 2013 Salı 10:45
bu adam neden hiç zazaca konuşmuyor. yada konuşamıyor. arkadaş, bu bdp yi anlamak mümkün değil. herşey olsun bitiye gelmiyor. sizin siyasetçi olmadığınız burdan belli. temel atmadan bina yapılmaz canım. sizin derdiniz ne demokrasi, ne kürtler, ne zazalar, sizin asıl derdiniz cebiniz ve koltuğunuz. hiç bir söyleminizde samimi değilsiniz. sizin biz zazalara ve kürtlere verdiğiniz zararı başka hiç kimse vermemiştir. huzur bırakmadınız bizde bee.. yeter artık size
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın