KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Kasım 2025 Perşembe
°C

Bazancir: din, siyasete alet edilmemeli

Ramazan ayı münasebetiyle bir dizi değerlendirme ve eleştirilerini paylaşan CHP İl Başkanı Ahmet Bazancir, televizyon programlarına itibar edilmemesi ve dini siyasete alet edenlere prim verilmemesini istedi.

Bazancir: din, siyasete alet edilmemeli
26 MAYIS 2017 CUMA 07:13
0
2507
0
AA aa

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Bazancir, yarın itibariyle idrak edilecek Ramazan ayı münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Televizyon programlarında yapılan dini programlara binlerce dolar harcandığına dikkat çeken Bazancir, gerek televizyon programlarıyla, gerekse siyasi bazı çevrelerde dinin sömürü aracına dönüştürüldüğünü öne sürdü.

‘EKRANLARDA DİN SÖMÜRÜSÜ' ELEŞTİRİSİ

Ramazan ayında özellikle televizyon kanallarında yoğunlaşan programlara dair eleştirilerini paylaşan CHP İla Başkanı Bazancir; “Televizyon programlarında topluma din anlatımı çerçevesinde dinin sömürü aracı olarak kullanılmasına ve fakir, fukara edebiyatı yapılarak Ramazan ayında binlerce doları kazananlar karşısında herkesin dikkatli olması gerekmektedir. Beyaz ekranda insanlara okunan dualar ve hadislerin para ile ölçülemeyecek değerde olduğunu hatırlatırım. Buradan rant edenlere, edilmesine izin vermelerini eleştiriyorum. Din sömürüsü yapanları Allah ıslah etsin” dedi.

“DEVLET LÜTUF GÖSTERİR GİBİ EL UZATMAZ”

Dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurgulayıp halktan, buna prim vermemelerini isteyen Bazancir, yardımların Ramazan ayı ile sınırlandırılmaması gerektiğini de ifade etti.

Bazancir; “Dini siyasete alet edenlere pirim vermeyin. Ramazan'da bu düşünce ile kapınızı çalanlara diğer 11 ayın hesabını sorun. Sosyal devlet olmanın gereği; politikalar geliştirmek ve insanlar arası ekonomik dengeyi korumaktır. Devlet vatandaşlarına lütuf gösterir gibi el uzatmaz. Devletin görevi sadece 1 ay değil geri kalan 11 ay için de dini, Diyaneti alet etmeden politika üretmek ve vatandaşın ekonomik refahını sağlamaktır. Ramazan ayında hazırlanan bu din bezirgânının ipliği pazara çıktığında çökmeye mahkûmdur.  Samimi Müslümanların bu nefis terbiyesi ayını kutluyorum. Ramazan ayının, tüm duaların kabul edildiği bir ay olmasını diliyor, Ramazan Bayramı'na kavuşmayı niyaz ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
19.11.2025
12:39
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkânda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.
19.11.2025
11:59
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar'ın görevden alındığı belirtildi.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın