KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2026 Cumartesi

Baz istasyonu istemiyoruz

Karşıyaka Mahallesine kurulmakta olan baz istasyonunun kurulumunun engellenmesini isteyen Topluk: “Cep telefonlarının radyasyon etkisinin ve insan sağlığına olan zararlarının tartışıldığı bugünlerde bir mahallenin göbeğine baz istasyonu kurulmasına nasıl izin veriliyor?” diye sordu

Baz istasyonu istemiyoruz
07 EYLÜL 2012 CUMA 08:43
0
2372
3
AA aa

Bingöl merkez Karşıyaka Mahallesi Ahmet Dursun Spor Kompleksi bahçesine bir GSM firması tarafından reklam panosu içerisine gizlenerek kurulmakta olan baz istasyonun semtte ciddi rahatsızlık oluşturduğunu söyleyen Bingöl Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü Başkanı Osman Topluk, üniversite öğrencilerinin yoğunlukla ikamet ettiği Karşıyaka Mahallesi'nde başlatılan bu girişimin engellenmesi çağrısında bulundu.

Cep telefonlarının radyasyon etkisinin tartışıldığı bugünlerde koca bir yerleşim alanının göbeğine baz istasyonu kurulmasına göz yumulmasına anlam veremediğini ifade eden Topluk, ilgili makamları müdahale etmeye çağırdı.

Son dönemlerde baz istasyonlarının reklam panolarıyla kamufle edildiğine de dikkat çeken Topluk: “Elbette ki bunlar da bir ihtiyaçtır ancak bu durumda insan sağlığı hiçe sayılamaz. Binlerce insanın yaşadığı bir yerleşim alanında radyasyon etkisini hiçe saymak kabul edilemez. Sırf birilerinin kazancı olacak diye buna nasıl göz yumuluyor? Mahalle halkı da, biz öğrenciler de böylesi bir sıkıntıyı kabul etmiyor ve hem valiliği, hem de belediyeyi sıkıntıya müdahale etmeye çağırıyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
r.aktekin (@Misafir_9222)
09 Eylül 2012 Pazar 18:03
Sayin arkadaslar canli tanigi yesilyurt mahallesinde yasayan insanlara gidip sora bilirsiniz.
Bizim mahallede tam bizim evin karsininda Sözde komsumuz olacak insan kilikli herif evinin
catisina baz istasyonuna izin vererek.Bütün mahallelinin sagligiyla aynamis durumda bir ay izine geldim.Inanki bas agrisindan yorgunluktan nasil izin gecirdigimi anlayamadim.Insanlar para icin sagligini hice sayarak yetmezmis gibi baskalarinin sagligiyla oynamaya hakkiyoktur.Mahalelerde baz istasyonunu izin verenlerde bu suca ortak olmustur.Sehir icinde baza h
erhan (@Misafir_9206)
07 Eylül 2012 Cuma 21:59
Kulağına telefonu dayayan kişi üzerinde daha fazla etkili olacaktır. üzerinde telefon taşıma durumunda olanlar için durum daha sakıncalı hale gelir. Tüm elektrik elektronik sistemlere hayır demek, baz istasyonlarının şehir içinden taşınsın demekten daha anlamlıdır. Anlayana... Selam ve dua ile..
erhan (@Misafir_9205)
07 Eylül 2012 Cuma 21:58
Çok cahilane bir açıklama. Tamamen yanlış bir mahkeme kararı. En yanlış bilinen kavram radyasyon. Bir enerjinin yayılması olayına radyasyon denir. En büyük radyasyon kaynağı güneştir. Güneş radyasyon ile aydınlatır ve ısıtır. anlaşılsın diye aktardım. Radyoaktif malzemelerin radyasyonu ile karıştırılıyor. Baz istasyonu şehirden uzak olursa elinizdeki cep telefonu daha fazla enerji tüketecektir. Yani radyasyon üretecektir.
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın