KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2026 Cumartesi

Bayramda havalar nasıl olacak?

Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Peki, hava durumu nasıl olacak? Yola çıkacakları nasıl bir hava bekliyor? Hangi bölgelerde kar yağışı var? İşte detaylar…

Bayramda havalar nasıl olacak?
18 EKİM 2012 PERŞEMBE 00:28
0
1733
0
AA aa

Kurban Bayramı süresince yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının bayramın ilk günü tüm yurtta 1 ila 3 derece artması bekleniyor. Ancak bazı bölgelerde yağışlar yağmur ve sağanak şeklinde, bazı illerde ise karla karışık yamur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın bugün ve hafta sonu doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIK ARTACAK MÜJDESİ

Hava sıcaklığında bugün önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Arife günü doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak sıcaklıkların, bayramın ilk günü tüm yurtta 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Tahminlere göre, bugün Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevreleri yağışlı olacak. Yağışlar yağmur ve sağanak, Ordu, Giresun, Sivas, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

24 Ekim'e denk gelen arife günü, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Tokat, Ordu ve Niğde çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar Malatya, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman, Hakkâri, Şırnak, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Marmara'nın güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kuzey Ege'nin iç kesimleriyle İç Anadolu'nun kuzeybatısında sabah ve gece saatlerinde yer yer sisle hafif buzlanma ve don görülecek.

KURBAN BAYRAMININ BİRİNCİ GÜNÜ

Bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günleri yurdun büyük bölümünde, dördüncü gününde ise hiçbir bölgede yağış beklenmiyor. İlk üç gün bazı bölgelerde yağışlar etkili olabilecek.

DOĞU ANADOLU'DA HAVA DURUMU:

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın