KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Bayram, tesk toplantısına başkanlık yaptı

TESK-MEDB (Türkiye Esnaf Ve Sanatkârlar Konfederasyonu- Mesleki Egitim Ve Danışmanlık Birimi) Ali Bayram Başkanlığında Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nı yaptı.

Bayram, tesk toplantısına başkanlık yaptı
22 TEMMUZ 2008 SALI 10:10
0
1433
0
AA aa
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Eğitim ve Danışmanlık Birimi Ali Bayram, Aylık Olağan Yönetimi Kurulu toplantısını 15 Temmuz Salı günü ve 16 Temmuz Çarşamba günü iki toplantısını birlikte Ankara'da TESK Genel Merkezinin Toplantı salonunda yapıldı. 15 Temmuz Salı günü toplantıda 22–23 Mayıs tarihlerinde yapılan toplantılardan bu yana Esnaf ve Sanatkârlarla ilgili olarak yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Son Ekonomik ve güncel olaylar hakkında bilgi sunuldu, Mesleki eğitimle ilgili gelişmeler ele alındı, 20. Mesleki eğitim kurulu gündemine ilişkin bilgi sunuldu, Esnaf ve sanatkârlar kesiminde iş sağlığı ve güvenliği bilincinin geliştirilmesi projesi hakkında bilgi sunuldu.

16 Temmuz tarihli toplantıda 15 Temmuz tarihli toplantının gündem maddeleri tartışıldı ve Mesleki eğitim faaliyetleri ile ilgili genel fikir alışverişi ile sürdü.

 

Toplantıya Başkanlık eden Ali Bayramın yanı sıra; TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, MEDB Başkan Yardımcısı Dursun Sümer, MEDB Yönetim kurulu üyelerinden Konfederasyon Genel Sekreteri Naci Sulkar, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkan Vekili Vedat Honca ve Adıyaman, Afyon, Ağrı, Ardahan, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Giresun, Karabük, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya,  Malatya, Manisa, Mersin, Mugla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Rize, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Yalova, Adana, Balıkesir, Konya, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanları katıldı.

 

Ali Bayram Ülkenin dört bir yanından ESOB Başkanları ile tüm ülkenin nabzını tutacaklarını belirterek toplantıya başladı. Toplantıda genel olarak ele alınan konular ise şöyle. Ülkemizde 131 meslek dalı olduğu belirtildi. Bütün meslek dallarında sıkıntı olduğu vurgulandı. En fazla sıkıntının yaşandığı meslek dalları ise ustalık belgelerinde yaşanan sorunlar göz önüne alınarak Lokantacılık, Berberlik ve Kuaförlükte olduğu vurgulandı. Meslek dalları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve TESK'in ortak çalışma başlattığı aktarıldı. Çiftçiye 6 katrilyonluk bir destek sağlandığı buna karşılık esnaf ve sanatkâra 200 trilyonluk bir destek sağlandığı belirtildi. Bunun üzerine konuşan Bayram "Ülkenin orta direği esnafa bu destek azda olsa rahatlık sağlar fakat aradaki uçurum ülkeyi sırtında taşıyan orta direk esnafımıza yük olarak binmekte" dedi. Toplantıda ayrıca Türkiye'de Büyüme hızının 23 dönem %7 olduğu son 3 dönem ise bu hızın %4'lere düştüğü belirtildi. Bu şekilde istikrarın sağlanamayacağı ve buna paralel yatırımın olmayacağı, üretimin olmayacağı vurgulandı.

 

Toplantıda bazı çarpıcı rakamlara da dikkat çekildi. Petrol Fiyatlarının artışı ile ülkemizde Petrole verilen para 33 milyar dolar, Enerjiye verilen para 40 milyar dolar ve buna yıllık 34 milyar dolar dış borcun eklendiğinde ülkenin dar boğaza gittiği belirtildi. Petrole ve Enerjiye harcanan bu büyük rakamların kısılması gerektiği vurgulandı. Araç sayısının fazlalığına dikkat çekildi ve Bayram gelişmiş ülkelerde bisiklet alışkanlığı olduğunu fakat bu alışkanlığın bizim toplumumuza sirayet etmediğini belirtti. Batılılaşmayı yalmış algıladığımızı vurgulayan Bayram "Onların genelde kötü yönlerini alıyoruz, ilim, bilim ve teknolojide ise onlardan geri kalmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz, tüketmek daha cazip geliyor, her zaman söylediğim gibi ne yazık ki toplum olarak bilgi fukarasıyız" dedi.

Toplantıda son olarak Yabancı Sermaye girişinin geçen yıla nazaran %147 azaldığı belirtilerek; bunun çok büyük bir kayıp olduğu vurgulandı. AB Projeleri kapsamında İş sağlığı ve Güvenliği ile ilgili Antalya ve Ankara'da Uluslar arası toplantı yapılacağını belirten Bayram, “Kurulacak yeni sistemle TESK'in sitesine Esnaf ve Sanatkârın işlemleri, sıkıntıları ve sorularına anında cevap verilecek. Eskiden esnafımız cevap almak için haftalarca bekliyordu yeni sistemin kurulması ile anında cevap alacaktır" diye konuştu.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın