KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Baykal, churchill; erdoğan hitler oldu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, grup toplantısında 2. Dünya Savaşı'nda İngiltere Başbakanı Churchill'in, Hitler'e meydan okuduğu sözlerini Başkan için uyarlayarak dile getirdi. Kendini Churchill'e, Erdoğan'ı Hitler'e benzetti.

Baykal, churchill; erdoğan hitler oldu
28 NİSAN 2010 ÇARŞAMBA 09:40
0
1728
0
AA aa

Baykal, Anayasa paketine karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söylerken Churchill'in Hitler'e meydan okuduğu sözleri hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2. Dünya Savaşı'nda İngiltere Başbakanı Churchill'in, Hitler'e meydan okuduğu “Dağda, derede, denizde, ovada, sonuna kadar mücadele edeceğiz” sözlerini, Anayasa değişiklikleri için uyarlayarak Başbakan Tayyip Erdoğan'a yöneltti. Baykal, “Biz de bu üç maddeye karşı, parlamentoda, referandumda, Anayasa Mahkemesi'nde sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyerek meydan okudu. Baykal, dünkü CHP grubunda şu mesajları verdi:

MECLİS'E DAYATILDI: Parlamento işi gücü unuttu. AKP'nin projesi olarak bir Anayasa değişikliği önerisini parlamento gündemine dayatan bir anlayış uygulamaya kondu. TBMM'nin vakarına, onuruna, şerefine uygun düşmeyen bir müzakere biçimi dayatılmıştır. Bu şekilde hazırlanmış bir hapı milletimiz nasıl içecek? Artık, yaratılmak istenen olumlu izlenim balon gibi sönmüştür.

YANINDA KİMSE YOK: Bu değişikliğin yanında CHP, MHP, BDP yoktur. Gelmekte olan TC Anayasası değil, RTE anayasası. Anayasa Mahkemesi'nin yapısı değiştirilmek isteniyor. Üç tane Tayyip Erdoğan'ın tayin ettiği Anayasa Mahkemesi üyesi, al sana demokrasi. Geri kalanları da Cumhurbaşkanı seçecek. Rıza Türmen, 17 üyeden 10'unun iktidarın tercih ettiği kişiler olacağını söylüyor.. Sayın Türmen, ne 10'u, 17'si... sayın Sami Selçuk, ‘Parti kapatma, HSYK, Anayasa Mahkemesi ile ilgili üç önemli konuyu erteleyelim' diyor. Milliyet gazetesinde Anayasa uzmanı Prof. Dr. Andrew Arato, bu paket soğan gibidir, o cücük de 4 madde, diyor. Ben, hayır, oyu verirdim, diyor. Anayasa Mahkemesi kesin iptal eder, diyor. Bunu söyleyen Ergenekon hukukçusu değil, laikçi bilmem kim değil. Bunu söyleyen Macar kökenli ABD vatandaşı saygın anayasa hukukçularından biri, ‘olmaz böyle şey' diyor.

KURNAZLIĞIN DANİSKASI: Başbakan bize ‘şark kurnazlığı yapıyorsunuz' diyordu. Şark mı, garp mı bilmiyorum ama asıl kurnazlık yemin ettikten sonra Anayasa'nın özünü böyle tahrip etmekte kendisini gösteriyor. Kurnazlığın daniskası bu. Buna ‘kurnazlık‘ lafı az gelir de, şu sırada kurnazlık lafı piyasada bununla yetinelim.

1. TURDA ÇÜRÜDÜ: 1. tur bitmeden bu Anayasa projesi siyaseten çürümüştür. Oylamalar bıçak sırtı bir denge içinde. Giderek yalnızlaşıyorlar. AKP milletvekillerinin içinden de sorumluluk duygusu içinde buna alet olmamaya kararlı olanlar var. 1 Mart tezkeresinde Türkiye'ye sahip çıkma kararı TBMM'ye şeref kazandırmıştır. Tarihimize yakışan o haysiyetli, şerefili duruş bir kez daha ortaya çıkacaktır. CHP, Anayasa Mahkemesine götürmeyecekmiş, paket ikiye ayrılacakmış. ‘Ayıralım da sen Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyeceğine söz ver. O üç madde Anayasaya aykırı, biz biliyoruz' demek. Sen o Anayasaya yemin etmedin mi, yemin ettiğin halde bozuyorsun, ben korumak için mahkemeye götürmeye kalkınca, götürme...Bu iktidarın hukuk anlayışı oturmamıştır.

‘YAK' DİYEBİLİRDİ: Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 23 Nisanda koltuğuna oturan çocuğa, ‘Artık yetki senin, ister as, ister kes' diyor. Başbakanını kafasında böyle bir başbakanlık anlayışı var. İster as ister kez. Valla geçmişe bakarak diyorum ki iyi ki as ve keste kaldı. 'İstersen Sivas'taki olaylar gibi yak da' diyebilirdi. Başbakan as, kes demiş; keser döner sap döner, gün olur hesap döner.

CHURCHİLL'İN SÖZLERİ: Üç maddeye karşı biz bütün gücümüzle, imkânlarımızla sonuna kadar mücadele edeceğiz. 2. Dünya Savaşı'nda Churchill, Hitler'e karşı, 'Dağda, derede, denizde, ovada, sonuna kadar mücadele edeceğiz' demişti. Biz de üç maddeye karşı, parlamentoda, referandumda, Anayasa Mahkemesinde sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Radikal

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın