KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Başsavcı youtube'a da girmiş

Yalıçınkaya'nın, iddianamede 'Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçek yüzü' adlı videoyu da kullandığı ortaya çıktı

Başsavcı youtube`a da girmiş
20 HAZİRAN 2008 CUMA 10:35
0
1305
0
AA aa
YargItay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP'nin kapatılması için açtığı davada delil toplarken, YouTube isimli paylaşım sitesinden de faydalandığı ortaya çıktı. Başsavcı Yalçınkaya'nın Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu ek 12 numaralı CD'nin üzerinde “Recep Tayyip Erdoğan-1994 Ümraniye” yazıyor.

O TARİHTE BİZ YOKTUK

CD içindeki video dosyasının ismi ile video kaydının YouTube'daki ismi ise aynı: “Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçek yüzü.” Yüksek Mahkeme üyelerine sunulan görüntüde ekranın sağ üst köşesinde YouTube logosu yer alıyor. Ekranın sol üst köşesinde ise ART televizyonunun logosu bulunuyor.

Delil olarak sunulan CD'deki görüntünün süresi de YouTube'daki gibi 4 dakika 27 saniye. AKP, bu CD'deki iddialara savunmasında yer vermişti. Savunmada, 1994'te Erdoğan'ın Refah Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı'nın binasının açılışında yaptığı bu konuşmadan, o tarihte kurulmamış olan AKP'nin sorumlu olamayacağı vurgusu yapılmıştı. AKP, esasa ilişkin sunduğu savunmasında da, Başsavcı Yalçınkaya'nın delil toplarken Google'dan yararlanmasını eleştirmiş, “Bu adeta bir Google davasıdır” ifadesini kullanmıştı.   

Egemenlik 5 yılda bir milletin

ERDOĞAN'ın 1994'teki konuşmasında kullandığı ifadelerden bazıları şöyle: “Bu ülkenin yüzde 99'u Müslüman. Hem laik hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın ya laik. İkisi bir arada olduğu zaman adeta ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil ikisinin bir arada olması. Durum böyle olunca ben Müslümanım diyenin tekrar yanına gelip bir de aynı zamanda laikim demesi mümkün değil. Niye çünkü Müslüman yaratıcısı olan Allah kesin hakimiyet sahibidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir... Bak bu koskoca bir yalan. Bunların anayasacılarına teklif ettik. Gelin anayasaya ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' maddesinin yanına bir parantez açalım. Ne olacak dediler. İçine ‘5 senede bir' yazacağız. Öyle deyince gülmeye başladılar. Niye gülüyorsunuz. 5 senenin dışında milletin böyle bir hakkı var mı?... Geçen gün gazeteciler soruyorlar bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bak, burada işi iyi düşünün. Nereye giderken, sandığa giderken milletindir. Ama addede ve manada egemenlik kayıtsız şartsız Allah'ındır.”



HABERTÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın