KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Baskıların olduğu dönemlerden geçiyoruz

Sağlık Emekçileri Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Belkıs Yurtsever, “Yoğun baskıların olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu sadece Bingöl’de olan bir uygulama değil, Türkiye’deki siyasal krizin bir yansıması” dedi.

Baskıların olduğu dönemlerden geçiyoruz
11 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA 03:22
0
1770
0
AA aa

 Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ebru Yiğit, Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mesut Fırat ve Sağlık Emekçileri Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Belkıs Yurtsever, Bingöl'de tutuklanan Eğitim-Sen ve SES üyelerine destek için Bingöl'e geldi.

Eğitim Sen'de düzenlenen toplantıda basın açıklaması yapan Mesut Fırat, “Siyasi iktidar, giderek artan ve benzer örneklerini ancak faşist rejimlerde görebileceğimiz baskıcı, otoriter ve anti demokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden ve sesini yükseltenlere karşı uzun bir süredir büyük bir tahammülsüzlük içindedir. Son dönemde Eğitim Sen başta olmak üzere, KESK'e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri, iktidarın baskılarına boyun eğmedikleri, emek ve demokrasi mücadelesi yürüttükleri için sindirmek ve susturmak amacıyla gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır. Bu durumun son örneği Bingöl'de yaşanmıştır. 26 Nisan 2016 tarihinde KESK'e bağlı şube ve temsilciliklerinin bulunduğu binada polis araması yapılmış, aynı esnada Eğitim Sen, SES yöneticileri ve üyesi olan 6 arkadaşımız evlerinden gözaltına alınmıştır. Üç günlük gözaltı süresinin sonunda 6 arkadaşımızdan 5'i tutuklanmıştır.”

“BASKILARA KARŞI SÖZ SÖYLEDİKLERİ İÇİN CEZAEVİNDELER”

Sağlık Emekçileri Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Belkıs Yurtsever, “Yoğun baskıların olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu sadece Bingöl'de olan bir uygulama değil, Türkiye'deki siyasal krizin bir yansıması. Bundan demokrat ve muhalif güçler, söz söyleyenler, sesini yükseltenlerin hedef alındığı bir süreç. Arkadaşlarımız da baskılara karşı söz söyledikleri için cezaevindeler. SES genel merkezi olarak, arkadaşlarımıza isnat suçların suç olmadığını, onların arkasında olduğumuzu belirtmek için buradayız” dedi.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ebru Yiğit ise, şunları söyledi: “10 Ekim'de düzenlenen demokrasi yürüyüşünde katliam yaşandı. Bugün yaşadığımız bu baskı ve tutuklamaları, yaşadığımız katliamlardan ayrı düşünmemek gerekiyor. 10 Ekim'de bizi yıldıramayacağını, katliamlarla barış mücadelesinden alıkoyamayacağını anlayanlar, tutuklamalarla sindirmeye çalışıyor. Suruç, Ankara ve Diyarbakır katliamlarının sorumlularını yakalamayan hükümet, uydurma gerekçelerle KESK üyelerini ve yöneticilerini gözaltına alıyor, tutukluyor.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın