KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Kasım 2025 Salı
°C

Başkan Tartar'dan Gençlilere İkametgâh çağrısı!

Tartar: 'Birinci ikametgahınız Genç olsun. 25 bin nüfusa ulaşınca içme suyu amaçlı barajın yapılması için Devlet Su İşleri'ne gerekli başvurumuzu yapacağız. Bu baraj yaptığı takdirde, önümüzdeki 100 yıl için Genç'in su problemi ortadan kalkacak.'

Başkan Tartar`dan Gençlilere İkametgâh çağrısı!
14 EKİM 2024 PAZARTESİ 23:00
2
1909
0
AA aa

Resmi kayıtlara göre yaklaşık 21 Bin 500 civarında kişinin ikamet ettiği ancak gerçekte 30 Bine yakın insanın yaşadığı Bingöl'ün Genç İlçesi'ndeki su sorununun çözümü için halk buluşmalarını sürdüren Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar, Bingöl merkez ve farklı illerde ikamet eden Gençlilere “Birinci ikametiniz Genç olsun. 25 Bin nüfus barajını aşarak ilçemizin gelecek 100 yıllık su sorununu birlikte çözelim” çağrısında bulundu.

“25 BİN NÜFUSA ULAŞINCA BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ”

Genç ilçe merkezinde Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu'nun girişimleri ile Mevlâna Camii taziye yerinde mahalle sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Tartar, ikametgâh konusunda çağrısını yineledi.

Başkan Tartar, ilçedeki hizmetlerin daha verimli bir şekilde sunulabilmesi ve süregelen su probleminin ortadan kalkması için mahalleliyi kentin gelişimine destek olmaya davet etti.

Vatandaşların ikametgâhlarını gerçek yaşadıkları yere aldırmalarının, kent için yapılan plânlamaların daha etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağını hatırlatan Tartar,

"Bilindiği üzere aslen Gençli olup ancak ikametgâhları Genç dışında olan binlerce hemşerimiz bulunmakta. Kendilerinden ikametgâhlarını Genç'e almalarını rica ediyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı merkeze katkı sağlamasını bekliyoruz. 25 bin nüfusa ulaşarak içme suyu amaçlı barajın yapılması için Devlet Su İşleri'ne gerekli başvurumuzu yapacağız.”

"ÖNÜMÜZDEKİ 100 YIL İÇİN SU PROBLEMİ ORTADAN KALKACAK!"

Devlet Su İşleri, içme suyu barajını yaptığı takdirde, önümüzdeki 100 yıl için Genç'in su problemi ortadan kalkacak. Bunun için Devlet Su İşleri'nin tek şartı, nüfusun 25 bin olmasıdır! Devlet Su İşleri'nde çalıştığım için biliyorum... Belediyeden aldığı taksit de sabit taksittir. Belediyeye herhangi külfeti olmuyor. İkametgâhımızı 3 aylığına da olsa buraya alalım, barajımızı başlatalım ilçemiz kurtulsun. Sürekli kuyulardan su alıyoruz. Aylık elektrik parası vereceğimize, her ay yol yapalım, kanalizasyon yapalım, bahçe yapalım, park yapalım, çocuk oyun alanı yapalım. Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek, ekonomik anlamda daha güçlü Genç Belediyesi için nüfusumuzu arttırmamız gerekiyor. Genç kent merkezinde ikamet eden vatandaşlarımız başta olmak üzere diğer il ve ilçelerde yaşayan değerli hemşerilerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstererek ikametgâhlarını Genç merkeze taşımalarını rica ediyorum” ifadelerini kurtardı.

“30 BİN CİVARINDA YAŞAYAN VAR AMA İKAMET EDENLERİN SAYISI RESMİYETTE DAHA DÜŞÜK!”

Toplantı sonrası Bingöl Online'nın sorularını yanıtlayan Başkan tartar, Genç İlçesi'nde yaşayanların sayısının 30 Bin civarında olduğunu ancak resmi kayıtlarda bu rakamın 21 Bin 500 civarında olduğunu söyledi.

“Neden bu kadar fark var?” sorusuna “Muhtarlık seçimleri nedeniyle birçok insanımız ikametini köye taşımış. Bu bir gerçek. Güvenlik personeli alımları için ikametini köye götürenler var. İlçede esnaf olup Bingöl'de ya da yakın köylerde ikamet edenler var. Hal böyle olunca ciddi bir fark çıkıyor” yanıtını veren Başkan Tartar:

“Bu insanlarımız ikametgahlarını Genç'e aldıklarında sorunumuz otomatikman çözülüyor. Şöyle de bir durum var ki, İller Bankası'ndan 21 Bin 500 civarı kişi için ödenek alıyoruz ama 30 bin civarında insana hizmet veriyoruz. Bu da ciddi bir yüktür. İkametgahlarını Genç'e alarak bu sorunların çözümüne katkı sunmalarını bekliyoruz”

“BİRİNCİ İKAMETLERİ GENÇ OLSUN”

 Çeşitli sebeplerle ikametgahları Bingöl merkez ya da Genç'in köylerinde olanlar ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve diğer illerde ikamet eden Gençlilere “Birinci ikametiniz Genç olsun” çağrısında bulunan Başkan Tartar, şunları söyledi:

“Herkesin birinci ve ikinci ikametgâh hakkı var. Hemşehrilerimiz birinci ikametlerini Genç'e alıp, ikinci ikametlerini yine başka yerde tutabilirler. Bunu yapmak bir zahmet değil ama ilçemizin geleceğine çok kıymetli bir dokunuştur. Gençliyim diyen herkesin bu konuda duyarlılık göstermesini, birinci ikametgahlarını Genç'e almalarını bekliyoruz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.11.2025
14:58
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi, çevre dostu yatırımlarla hem doğayı koruyor hem de kendi bütçesiyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Güneş enerjisi santrali ve evsel atıklardan elektrik üreten belediye, tıbbi atıkları güvenle steril ederek her yıl milyonlarca liralık gelir elde ediyor.
04.11.2025
14:18
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Defalardır iptal edilen ihaleler nedeniyle yenilenemeyen Bingöl Havaalanı PAT sahaları, yeniden ihaleye çıkıyor. Yaşanan ihale iptalleri, kamuoyunda yanıtı merak edilen bir soruya dönüşüyor: 'Kime vereceklerine karar mı veremiyorlar?'
04.11.2025
11:10
Yeni `Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi` Resmi Gazete`de
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de
Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi güncellendi. Yeni tarifeye göre kira davası açmak için avukata 30 bin lira, bu davayla ilgili icra için 9 bin lira, tahliye için ise 20 bin lira ödenecek.
04.11.2025
10:54
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre bisiklet, motosiklet, traktör ve elektrikli bisiklet kullananlara eldiven ve koruyucu gözlük gibi ekipman kullanma zorunluluğu geldi. Motosiklette arka tarafta oturan kişi de gözlük ve eldiven takacak.
03.11.2025
19:15
12 Bingölspor`dan Kayseri`de Son Dakika Puanı!
12 Bingölspor'dan Kayseri'de Son Dakika Puanı!
Haftayı bir puanla kapatan 12Bingölspor, 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı.
03.11.2025
15:16
Bingöl`de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl'de modern ticaret alanı için ilk adım
Bingöl Belediyesi, şehrin ticari yaşamını güçlendirecek önemli bir projede daha ilk adımları attı. Sebze hali, oto galericiler ve toptancılar için belirlenen yeni alanda saha düzeltme çalışmaları başladı. Başkan Arıkan; 'Çalışmaların tamamlanmasının ardından alan, detaylı imar ve proje planlamasına tabi tutulacak'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın