KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Başkan Dirik'ten ikametgah çağrısı

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, ilçede yaşayan ancak ikametgâhları kırsal kesimde bulunan vatandaşlara çağrıda bulundu; Daha iyi hizmet için daha güçlü kaynağa ihtiyaç var. Buda vatandaşlarımızın burada ikamet etmeleri ile mümkün olacaktır.

Başkan Dirik`ten ikametgah çağrısı
07 TEMMUZ 2019 PAZAR 18:16
5
3583
0
AA aa

Nüfusu 20 Binin üzerinde olmasına rağmen ilçede yaşadıkları halde ikametgâhları kırsalda bulunan vatandaşlardan dolayı nüfus artışı sağlanamayan Genç ilçesinde yaşanan mevcut sorunun son bulması için Genç Belediyesi'nce bir dizi çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yıllardan beri daha fazla olmasına karşın ikametgâhlardan kaynaklı nüfusu 20 Binin altında olan Genç ilçesinde çalışmaların olumlu sonuçlanması halinde hem iller bankasından gelecek ödenek miktarının artması hem de yapılacak olan yatırımların önü açılmış olacak.

"HİZMETİN GELMESİ İÇİN İKAMETGÂHINIZI MERKEZE TAŞIYIN"

Gerçekleşen çalışma ile ilgili görüş bildiren Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, daha iyi hizmet için, daha güçlü kaynağa ihtiyaç olduğunu ve bununda vatandaşlarının ikametgâhlarını Genç'e almaları ile mümkün olduğunu söyledi. Başkan Dirik şunları belirtti. “Genel bütçelerden belediyelere ayrılan ödeneğin ilçe nüfusu ile orantılı olması hasebiyle ilçe merkezinde ikamet eden nüfusun bütçe üzerinde olumlu etkileri herkesçe bilinmekte. Ancak tespitlerimize göre ilçede ikamet eden bir kısım nüfusun, resmiyette ikametgâh olarak köyde bulunduğunu, çeşitli nedenlerle ikametgâhlarını köylerde göstermelerinin kendilerine köy bazlı avantajlar sağlayacağı için ilçe merkezine nakilleri konusunda tereddütlerinin olduğunu gördük. Biz de belediye olarak vatandaşlarımız ile irtibata geçtik. Nüfusun fazla oluşu, hatta 20 Bin üzerinde olmasının bile belediyeye ciddi avantajlar sağlayacağı için kendilerinden bu konuda destek talep ettik. Belediyemizde eleman görevlendirilmesi ile merkezde ikamet edipte kırsalda ikametgâhları bulunan vatandaşlarımızın ikametgâhlarını ilçemize getirmeleri konusunda kendilerini ikna etmeye çalıştık. İnşallah bu çalışmalar sayesinde yılsonu itibari ile ilçe merkezinin nüfusunu 20 Binin üzerine çıkarmış olacağız. Tabiî ki bundan sonraki süreçte de nüfus artış çalışmalarımız devam edecek. Biz vatandaşlarımızdan bu konuda bizlere destek olmalarını istiyoruz. Daha iyi hizmet için daha güçlü kaynağa ihtiyaç var.  Buda vatandaşlarımızın burada ikamet etmeleri ile mümkün olacaktır”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın