KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2026 Cuma

Başbakan erdoğan onları örnek gösterdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu insanının azmi ve becerisini anlattığı konuşmasında Antalyalı 92 yaşındaki Fatma Canan Yaşargil'i ve Bingöllü 27 yaşındaki Ahmet Katıksız'ı örnek gösterdi.

Başbakan erdoğan onları örnek gösterdi
13 MAYIS 2013 PAZARTESİ 05:50
0
4706
0
AA aa

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Ersamus Projesi açılış programı kapsamında 200 öğrencinin Avrupa'ya uğurlanması ile ilgili Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Anadolu insanının yaptığı projelerden ve girişimlerinden örnekler veren Erdoğan, 'Fatma Canan Yaşargil, Antalya'da yaşayan 92 yaşındaki bir teyzemiz. Bir ulusal ajans projesinde yer alarak reçel ve turşu yapımını öğretmek üzere iki defa Avrupa'ya gidiyor. ?Niye güldünüz? Demek ki oluyor- Hatta şu anda da İtalya'da bu faaliyetini sürdürdüğü bilgisini aldım. Bunu yapan 92 yaşındaki bir teyzemiz. Ya bu milletin annesi her şeyi yapar. Bu milletin anası Çanakkale'yi fethedenleri doğurdu.' diye konuştu.

Örneklerine devam eden Erdoğan, 'Keza Bingöl'den Ahmet Katkısız kardeşimiz 1986 doğumlu. 1 Mayıs 2003'te Bingöl'de deprem oluyor, il halk kütüphanesi ciddi zarar görüyor. Ahmet kardeşimiz bu duruma kayıtsız kalmıyor. Ulusal Ajans aracılığıyla bir fon buluyor. Proje yapıyor, başvuruyor ve projesi kabul ediyor. Ahmet kardeşimin bu projesi Bingöl'ün ilk Ulusal Ajans Gençlik Projesi. İlk defa yurt dışına İspanya'ya gidiyor. Talihi o andan itibaren değişiyor. Hatta bir süre sonra proje eğitmeni unvanını elde ediyor. Yeni yapılacak projelere rehberlik yapmaya başlıyor. 30'un üstünde ülkede eğitimlere, toplantılara katılıyor. GAP idaresinde Türkiye'nin en büyük gençlik festivali koordinatörlüğünü 3 yıl boyunca sürdürüyor. En son damadı olduğum Siirt'te? Egemen orada herhangi bir torpil yapmadın değil mi?- 64 ülke ve 81 ilden bin 500 kişiyi festival kapsamında misafir ediyor. Şu anda GAP idaresinde Proje ve Fon Geliştirme Koordinatörü olarak çalışıyor. 'İnsan Yaşamına Dokunmak' ismiyle de bir kitabı bulunuyor.' ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
29.10.2026
16:48
Bingöl`de Cumhuriyet`in 103`üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de Cumhuriyet'in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Programa Vali Cahit Çelik, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın