KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Başarı oranı artıyor

Milli Eğitim Müdürü Sarı, “İlimizi TEOG, YGS ve LYS sınavlarında geçen seneye göre kıyasladığımızda Bingöl’ün başarı ivmesinin yukarı doğru çıktığını ileriye gittiğimizi memnuniyetle ifade etmek istiyorum” dedi.

Başarı oranı artıyor
10 MART 2016 PERŞEMBE 21:41
0
1842
0
AA aa

 İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, beraberinde Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Seven ile birlikte Sancak, Kiğı ve Yedisu ilçelerini ziyaret etti.

Sancak'ta Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu, Hasbağlar Ortaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Okulların eğitim durumu hakkında da bilgiler alan Sarı, buradan Kiğı'ya geçerek ilçede görev yapan öğretmenler toplantı yaptı.

İlçenin eğitim ve TEOG sınavlarının ele alındığı toplantıda konuşan Sarı, “Biz takım ruhuyla, ekip ruhuyla çalışıyor sizlerin destekleriyle başarıyoruz. Takım ruhuyla hareket ettikçe başaramayacağımız hiçbir konu yoktur. Onun için bugüne kadar olan birlikteliğimizin bundan sonra da aynı ekip havası içerisinde davam ettirmeyi temenni ediyorum. Bizim işimiz sadece öğretim değil. Bizim asıl işimiz eğitim. Yarınlarımıza iyi yetişmiş, bedenen, ruhen, sağlıklı bireyler yetiştirmek” dedi.

“Herkes de bu amaç için başarılı çalışmalarda bulundu” diyen Sarı, “İlimizi TEOG, YGS ve LYS sınavlarında geçen seneye göre kıyasladığımızda Bingöl'ün başarı ivmesinin yukarı doğru çıktığını ileriye gittiğimizi memnuniyetle ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sarı, okul Müdürleri öğretmenlerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edip, 2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak İlçeden ayrıldı.

“BİR AHŞABA ŞEKİL VERİYORUZ”

Okul ziyaretleri kapsamında Yedisu ilçesindeki öğretmen ve okul müdürleriyle bir araya gelen Sarı, “Bir ahşaba şekil veriyoruz. İşlediğimiz ahşaba bir desen veriyoruz. işlediğimiz her ahşaba güzel bir şeklin ortaya çıkmasına vesile olacağız. İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri olarak bizlerin okullara dayalı bir yönetim ve gelişim esasını oluşturma gayretinde olması gerekiyor. İlçelerin çalışmalarını istedikleri boyutta sergileyebilmeleri için okul çalışmaları ve okulların bu çalışmaları sahiplenmesi çok önemli. Her okul ilçesine güç veren ve ilçesiyle yol yürüyen bir merkezdir. Okullar kendi gelişim esasları içinde bilinçle çalışmalarını sürdürürse gelişim temelden başlamış olur ve ilçelerin çalışmalarını da destekler” dedi.

Öğrencilerin akademik başarılarının önemi kadar sosyal faaliyetlerde, iletişimde, sporda, değerler eğitiminde, halk oyunlarında, geleneksel çocuk oyunlarında ve sanattaki başarılarının da çok önemli olduğunu, teknolojiyle çok yakın temasta bulunan genç nesillerimizin bu alanlardaki başarılarının arttırılarak sağlanması gerektiğini vurgulayan Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenlerden bu konuya hassasiyetle yaklaşmalarını ve okullardaki çalışmaların öğrencilerin bu yönlerini destekleyecek nitelikte olması gerektiğini belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın