KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Barzani'nin daveti bizleri üzdü

Terörün silah yerine müzakereyle bitirilmesi konusunda kamuoyuyla hemfikir olduklarını ve şehit haberlerinin duyulmamasının sevindirici olduğunu belirten BİŞHAK Başkanı Tan, Barzani’nin Diyarbakır’a davet edilmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Tan, dershaneler konusunda da görüş beyan etti.

Barzani`nin daveti bizleri üzdü
18 KASIM 2013 PAZARTESİ 22:22
0
2234
8
AA aa

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, çözüm süreci, Barzani'nin Diyarbakır ziyareti ve dershanelerin kapatılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Çözüm süreci başlatıldığından beri dernek olarak sesiz kalmayı tercih ettiklerini belirten Tan, bunun sebebini “Söyleyeceklerimizin, kamuoyu tarafından ‘terörün bitmemesinden yanadırlar' gibi yanlış bir biçimde algılanmaması için açıklama yapmadık” sözleriyle özetledi.

Ülkemizde en çok terörden zarar gören bizler olduk. Terörün bitmesini en çok bizler istiyoruz” diyen Tan: “Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için binlerce şehit verdik, yılardır halkımız terörden çok çekti. Devletimizce, terörün silahla değil de müzakereyle bitirilmesi gerektiği konusunda halkımız hemfikirdi. Devletimiz, çözüm süreci başladığından beri iyi niyetliydi ve terörün bitirilmesi için bazı tavizler verildi. Başta silahların susmasıyla beraber terör mensuplarının ülkemizi terk edeceği beklentisi hakimdi. Aradan geçen zaman yaklaşık bir yıl oldu, PKK terör örgütü ülkemizi terk etmediği gibi örgüte elaman kazandırma, yol kesme, tehditle haraç alma, devletimizi tehdit etme ve son olarak Nusaybin'de askeri konvoya saldırı olayını gerçekleştirmiştir. Olayın, Mehmetçiğimizin burnunun bile kanamadan atlatılması sevindiricidir. Bu olayda şehit verilmiş olsaydı bunun hesabını kim verecekti? Doğrudur! Kan dökülmüyor, bundan herkes gibi bizler de memnunuz. Diyarbakır buluşması ve Barzani'nin davet edilmesi, bu şekilde ağırlanması biz şehit ailelerini derinden üzmüştür. Bize göre Öcalan neyse Barzani de odur. Barzani yılardır PKK terör örgütüne her türlü yardımı yapmış, beslemiş ve ülkemize göndermiş olup binlerce Mehmetçiğimizin katili olmuştur.” Dedi.

“DERSHANELERİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ!”

Son günlerde ülke kamuoyunun da başlıca gündem maddelerinden olan ‘dershanelerin kapatılması' konusuna da değinen BİŞHAK Başkanı Tan, dershanelerin kapatılmasına şu sebeplerden ötürü karşı olduklarını vurguladı.

1- Hafta içi ve hafta sonu dershanelerde eğitim gören gençlerimiz, dershanelerin kapatılmasıyla sokaklara ve bazı illegal terör örgütlerin kucağına itilmiş olacaklardır.

2-Fakir öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği dershaneler tarafından sağlanmaktadır. Bugün zorda olsa herkes dershaneye kayıt olabilmektedir. Ama herkes çocuğunu özel okula gönderememektedir.

3-Özelikle bölgemizin eğitim olarak geri kalmışlığı herkesin malumuyken, dershanelerin kapatılması batı illerimizle aramızdaki eğitim seviyesi uçurumunu daha da büyütecektir.

4.Bugün ilimizde her evden üniversitede okuyan geçlerimiz vardı ve bunda dershanelerin katkısı elbette unutulmamalıdır. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
misafir (@Misafir_17026)
21 Kasım 2013 Perşembe 15:46
terör bitsin ama taviz verilmesin, barzani düşmanımızdır. kalkmışız düşmanımızdan medet umuyoruz.açıklamayı okudum terör bitmesin diye bir açıklama söz konusu değil.
zaza gençli (@Misafir_17025)
21 Kasım 2013 Perşembe 15:32
söylediklerine katılıyorum. Naim bey terörün en çok isteyen bizleriz, yazıyı tam okumadan yorum yapan arkadaşlar açıklamayı tam okusunlar.
kıj darayeni (@Misafir_17015)
21 Kasım 2013 Perşembe 11:05
niye üzdü? artık şehit olmuyor diye mi?size paralar akmıyor diye mi???
zaza dareyeni (@Misafir_16952)
19 Kasım 2013 Salı 23:35
ali veli arkadaşıma katılıyorum. yani şunu demek istiyorsun naim bey çözüm sürecine destek vermiyoruz şehitler gelsin. bin düşünün bir konuşun
wisar payiz (@Misafir_16948)
19 Kasım 2013 Salı 18:51
yani Mr. Tan diyor ki:

savas olsun, kan dokulsun, cok sehit gelsin ki, biz de nemalanalim. uyelerimiz cogalsin...

iste bu adam aynen bunu istiyor.
Önce can (@Misafir_16936)
19 Kasım 2013 Salı 14:07
Şu an ülkemizde çok güzel bir kardeşlik beraberlik ve kansız bi hava var çok şükür..Ama siz anne babaların duygularına tercüman olamazsınız ., sizin gittiğiniz heryerde protokol ünüz hazır nasıl olsa, kaç defa şehit ailesini ziyaret ettin? Kaç defa onlar adına bi girişimde bulundun.. Tanıdığım aileler var pekde sizden iyi bahsetmiyor söyliyeyim.. Ben ak partili değilim ama yaptıkları takdire şayandır.. Barzani'nin PKK ye yardım yaptığını da duymadık senin basın ayrı galiba .. 10 yıl öncesine kadar Barzani' değil herkes yardım ediyordu neden?
ali veli (@Misafir_16928)
19 Kasım 2013 Salı 10:03
SAYIN TAN SENİN ŞUANDA BULUNDUĞUN KONUM GELEN ŞEHİTLERİN SAYESİNDE KARDEŞİM SİZ DİYORSUNUZ Kİ.. NİYE ÇÖZÜM SÜRECİ VAR... ÇATIŞMALAR OLSUN Kİ.. ŞEHİTLER GELSİN.. BİZDE YERİMİZİ KORUYALIM... VATANI MİLETİ DÜŞÜNÜYORSANIZ KATKI VERİN.. ELEŞTİRMEYİN... DERSANELER TARTIŞMASINA GİRMEYİN...HAKKATAN YANA OLUN.. CEMATTEN YANA DEGİL....
özgür bingöl (@Misafir_16919)
18 Kasım 2013 Pazartesi 23:04
sen burda konuş dur kimse seni ciddiye almaz bile
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın