KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Eylül 2025 Cumartesi
°C

Barış yemeği

Beki ile Kavarkurt Ailelerin iki genci arasında çıkan ve ölümle sonuçlanan kavga, kan davasına dönüşmeden barış ile noktalandı. Ataoğlu'nun arabuluculuk yaptığı Beki ile Kavarkurt ailelerinin barış yemeğine Vali Avuç'ta katıldı.

Barış yemeği
10 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ 10:32
0
1864
0
AA aa
Barış yemeğinde konuşan Vali Vehbi Avuç: ''Bu iki ailenin barışması bizi mutlu etmiştir.'' dedi. Bingöl eski milletvekili Kazım Ataoğlu'nun arabuluculuğu ile kavgalı olan Beki ve Kavarkurt aileleri arasında barış sağlandı.

İki ailenin barıştırılması töreni dün Devlet Su İşleri Dinlenme Tesislerinde yapıldı. Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başlayan törende konuşan Vali Vehbi Avuç, kavga yerine barışı seçen iki aile arasında sulh sağlanmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemine değinen Vali Avuç, ''Yanlış yapan birinin arkasında durmak örf adetlere uymaz. Bu iki ailenin barışmaları bizi mutlu etmiştir. Her iki aileyi kutluyorum. Türk toplumu bir bütündür. Onun için birlik beraberlik içinde olmaya ihtiyacımız var. Devletimizi bölmeye, parçalamaya çalışan hainler var. Kin ve nefrete yer vermeyelim. Bugün burada gördüğüm ortam mutluluk vericidir.'' dedi.

Molla Mücahit Beki'nin de katıldığı törende, mağdur taraf olan Beki Ailesi adına söz alan Mücahit Beki, Beki ailesinin 500 yıldan fazla bir zamandır Bingöl'de yaşadığını hatırlatarak, aile fertlerinin kimseyi vurmadığını ve vurulmadığını ifade etti.

İki aile arasında arabuluculuk yapan Bingöl eski Milletvekili Kazım Ataoğlu ise iki aile arasında sağlanan barıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ataoğlu, ''Aralarında husumet oluşmuş kardeşlerimizi bir araya getirmek için burada toplanmış bulunuyoruz. İki ailenin fertleri kucaklaşarak dostluklarını pekiştirecekler. Bizde onlara şahitlik edeceğiz.'' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından aile fertleri birbirilerine sarılarak barıştı. Kucaklaşan aile büyükleri birlikte barış fotoğrafı çektirdi. İki aile arasındaki husumet, Somuncu Baba Ekmek Fabrikasında çalışan Sıdık Beki (25) ile Emrullah Kavarkurt (19) arasında 28 Mart 2005 tarihinde kavga çıkmış, Kavga esnasında Sıdık Beki göğsünden aldığı bıçak darbesi ile olay yerinde hayatını kaybetmesi ile başlamıştı.

Bingöl Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
20:05
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
Karaköprü Belediyespor maçı bilet gelirlerinin tamamını SMA Tip-1 hastası 6 aylık Efrayim Gökalp'in tedavisi için bağışladığını duyuran ve toplam bağış miktarını 455 Bin 256 TL olarak açıklayan TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor; '12 Bingölspor olarak söz veriyoruz: Bu mücadele, Efrayim bebeğimiz sağlığına kavuşana kadar devam edecek!' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
19:46
Bingöl Kent Konseyi`nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Bingöl Kent Konseyi'nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Kent Konseyi Başkanlığı; 'Daha güçlü aileler, daha sağlıklı bireyler ve daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hep birlikte dokunmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın