KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Barış, israil saldırılarını kınadı

Türkiye Bingöl İl Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Bilal Barış, İsrail’in Filistin’e yönelik düzenlediği saldırıları kınadı. Barış, Rojava’da çoğunluğu Kürt çocuklardan oluşan çok sayıda insanın da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Barış, israil saldırılarını kınadı
14 TEMMUZ 2014 PAZARTESİ 08:44
0
5756
0
AA aa

Açıklamasında her türlü zulmü ‘insanlık suçu' olarak değerlendiren Barış: “Ramazan'ı idrak ettiğimiz şu günlerde, İsrail'in Gazze'ye, IŞİD'in Rojava'ya veya başka bir yerde, başka bir zalimin başka bir masuma yönelik yapmış olduğu zorbalığı ve zulmü şiddetle kınıyorum” dedi.

Tüm Müslüman âleminin yaşananlarla sınandığını kaydeden Barış: “Eller duada, bedenler ibadette, Ramazan ayında Ümmetin hali, derin bir imtihan olarak bizi sınamakta. Rabbimiz sabrı ve metaneti bu zorluk günlerinde öğreneceğimiz vesilelerle bizleri imtihan ediyor. Mallardan canlardan eksiltmeyle imtihanımız devam ediyor. Biz Müslümanlar olarak mübarek Ramazan ayında kardeşliğimizle, Ümmet-i İslam'ın yanında olmakla bilinç şahitliği yapıyoruz. Allah yolunda dinleri, namusları ve her türlü ulvi değerlerini korumak adına kardeşlerimiz zalim, facir ve kâfirlere karşı direnişleri ve ödedikleri bedellerle Ümmet'i diriltmeye devam ederken” diye konuştu.

Zalimlerin zulmünden çok Müslümanların sessizliğinin hicap vericisi olduğunu belirten Barış, mazlum Gazze halkının topluca katledildiğini söyledi.

“GAZZE'YE BOMBA YAĞIYOR”

İçerisinde hiçbir askeri üs bulunmayan Gazze şehrine tonlarca bombanın yağdırılmaya devam edildiğini kaydeden Barış: “Bir haftadır İşgalci Siyonist Çete'nin Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 100'e yakın Filistinli kardeşimiz şehit edildi. Görkemli, vakur bir şehirdir Gazze. Tıpkı Halep, İdlip, Hama gibi. ‘Suriye ve Filistin' zulme karşı adaleti, baskıya karşı özgürlüğü, zillete karşı onuru seçmiş bir coğrafyanın adıdır” dedi.

4 yıldır Suriye'de zalim Esad çetesi tarafından öldürülenlerin 300 bini geçtiğini kaydeden Barış, şunları kaydetti: “Yüz binlerce insanın akibeti meçhul. En ağır işkencelerle öldürülen insanların haddi hesabı bilinmiyor. Kimyasal silahlar, varil bombaları ve her türlü ağır silahlarla kardeşlerimiz her gün evlerinde, köylerinde, camilerde kısaca vatanlarında ölümlere teslim olmuş durumdalar. Dünya sessizliğini koruyor ve diktatörlerden yana tavır almaya devam ediyor. Tüm bunlar gösteriyor ki işgalciler ve onların yandaşları münafık çeteler, İslam ümmetinin yeniden ayakları üzerine kalktığı, İslam'ın adaletle yeryüzünü şekillendirdiği günleri, biz Müslümanlara çok görüyor ve bu umutlarımızı yok edebilmek için hepimize en ağır bedelleri ödetmeye devam ederken, Müslüman devletlerin seyirci kalması zulümle karşı karşıya bırakıldıklarını gözlerimiz görerek, vicdanlarımız kanayarak sadece seyrediyoruz. Oysa konu emperyalizme karşı onurlarıyla ve tertemiz alınlarıyla mücadele veren kardeşlerimiz olunca BM şemsiyesi altındaki emperyalist devletler hemencecik harekete geçmekte kardeşlerimizi “terörist” ilan edilmekte ve en donanımlı teknolojik silahlarla katletmektedirler.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın