KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Barbar saldırıya kınama!

Mescid-i Aksa’nın içerisini savaş alanına çevirerek, Filistinli Müslümanları tutuklayan İsrail askerleri, cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimleri ayaklar altına aldı. Onlarca Filistinlinin yaralandığı olaya tepki gösteren Bölgenin tanınan Alimleri, çirkin saldırıyı sert sözlerle kınadı.

Barbar saldırıya kınama!
07 KASIM 2014 CUMA 21:07
0
2415
0
AA aa

 Bingöl'de bulunan bölgenin tanınan alimleri, İsrail'in 1967 yılından sonra Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptığı saldırıya tepki gösterdi.

Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar girerek mihrabı postallarıyla çiğneyen İsrail'e tepki gösteren Bölge Alimlerinden Molla Selahattin Baki, Mescid-i Aksa'yı korumanın tüm Müslümanlar üzerinde farz olduğunu söyledi.

“ARKASINDA KAFİR DEVLETLER VAR”

İsrail'in kıyamet gününe inanmayan Yahudi bir devlet olduğunu ifade eden Baki: “Kıyamet gününe inanmış olsaydı diyecekti ki; ‘günü geldiğinde bu kadar milletin hesabı benden sorulur' bunu demiş olsaydı kendini hesaba çekerdi ama İsrail halen kendini hesaba çekmemiş. Buda demek oluyor ki; İsrail Allah-u Teala inanmışsa bile kıyamet gününe inanmamıştır” dedi.

Mescid-i Aksa'yı talan eden Yahudi İsrail devletine bütün kafir devletlerin arka çıktığını vurgulayan Baki: “Bunların içerisinde Müslüman olanlarda Yahudilerle işbirliği yapıyor. Allah-u Teâlâ bize; ‘onlar nasıl sizleri toplu öldürmeye çalışıyorsa, sizde onları o şekilde yapın' biz evimizde oturup ‘bize dokunmayan yılan bin yaşasın dedik' onlarda bizim üzerimize hücum edip camilerimizi tahrip ediyorlar. Onların da Türkiye'de kiliseleri var, biz nasıl ki onların ibadethanelerine karışmıyorsak, onların da bizim camilerimize karışmaması gerekiyordu” diye konuştu.

Mescid-i Aksa'yı ‘bütün Müslümanların ortak yönü' olarak nitelendiren Baki, şunları söyledi: “ Müslümanlar, Mescid-i Aksa'yı Yahudi'nin bu rezaletinden kurtarmalıydı. Mescid-i Aksa işgal altındadır, orayı işgal altından kurtarmak Müslümanlara düşer. Mescid-i Aksa'yı korumak bütün Müslümanların üzerinde farzdır. İsrail bu cüreti, Müslümanların zafiyetinden alıyor. Amerika her zaman onun arkasındadır. Amerika ve diğer Avrupa Devletlerini lanetlemek lazım” ifadelerine yer verdi.

“FİTNE FESATLARLA MÜSLÜMANLARI BÖLDÜLER”

İsrail'in Müslümanları, mezhepçilik, ırkçılık ve bazı menfi konularla' oyalayarak böldüğüne dikkat çeken Bölge Alimlerinden Molla Sahap Korkutata ise, saldırıya lanet ederek Müslümanları birleşmeye davet etti.

Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı ve Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakaretin tüm Müslümanlara yapıldığı gerçeğini vurgulayan Korkutata: “Mescid-i Aksa, Allah'ın evi konumundadır, orası mübarek bir yerdir. Orası insan alemine öncülük yapan peygamber arasındaki birliğin oluştuğu mekandır. Bu saldırı bütün müminler için büyük bir derstir. Mescid-i Aksa, birleştiricidir, bütün müminleri birleştirici bir unsurdur. Temennimiz bütün ümmetin, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıya karşı birleşmesidir. Bu ümmet birleşirse yücelir. Biz dinin özüne inmediğimiz için bu tür saldırılara karşı maruz kalıyoruz. Bu yüzden Müslümanlar böyle aciz hale düştü” dedi.

“MENFİ OLAYLARIN DİNE FAYDASI YOK”

Müslümanların oyalandığı menfi konuların dine fayda sağlamayacağını aksine zarar vereceğini belirten Korkutata: “Biz bu tür olaylarla birbirimizle meşgul olurken, Mescid-i Aksa saldırıya uğradı. Orayı koruyan Filistinli kardeşlerimizin bizlerin desteğine ihtiyacı var. Onun için biz bu ufak tefek menfi olaylardan vazgeçme zaruretiyendeyiz. Ortadoğu coğrafyasında mutlu ve mesut yaşamak istiyorsak birleşme mecburiyetindeyiz. Müslümanlar, İsrail'in aramıza attığı bir fitne ile meşgul oluyoruz. Kur'an-ı Kerim ve dini elimizden alıyorlar, elimize fitne ve fesat verip, bizi bunlarla meşgul ediyorlar. İsrail Müslümanları birbirine düşürerek, birbirine kırdırarak altyapısını daha önceden hazırladı. Bu fitne fesatlarla, Müslümanlar Allah-u Ekber deyip birbirini vuruyor. Böyle olunca İsrail cesaret edip, tüm bunları yapıyor” şeklinde konuştu.

Müslümanların fitne fesatlarla parçalandığını kaydeden Korkutata: “ihtilaf ettiğimiz konular beş para etmiyor hepsi dedikodu, fitne getiren, düşmanlık getiren, huzursuzluk oluşturan konulardır. Biz bunlarla meşgul olduğumuz için o korkak İsrail, bunları yapıyor. Artık bu tür oyunlara gelmememiz lazım. din birleştirici bir kuvvettir, tüm Müslümanların birleşmesi lazım” diye konuştu.

“BU SALDIRI İNANÇ HÜRRİYETİNE YAPILAN TECAVÜZDÜR”

İsrail askerlerince yapılan saldırıya ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Bingöl Şube BaşkanıMücahit Çelik ise, şunları söyledi: “Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı tüm mümin ve vicdanı olan her ferdi derinden yaralamıştır. Müslümanların ilk kıblegahı olan bu mabede işgalci askerlerin postalarla girmeleri, Kur'an-ı Kerim'i yerlere atmaları namaz kılanlara müdahale etmeleri, hatta mabedi Müslümanlara kapatmaları, bütün ilahi dinlerin koruma altına aldığı inanç hürriyeti ve mabet dokunulmazlığına karşı yapılan büyük bir saygısızlık ve tecavüzdür. Bizler Mescid-i Aksa ile gönül bağımızı hiçbir zaman koparmadık ve koparmayacağız. Artık bu zulmün son bulması ve zalimlerin, akıttıkları kanda boğulmalarını Cenabı Haktan niyaz ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın