KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Barakazi üniversite gençliğiyle buluştu

Üniversitedeki çalışmalarına destek isteyen gençler, Bingöl’de yapılması istenilen hizmetler hakkında da görüşlerini paylaştılar.

Barakazi üniversite gençliğiyle buluştu
07 MART 2014 CUMA 11:48
0
1673
0
AA aa

AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi, gençlik toplantıları kapsamında Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve üniversitedeki kulüplerin başkanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Bingöl'de belediyenin ilgi alanına giren sorunları aktaran öğrenciler, bu sıkıntıların ortaya koyduğu tablonun iç açıcı olmadığını söylediler ve taleplerini aktardılar.

Talepleri dinleyen Barakazi, projelerinden bahsedip detaylarını anlattı. Sorunların çözümü noktasında etkin ve kurumsal bir yaklaşımla faaliyet göstereceklerini dile getiren Barakazi, her türlü fikir, öneri ve projeye de açık olduklarını, şehri halkla birlikte yönetmek istediklerini vurguladı.

ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Ümit Bulmuş gençlerin sıkıntılarından bahsederken, konsey ve kulüplerin etkinliklerinde belediyenin destek sunması yönündeki talepleri de dile getirdi.

Bu konuda gerekli desteği vereceklerini ve imkânlar ölçüsünde ortak hareket etmeye gayret göstereceklerini söyleyen Barakazi, gençlerle güzel çalışmalara imza atacaklarını ifade etti.

Öğrencilerin barınma sorununa ilişkin ise ‘iş dünyasıyla ortak bir girişimle sorunu minimum seviyeye çekmeye çalışacaklarını' dile getiren Barakazi: “İşadamlarımızla yapacağımız toplantılarda, apart tarzında yada yurt olarak yeni yapıların inşa edilmesi ve uygun koşullarla öğrencilerin sıkıntılarına çare üretilmesini görüşeceğiz” dedi.

Öğrencilerin, “halkla diyalogun güçlendirilmesi ve öğrencileri benimsemesi, üniversitenin bilim yönüyle öne çıkarılması için destek bekliyoruz” şeklindeki taleplerini ise “Bu konuda bize düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayacağız” sözleriyle yanıtlayan Barakazi, şunları söyledi;

“Öğrencilerimizin bizim kardeşlerimiz, evlatlarımız olduğunu vurgulayıp aradaki doğru bakış açısını yakalatmalıyız. Vatandaş, öğrenciye farklı bir bakış açısı besleyebilir ya da yanlış bir algıya sahip olabilir. Bunun düzelmesi için gerekiyorsa halka açık etkinlikler düzenlenebilir, broşür tarzı çalışmalarla öğrencilerin Bingöl'e ve Bingöl Üniversitesi'ne katkıları paylaşılabilir. Öğrenciler potansiyel bir ekonomik unsur olmaktan çıkarılıp, ilim, bilim ve kültürel faydaları ile önde tutulmalı. Bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz inşallah. Güzel ve her geçen gün büyüyen bir üniversitemiz var. Farklı ilerden gelen öğrenci sayımız da giderek artıyor. Bunu doğru yönlendirmelerle ilimize katkıya dönüştürebiliriz. Üniversiteli gençlerimizi çok daha önemsiyor, onlarla ortak çalışmalar yürüterek yanlış algıları yıkmak istiyoruz. Kardeşlik, sevgi ve saygı ölçüsünde güçlü bir bağ geliştirebilirsek, başarılı olmuş sayılırız. Başaracağız da inşallah” dedi.

Öğrencilerin burs taleplerini de değerlendiren Barakazi, bu konuda kamuoyu oluşturmak ve işadamlarının bu hususta daha etkin olmasını sağlamak için de gerekli görüşmelerde bulunacaklarını kaydetti.

“KÜLTÜREL MİRASLARIMIZI KORUYACAĞIZ”

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin desteklenmesini isteyen öğrenciler, önemli bir hususa da dikkat çektiler. Zazaca için daha fazla çalışma ve araştırma yapılması taleplerini dile getiren öğrenciler, Bingöl'ün kültürel miraslarının korunması çağrısında da bulundular.

Üniversiteli gençler, topluma mal olmuş Rençber Aziz gibi sanatçıların, değerlerin siyasete alet edilmesi ve siyasi figür olarak kullanılmak istenmesinden duydukları rahatsızlığı da paylaştılar.

Kültürel mirasın korunması için çalışmalarda bulunmayı planladıklarını kaydeden Barakazi: “Rençber Aziz, Bingöl'ün en önemli parçalarından biridir. Orta yaş nüfus onun türküleriyle büyüdü. Siyasi figür olarak değil, halk ozanı olarak değerini bilmek, korumak ve yaşatmak lazım. Bu konularda çalışmalarımız olacak inşallah. Bu konudaki hassasiyetiniz için de teşekkür ediyorum” dedi.

Çeşitli sorunların paylaşılıp çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı kahvaltı programı, iyi niyet temennileriyle sona erdi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın