KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Barakazi: üç dilde hizmet veriyoruz

Avrupa konseyi, yerel ve bölgesel yönetimler kongresi 33. genel kurulu'nda belçika'daki dilsel çeşitlilik-bingöl pratiği konulu konuşma yapan barakazi, bizim belediyemiz yazılı ve elektronik ortamda hiçbir sorun yaşamadan 3 dilli hizmet veriyor dedi.

Barakazi: üç dilde hizmet veriyoruz
20 EKİM 2017 CUMA 01:11
0
2638
0
AA aa

 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK), Fransa'nın Strazburg şehrinde gerçekleştirildi. Göçmenler, Romanların entegrasyonu, Katalonya'daki durum gibi konuların ele alındığı kongrede ayrıca İtalya, Sırbistan ve İsviçre'deki yerel ve bölgesel demokrasinin durumuna dair izleme raporlar da görüşüldü.

Kongrede Türkiye'yi temsil eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Belçika'daki dilsel çeşitlilik ile ilgili Bingöl Pratiği ve görüş/yaklaşımlarını sundu.

Bingöl'ün şuanda 5 dilli bir şehir olduğunu ifade eden Barakazi, “Bizim yerelde 3 dilimiz olmasına karşın Afganistan, Suriye ve Irak'tan gelen dillerle beraber 5 dil var. Bizim belediyemiz yazılı ve elektronik ortamda hiçbir sorun yaşamadan 3 dilli hizmet veriyor. Özellikle Suriyeliler başta olmak üzere dışarından şehrimize gelen binlerce sığınmacıyı ilkokul, ortaokul ve üniversitede eğitimden geçiyoruz ve bu konuda hiçbir problem yaşamıyoruz. Bu durumunun şehrimizin dil çeşitliliğine ciddi bir zenginlik kattığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Kentte yaşayan sığınmacılara her türlü desteği verdiklerini belirten Barakazi, “Afganistan, Suriye, Irak ve Asya ülkelerinden gelen dil çeşitliliği sağlayan sığınmacıların, eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılama noktasında belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE GÜNDEMİ BİR ÖNCEKİ OTURUMA GÖRE DAHA HAFİF”

Kongredeki izlenimlerine dair yazılı basın açıklaması da yapan Barakazi, kongrede, Türkiye gündeminin bir önceki oturuma göre daha hafif ve daha az gündemde olduğunu belirtti.

Kongrede, Türkiye ile ilgili direk birtakım konuların gündeme geldiğini ifade eden Barakazi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “gündeme gelen konularla ilgili arkadaşlarımız söz alarak hem cevap verdi hem de sorgulayıp, soru sordular. Bunun dışında belirli konularla ilgili olarak yine eleştirilerimizi ve sorularımızı yönelttik. Türkiye gündemi bir önceki oturuma göre daha hafif, daha az gündemde ve daha nispeten yumuşama gözlemledik. Fakat buna rağmen gerek Suriye konusunda gerek bizim bölgedeki politikalarımızla ilgili zaman zaman eleştiriler yönelttiğinde, buna uygun cevaplar verdik. Kongrede konuşma yaparak, Belçika ile yaptığımız karşılaştırmada dil çeşitliliği ile ilgili olarak güzel uygulamalarımızı burada göz önünde sergiledik. Bunun Avrupa'ya da örnek olabileceğini söyledik. İnşallah kongrede, ülkemiz için daha güzel sonuçlar alacağız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın