KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

Baluken'den ‘sandık güvenliği' açıklaması

BDP'nin desteklediği Bingöl BağımsızMilletvekili Adayı Dr. İdris Baluken, &';21. yüzyılda hala seçim ve sandık güvenliği konusunda bu düzeyde değerlendirme ve hazırlık yapıyor olmak, Türkiye demokrasisi için bir ayıptır” dedi.

Baluken`den ‘sandık güvenliği` açıklaması
08 HAZİRAN 2011 ÇARŞAMBA 08:41
0
3035
4
AA aa

Bingöl BağımsızMilletvekili Adayı Baluken, sandık güvenliği konusunda dün saat 14.00'da BDP binasında bir basın toplantısı düzenledi.

 
Seçimlerde halk iradesinin sandığa sağlıklı yansımasının demokrasinin en temel kuralı olduğuna dikkat çeken Baluken, “Türkiye'de seçimlere ilişkin anayasal ve yasal düzenlemelerin antidemokratik içeriği, uluslararası kamuoyu ve Türkiye'deki bütün siyasal çevrelerce kabul edilmektedir. Bütün bu antidemokratik düzenlemelere rağmen biz siyasi parti ve desteklediği bağımsız aday olarak, parlamenter demokratik mücadeleyi sürekli esas aldık. Partimiz BDP öncülüğünde oluşturulan Özgürlük ve Demokrasi Bloğu olarak Türkiye'de 64 adayla 12 Haziran 2011 genel seçimlerine giriyoruz. Bu blok, bu seçimde açığa çıkacak halk iradesi ile Kürt sorununu demokratik-barışçıl yollardan çözmeyi ve Türkiye'deki bütün farklılıkları kucaklayan özgürlükçü bir anayasayı hazırlamayı hedeflemektedir. Seçim barajı vb. antidemokratik bütün engellemelere rağmen başlattığımız bu yürüyüşün ilk adımında YSK vetoları ile karşılaştık. Halkımızın güçlü sahiplenme iradesi ile kaldırılan YSK vetolarını hazmedemeyen başta Başbakan olmak üzere mevcut siyasal iktidar, tüm devlet olanakları ve kamunun gücünü seferber ederek bizi hala baskılamaya çalışmaktadır. Başbakan il il gezerek bütün seçim mitinglerinde sandıklar üzerinde baskı kurduğumuz iftirası ile partimizi hedef göstermektedir. Bu gerçekdışı söylemlerin asıl amacı, bölgede üzerimize kurulmak istenen baskının üzerini örtmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Yarın kentimize gelecek olan Başbakan bu konuda seçime antidemokratik müdahalelerin nasıl yapıldığını görmek istiyorsa, kendisinin söylemelerinden vazife çıkaran Devlet bakanı ve yerel mülki amirlerin son birkaç aylık Bingöl pratiğini incelemesini öneririz. Kamu kurumu niteliğindeki İl Özel İdaresi kampusunun nasıl AKP seçim koordinasyon merkezi olarak kullanıldığını Bingöl halkı çok iyi görmektedir. Tarihten beri mazlumun yanında yer almış olan Bingöl halkının bütün bu haksızlıklar karşısında yanımızda yer alacağından kuşku duymuyoruz. Bu nedenle AKP'nin son günlerde Bingöl'deki panik, gergin ve hırçın halini aslında çok iyi anlıyoruz” diye konuştu.
 
“Halkın iradesine saygı duymanın herkesin lehine olacağı gerçeğinden hareketle, son dönemlerde seçim usulsüzlüklerine dair aldığımız duyumların geçen seçimlerde olduğu gibi tekrarlanmasına aldığımız tedbirlerle asla müsaade etmeyeceğiz” diyen Baluken, şunları kaydetti:“Bu konuda mevcut iktidar partisinin Bingöl sicili hiç de temiz değildir. Sadece Bingöl merkeze bağlı 100 köyün 35'inde % 98-100 arasında oy kullanılmış, 5 köyde ise seçmen sayısından fazla geçerli oy sayısına ulaşılmıştır. Türkiye ve Bingöl'de seçime katılma oranları orta yerde dururken, söz konusu bu oranların ne kadar seçmen iradesini yansıttığı ve demokratik olduğu gerçeğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ancak bu konuda halkımızın müsterih olmasını öneriyoruz. Çünkü 12 Haziran günü aynı durum tekrarlanmayacağını, bu konuda gerekli bütün tedbirlerin hem Bingöl İl Teşkilatı hem de Genel Merkez düzeyinde alındığını belirtmek isteriz. Genel Merkezimizce Bingöl'e diğer illerden faklı bir önem atfedilmiş ve yapılan hazırlıklar çerçevesinde seçim süresince kentimize fazla sayıda Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, yurtiçi ve yurtdışı hukuk ve insan hakları aktivistleri, Sivil Toplum Örgütü yöneticileri gelerek merkez ve kırsal kesimdeki bütün sandıkların güvenliği için gözlemci olacaklardır. Bu temelde seçim sürecinde görevli olan bütün sandık kurulu başkan ve üyelerini, muhtarları, güvenlik kuvvetlerini ve mülki amirleri sağlıklı bir seçim süreci yaşanmasına katkı sunmaya ve bu konuda yasal mevzuata titizlikle riayet etmeye davet ediyoruz. 21. yüzyılda hala seçim ve sandık güvenliği konusunda bu düzeyde değerlendirme ve hazırlık yapıyor olmak Türkiye demokrasisi için bir ayıptır. Bu konuda bütün kamuoyunu ve ilgili kurumları duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yaptığımız bütün hazırlıkların ve aldığımız tedbirlerin Bingöl halkının iradesinin sandığa yansıyacağı ve Türkiye demokrasisine katkı sunacağı bilinciyle hepinizi saygıyla selamlıyoruz.”
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
werzêr (@Misafir_4833)
08 Haziran 2011 Çarşamba 23:30
geçmiş yıllarda gösterdiki doğu ve güneydoğunun kent merkezlerinde bdp geleneği parti oyları fazlayken köylerde iktidar partilerine daha fazla oy veriliyor.. bu da seçimlerde baskıyı devlet güçlerinin yaptığının somut kanıtıdır. bunun aksini iddia eden müfteridir.
muhammed ikbal (@Misafir_4818)
08 Haziran 2011 Çarşamba 17:18
sayın baluken çok haklı ama 21. yüzyılda hala sandıkalrın bu hald eolmasının en büyük nednelerinden birinin de bdp olduğunu unutmasın. görüyor ve biliyoruz ki bdpnin güçlü olduğu bölgelrde oylar açık ve blok halde veriliyor. tıpkı akpnin güçlü olduğu korucu bölgelrind eolduğu gibi.
yeşil bayraklı (@Misafir_4817)
08 Haziran 2011 Çarşamba 16:47
siz önce isterseniz kendi partinize bir açıklama yapın deyin ki insanları zorlamayın tehdit etmeyin bizi desteklesinler diye.o zaman görürsünüz seçilip seçilemeyeceğinizi.
sinan (@Misafir_4811)
08 Haziran 2011 Çarşamba 11:06
Bağımsız adaylar gazetenizde yeterince yer almıyor,bunun sebebi belki de sadece bir siyasi görüşe angaje olmanız.Ama seçimdeki taraflı tutumunuz umarım birgün kötü bir geçmiş muhasebesi olarak karşınıza çıkmaz.
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın