KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Baluken, sancak'ı başbakan'a sordu

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken: “Bingöl ilimizin Sancak beldesinde eğitimle ilgili mevcut sorunlar 11 yıllık AKP iktidarı boyunca çözüm beklemektedir” dedi.

Baluken, sancak`ı başbakan`a sordu
29 KASIM 2013 CUMA 04:38
0
2526
3
AA aa

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Sancak Beldesi'ndeki sorunlarla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

Önergesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlamasını isteyen Baluken: “Bingöl ilimizin Sancak Beldesi'nde eğitimle ilgili mevcut sorunlar 11 yıllık AKP iktidarı boyunca çözüm beklemektedir. Lise düzeyinde eğitim kurumunun olmadığı beldemizde, lise çağına gelmiş gençlerimiz ya okulu bırakıp çalışma yaşamına giriyorlar ya da ailesinden, topraklarından uzaklarda büyük bir maddi külfetle eğitim hayatını sürdürmeye çalışıyorlar. Daha önce gerek TBMM Genel Kurulu gerekse de ilgili Bakanlıklara sunduğumuz önergelerle gündeme getirmemize rağmen Lise sorunun çözüleceğine dair herhangi bir çalışma gerçekleştirilmemiş, önergelerimize de cevap verilmemiştir. Sancak Belde sakinlerimizin aktarımlarına göre AKP'lilerin seçim dönemlerinde mevcut Veterinerlik binasının yirmi gün içerisinde okula dönüştürüleceği sözü vermesine rağmen bu yönlü de bir gelişme olmamıştır. Mevcut Lise sorunu, ilçedeki sağlık ve diğer hizmet sorunları ile beraber devam etmektedir” dedi.

Baluken, önergede şu sorulara cevap aradı:

*Sancak halkımızın lise yapılması için büyük bir talebi vardır. Söz konusu Lise yapımını gerçekleştirmemenizin nedeni nedir?

*Beldede lise okulu yapılmadığı için aileler, çocuklarını kent merkezine göndermek zorunda kalmıştır. Bu zorunluluk ailelere büyük bir maddi külfet yüklemiştir. Halkımıza bu maddi ve manevi külfeti yüklemeye hakkınız var mıdır? Söz konusu beldemizde yaşayan mağdur ailelerin, AKP politikalarından kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışmanız var mıdır?

*Sancak Beldemizde özellikle içme suyunun sağlıksız olması sonucu hastalıklar çoğalmaktadır. İçme suyunun sağlık standartlarına uygunluğu ile ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmışsa, çıkan sonuç nedir?

*Sancak beldemize iktidarınız boyunca eğitim ve sağlık hizmetleri alanında aktardığınız kaynak ne kadardır? Buna karşılık emniyet ve güvenlik alanlarında Sancak Beldemize ne kadar kaynak aktarımı yapılmıştır?

*Sancak Beldemizde bir karakol varken, ikinci bir karakol yapılmasının gerekçesi nedir? Söz konusu karakol yapımının maliyeti ne kadardır? Sancak ilçemize temel kamusal hizmetlerin yapılması amacı ile merkezi bütçeden Sancak Beldesinden gönderilen aylık miktar ne kadardır? Karakolun maliyeti ile beldemize gönderilen bir bütçe miktarını karşılaştırdığımızda ortaya çıkan tablo hakkında ne düşünüyorsunuz?

*Sancak Beldemizin karakollarla çevrili bir yaşam alanına dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? İhtiyaç olunan lise yapımını, sağlıklı içme suya erişimi, yol yapımını gerçekleştirmeyip yerine ikinci karakolu yapmanızı halkımıza hangi gerekçelerle açıklayacaksınız? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
abdullah (@Misafir_17273)
29 Kasım 2013 Cuma 14:35
idris bey her zamn bingöl sorunları icin önerge vermiştir hep bingölün sorunlarıyla ugrasmıstır..peki iktidar partisi olan akp nin bingöl m.vekilleri nerde..tamam eşref taşın türkcesi yok kendini ifade edemiyor :) peki cevdet yılmaz niye uğrasmıyor..kalkınma bakanısın diger illerin kalkınması icin gösterdigin cabayı biraz bingöl icin göster...nasıl bingöllüsünüz....şimdi bazı rantcı yalakalar yine makarna ve kömür icin.yalaka yorumlar yapacaklar..akp de.ekmek cok..yalakalık yapmanız normal..kişilik olmadıktan sonra her türlü cirkeflik bekl.
sancak bingöl (@Misafir_17270)
29 Kasım 2013 Cuma 13:43
sen bu ilin yüz akısın hocam. teşekkür ederiz.
ORTAÇANAK KÖYÜ (@Misafir_17268)
29 Kasım 2013 Cuma 11:37
Helal sana keşke bingöl merkezde ortaçanak köyünde de böyle araştırmalar yapsan ve bu sorunları meclise taşısan emin ol ki akp hükümeti yüzüne bakmaya utanırlardı...!
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın