KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Baluken asfalt plentini sordu

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, özel firmaya kiraya verilmesi ile ilgili gündeme gelen İl Özel İdaresi’ne ait asfalt plentini Başbakan Erdoğan’a sordu.

Baluken asfalt plentini sordu
05 TEMMUZ 2013 CUMA 06:57
0
1581
2
AA aa

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken, İl Özel İdaresi'ne ait asfalt plenti ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Önergesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken: “Merkezi iktidar yerellerde halka hizmeti belediyeler ve il genel meclisleri aracılığı ile gerçekleştirilir. Yerel idareler bu kapsamda etkin bir hizmeti, kaynakların adil kullanımını, halkın hizmete katılımını esas almak durumundadır. Bingöl'de bulunan tek asfalt plenti ilimizde ciddi bir yol sorunu varken pek çok köy yolu harap haldeyken, İl Özel İdaresi'nde AKP'li üyelerin oylarıyla kiralanması yetkisi daimi meclisine verilmiştir. Asfalt Plentinin, AKP'li üyelerin imzasıyla kalifiye eleman yokluğu ve arıza verdiği gerekçeleri ile devri istenmiştir. Diğer üyelerin itirazlarına ve meclisin gidip yerinde bu gerekçeleri tespit etmesi önerisine rağmen asfalt plenti devri AKP'li üyelerin oyları ile oy çoğunluğu şeklinde kabul edilmiştir. Daha önceki tarihte il genel meclisi, ilimizde bir asfalt plenti yapmak üzere arsa satışı yapmış ve bu asfalt plenti beş buçuk milyona mal olmuştur. Buna rağmen gerek önceki işlemlerde gerekse de asfalt plentinin satışında AKP'li il genel meclis üyeleri adalet, hizmet ve etkinlik standartlarından oldukça uzaklaşarak öneriler sunmuştur” dedi.

Baluken, önergede şu sorulara cevap aradı:

1 Bingöl il merkezinde ve köy yollarının büyük çoğunluğunda günümüz standartlarına uygun yollar bulunmamaktadır. Halkımız birçok defa yürüyüşler, basın açıklamaları v.b. demokratik eylemlerle demokratik tepkilerini ortaya koymuştur. Kent merkezinde ciddi bir yol sorunu varken asfalt plentinin satılmasının gerekçesi nedir?

2 Kamu kaynakları kullanılarak beş buçuk milyona mal edilen asfalt plentinin ihale usulü ile devredilmek istenmesi, kamunun yararı, kaynakların halk lehinde kullanılması açısından sorunlu bir işlem değil midir?

3 İl Genel Meclisi'ne asfalt plentinin devredilmesi konusunda muhalefet eden ve kalifiye eleman yetersizliği, sık sık arıza vermesi gerekçelerinin yerinde araştırılması isteyen üyelerin bu önerileri neden ret edilmiştir?

4 Bingöl'de nitelikli iş gücü açısından büyük bir işsizlik sorunu varken asfalt plentinin kalifiye eleman yetersizliği gerekçesi ile devredilmek istenmesinin izahı nedir?

5 İlimizin tek asfalt plentinin ihale usulü ile devredilmesi durumunda temel kamusal hizmet olan yol yapımı nasıl gerçekleştirilecektir? Asfalt alımı gerektiğinde kamu kendi işletmesinden ihale ile asfalt mı temin edecektir? Bu durum oluşursa söz konusu maliyetin halktan karşılanması; kaynakların adil kullanımı, halkın vergilerinin etkin kullanılması noktalarında sorun oluşturmaz mı?

6 Türkiye'de bürokrasi hantallığı ile nam salmışken, asfalt plentinin ihaleye çıkarılması hususu, birkaç günde çok sayıda bürokratik işlemden geçirilerek ihaleye hazır hale getirilmesi olağan dışı bir durumu ifade etmemekte midir?

7 Bingöl il genel meclisinin ilgili yasaları zorlayarak kamuya ait varlıkları satışa çıkarmasının, kiraya vermesinin yasal dayanağı nedir? Söz konusu uygulama ile Bingöl'de kamuya ait tüm varlıkların satışının önü açılmamakta mıdır?

8 Bingöl kamuoyunda asfalt plenti ile ilgili bu sürecin siyasi baskılarla gerçekleştiği ifade edilmektedir. Bu ifadelerle ilgili herhangi bir soruşturma başlattınız mı? Kamu kaynaklarının siyasi baskılar yoluyla ihale edilmesi ile ilgili ifadeler hakkında ne düşünüyorsunuz? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ZAZA GENÇLİ (@Misafir_14291)
05 Temmuz 2013 Cuma 15:21
Yaşar DEMİR , Arif , ANDİÇ iki dönemdir İl Genel Meclisi Üyeliği görevini sürdürmekteler. Bu iki şahsiyetin gerçekten , Ak Partiyle , Ak Partinin tüzüğü yapısıyla hiç bir ilgi ve alakaları yok , , kendi şahsiyetleri dışında ne Ak partiye ne de bir sağ partiye oy dahi vermiş değiller, ne hikmetse iki dönemdir yerlerini koruyorlar , yazık bu memlekete bir tanesi eczaneden devleti bir tirliyona yakın .... , diğeri SERVi yolunu yaparken teslimat döneminde , kardeşimi PKK kaçırdı yaygarasıyla hiç bir kontrolün gidip görmediği ylu köprüleri tesli
serdar yılmaz (@Misafir_14284)
05 Temmuz 2013 Cuma 12:00
yaşar demir bet efendi cevab-ı sen ver senin orda yaptıklarının bi tezehürüdür hadi cevap ver ve paşam
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın