KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Balık tutmayı öğretmek daha sağlıklı bir yoldur

İl Milli Eğitim Müdürü Engin; Biliyorsunuz her gün balık vererek karın doyurmak doğru değildir! Balık tutmayı öğretmek daha sağlıklı bir yoldur. Takdir edersiniz ki, yapılan çalışmaların sürekliliği ve devamlılığını sağlamak çok önemlidir!

Balık tutmayı öğretmek daha sağlıklı bir yoldur
27 KASIM 2018 SALI 20:00
1
1700
3
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, ‘Mahallenin Mimarlarına Dokun Toplumu İmar Et' Projesi kapsamında ‘Resulullah ve Dua' konulu motivasyon seminerinde usta öğreticiler ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Engin, dezavantajlı kurslar için bir kampanya başlattıklarını belirtti.

Engin; “Geçtiğimiz sene özellikle dezavantajlı köylerde ve mahallelerde kurs açan usta öğreticilerimizin kurslarına yaptığımız ziyaretlerde alım gücü olmayan kursiyerlerinizin diğer arkadaşları gibi üretim yapabilmeleri ve kazanç elde edebilmeleri için İl Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezi kapsamında bir kampanya başlattık. Ankara'daki bazı hayırsever vatandaşlarla ve bazı kurum ve kuruluşlarla iletişime geçtik. Dezavantajlı kursiyerlerimizin kullanımına sunmak üzere Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bir Kumaş Bankası açtık. Bu kumaş bankası'na Ankara'dan gelen tüm malzemeleri bir defaya mahsus olmak üzere ihtiyac sahibi 250 kursiyere dağıttık. (Bu çalışmayı iyi örnekler bağlamında bakanlığımıza sunduk: Bu çalışmamız tüm iller arasında Türkiye'de örnek bir çalışma olarak birinci seçildi.) Biliyorsunuz her gün balık vererek karın doyurmak doğru değildir! Balık tutmayı öğretmek daha sağlıklı bir yoldur değil mi? Siz de takdir edersiniz ki yapılan çalışmaların sürekliliği ve devamlılığını sağlamak çok önemlidir! Bakanlığımız da Kumaş Bankası'nın devamlılığını "yerel kaynaklarımızı harekete geçerek" sağlayacağımızı öğrenince zaten çalışmamızı ödüllendirdi! Yani başlatmış olduğumuz Kumaş Bankası'nın devamlılığını "sizin üretkenliğinize ve desteğinize" sunduk” dedi.

“İhtiyaçlar piyasanın altında verilecek”

Verilecek malzeme desteğinin piyasanın altında bir fiyata verileceğini belirten Engin; “Aralık ayı içinde Halk Eğitim Merkezimiz bir kampanyayla Kumaş Bankası'na hayırsever esnafın kumaş ve benzeri malzeme desteğinde bulunmasını sağlayacak. Usta öğreticiler arasında Songül Hanım başkanlığında bir komisyon oluşturulacak. Bu komisyonca tespit edilen ihtiyaç sahibi kursiyerlerinizin kumaş ve benzeri malzemeleri bu bankadan temin etmeleri sağlanacaktır. Yalnız ihtiyacı olan kursiyerlere malzemeler piyasa fiyatının belli bir oran altında verilecektir. Bu oran komisyon tarafından belirlenecektir. (Bu durum sadece komisyonca tespit edilmiş olan ihtiyaç sahibi kursiyerleriniz için geçerli olacaktır!) Bu yolla kursiyer potansiyelinizi de arttırabileceksiniz. Yani Kumaş Bankası'nı ihtiyaç sahibi öğrencilerinize anlattığınız takdirde öğrenci bulma sıkıntınız neredeyse kalmayacak. Çünkü malzemelerin pahalı oluşundan dolayı birçok genç kızımız bu kurslara katılamamaktır. Bundan dolayı belli periyotlarla tanıdığınız esnafın Kumaş Bankası'na kumaş ve benzeri malzemeler bağışlamasını teşvik edebilirsiniz! Kumaş Bankası'nın devamlılığını da bu yolla sağlamış olursunuz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33652)
28 Kasım 2018 Çarşamba 17:37
balık malık ayaklarını geçelim cevdet yılmazın kelimeleri memur sun işine bak kardeşim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33586)
27 Kasım 2018 Salı 20:51
Iyi de balık tutmayı öğretmek için balık tutmayı bilmek gerekir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33647)
28 Kasım 2018 Çarşamba 17:21
@Misafir Kullanıcı Mesala kendisi balık tutmasını biliyor mu .o koltuğa hakkederek mı geldin yoksa Cevdet le mı geldin
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın