KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Balık sezonu açıldı

Günlük getirilen balıkların kilosunu 2 YTL’den satan Bazencir, artık balık yeme vaktinin geldiğini söyledi.

Balık sezonu açıldı
21 EYLÜL 2007 CUMA 09:48
0
1369
0
AA aa
Ramazan Ayı’nın başlaması ve kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sofraların vazgeçilmezi olan ‘Balık’, tezgâhlardaki yerini aldı.

Bingöl’ün yerli balığı olarak bilinen ‘Karabalık’ artık seyyar arabalar üzerinde müşterilerini bekliyor. Yıllardır Bingöl’de balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Necmettin Bazencir isimli balık satıcısı, balık sezonunu ilk açanlardan biri.

Her yıl bu mevsimde Özlüce ve Peri Suyu’nda avladığı balıkları Bingöl’de satışa sunduğunu belirten Bazencir, artık balık yeme vaktinin geldiğini söyledi.

Sezonun ilk günleri olmasına rağmen uzun süredir sofrasında balık bulunduramayan vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduğunu ifade eden Bazencir, satışların yüz güldürdüğünü dile getirdi.

Yerli Balık olan Karabalıkların kilosunu 2 YTL’den satan Bazencir, balıkların günlük getirildiğini ve damak zevkine hitap ettiğini vurguladı.

Balık satarken faydalarından bahsetmeyi de ihmal etmeyen Bazencir: “Balık; Kalp hastalığını ve felci önler, Kolesterol metabolizmasını ayarlar, Kemikler için yararlıdır. Şeker hastaları için yararlıdır, Astım tehlikesini azaltır, Prostat kanserini önler, Kırışıklara karşı etkilidir. Balık yemek mutluluk ve enerji kaynağıdır. Balık yiyen kadınların çocukları daha zeki olur” dedi.

Bazencir, önümüzdeki günlerde balık satışlarında artış yaşanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.


Bingöl Online / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın