KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Kasım 2025 Salı
°C

Bakanlık, acildeki vezneleri kaldırıyor

Acil servislerdeki veznelerde hastalara senet imzalatılıp, para tahsilâtı yapıldığını tespit eden Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık, acildeki vezneleri kaldırıyor
02 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 08:35
0
1884
0
AA aa

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun imzasıyla, 'Acil Servislerde Bulunan Veznelerin Kaldırılması' konulu bir genelge yayımlandı. Genelgede, sosyal güvencesi olsun olmasın acil servislere müracaat edenlere ön şartsız tıbbi müdahalenin zorunlu olduğu belirtildi.

Hizmet bedelinin tahsili ile ilgili işlemlerin ise, acil müdahaleden sonra yapılacağı hatırlatıldı. Buna karşın, bakanlığa bağlı hastanelerin acil servislerinde veznelerin bulunduğu, bu vezneler vasıtasıyla para tahsilâtı yapıldığı, refakatçilerden refakat ücreti alındığı ve hastalara senet imzalatıldığının tespit edildiği aktarıldı.

Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ'in ilgili hükümleri hatırlatılarak, "Hasta veya hasta yakınlarına senet ya da bu anlama gelebilecek herhangi bir evrak imzalatılmayacaktır." denildi. Genelgede, hastane acil servislerinde bulunan veznelerin kaldırılması istendi.

Bu alanların ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlenerek hastaların kullanımına tahsis edileceği, vezne işlemleri için ayrıca personel görevlendirilmeyeceği belirtildi. Genelgede şu ifadelere yer verildi: "Ücretli hastalar adına tahakkuk ettirilen faturaların bedelinin kurumun faturalar üzerinde belirtilen banka hesabına yatırılması sağlanacak, mesai saatleri dâhilinde kurum içinde ödeme yapmak isteyen ücretli hastalardan yapılacak tahsilâtlar için, gelir tahakkuk birimlerince saymanlık mutemedi görevlendirilecek, mesai sonrası ve resmi tatil günlerinde yapılacak tahsilâtlar için ise idari nöbetçi memurlara saymanlık mutemedi görevlendirmesi yapılacak."

Bazı hastanelerde yazar kasa bulunduğuna da dikkat çekilen açıklamada; 'Yazar kasanın kaldırılarak ücretli hastalara otomasyon ile bağlantılı tahakkuk fişi verilebilecek şekilde sistemin' oluşturulmasının sağlanması istendi.

Refakatçi ücreti alınmayacak
Genelgede, hastaların kendisinden veya refakatçilerinden, refakatçi ücreti talep edilmeyeceği kaydedildi. Sosyal güvencesi olan hastaların refakat ücretlerinin, tahakkuk ettirilecek faturalarda gösterileceği ifade edildi. Yanında refakatçi kalmasına gerek görülen ücretli hastaların refakat ücretlerinin, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) eki fiyat tarifelerinde belirtilen refakat ücreti üzerinden tahakkuk ettirilerek, tedavi gideri olarak düzenlenen fatura bedeline dahil edileceği kaydedildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın