KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Bakanlar mobese'nin açılışını yaptılar

Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Bingöl'e gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne ait olan MOBESE kamera sisteminin açılışını yaptılar.

Bakanlar mobese`nin açılışını yaptılar
28 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 08:57
0
3026
0
AA aa

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Bakan Atalay ve Bakan Yılmaz, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne ait olan MOBESE kamera sisteminin açılışını yaptılar. Açılışa Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü de katıldı.

Açılış sonrasında Emniyet Müdürlüğü binasında hizmet veren MOBESE odasını gezen Bakan Atalay ve Bakan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal'dan bilgi aldılar.

MOBESE kamera sisteminin denenmesini isteyen Bakan Atalay, sistemin daha modern hala gelmesi için Akbal'a talimat verdi.

Güvenlik önlemlerinin kendileri için öncelikli işler arasında olduğunu belirten Bakan Atalay, ”MOBESE sistemi bizim önleyici ve güvenlik hizmetlerimizin önemi bakımından birinci sırada geliyor. Bu nedenle şehir içerisindeki esnaf ve vatandaşlar için önemli bir sistem. Özellikle hırsızlık ve asayiş durumlarının aydınlanması için önemli bir gelişme olduğunu görüyoruz. Yeni kurduğumuz bu sistem suç işlenmeden önleme tedbirlerini anlamaya yarıyor. İçişleri Bakanlığı'nı devraldığımda sadece İstanbul'da bu sistem varken biz yeni bir karar alarak, bunu tüm Türkiye'ye uygulamaya başladık. Şuan 81 ilimizde MOBESE sistemi kuruldu” dedi.

En kısa sürede Genç ve Solhan'da da bu sisteme geçileceğinin müjdesini veren Bakan Atalay, kurulan sistemin önleyici olduğunu vurgulayarak, “Yeni kurulan sistem ile Bingöl'e giren ve çıkış yapan tüm araçlar denetleniyor. Demin izlediğimiz görüntü de aracın birini durdurdular. Bunun sebebi şehre giren tüm araçların plakalarının taranması ve sorunlu olanların durdurulmasıdır. Yaklaşık 5 saniye içerisinde plaka okunuyor. Emniyet sistemindeki Polnet sayesinde araçların tüm bilgileri sorgulanıyor. Bu sayede suça karışmış veya çalıntı olan araçlar burada belirlenerek gerekli işlemler yapılır. Dolayısı ile şehrin güvenliği açısından önemli bir güvenlik düzeyi olmuştur. Bütün bu çalışmalar vatandaşlarımızın daha güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşaması içindir. Olası bir olayın aydınlatılmasına da yardımcı olacaktır. Ayrıca henüz yapılmayan bu sistemin üçüncü parçası olan Dijital Harita'da eklenecektir. Bu Dijital Harita sayesinde emniyetin araçlarının nerede olduğu izlenecek. Bu sayede olay mahalline en yakın ekip yönlendirilecek. Bu sistemin Bingöl'de devreye girmesinden dolayı mutluyuz” diyerek kurulan sitemin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın