KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Bakan yılmaz'ı tebrik etti

“Havalimanımızla ilgili zaman zaman eleştirilerimiz olmuştur ama hiçbir zaman art niyetimiz olmamıştır” diyen Bursa BİN-DER Başkanı Barış, Bakan Yılmaz başta olmak üzere havalimanı açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti. Barış, Bingöl’deki diğer bazı sıkıntılara da dikkat çekti.

Bakan yılmaz`ı tebrik etti
15 TEMMUZ 2013 PAZARTESİ 00:10
0
12217
0
AA aa

Bursa'da faaliyet gösteren Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Bursa BİN-DER) Başkanı Bilal Barış, Bingöl Havalimanı açılışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“ELEŞTİRDİĞİMİZ GİBİ TAKDİT ETMEYİ DE BİLİRİZ”

Havalimanının Bingöl halkına hayırlı olması temennisinde bulunan ve yapımında emeği geçen Başta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olmak üzere tüm herkese teşekkür eden Barış: “Havalimanın yapımı ve açılması için birçok defa halkın ve biz sivil toplum örgütlerinin Sayın Bakanımız ve siyasetçilerimizi eleştirdiğimiz olmuştur. Belki bundan dolayı onları üzmüşüzdür. Ama bu eleştirilerin hiçbir zaman art niyetli eleştiriler olmadığını belirtmek istiyorum. Her ne kadar yapılamayan hizmetleri eleştirirsek de, yapılan hizmetleri de tebrik ve takdir edeceğimizi de belirtmek istiyorum. Şehrin, 90 yıldır geri bırakılmışlığın verdiği eziklikten olsa gerek, Bingöl halkının Bakanımızdan beklenti çıtası hep yüksek olmuştur. Buda Sayın Bakanımızı zaman zaman zor durumda bırakmış olabilir. Ama siyasetçinin kaderi bu olsa gerek. Bir kez daha Havalimanımızın hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“YÜZENADALAR BİNGÖL'ÜN TANITIMINA KATKI SAĞLAR”

Açıklamasında Solhan'da gerçekleştirilen ‘Yüzenada Doğa Coşkusu' adı organizasyona da değinen Barış, davet üzerine festivale katıldığını söyledi.

Yüzenadaların bu yönüyle tanıtılmasının Bingöl'e sosyal ve ekonomik alanda katkı sağlayacağını ifade eden ve bu tür organizasyonların artarak devamını dileyen Barış: “Solhan Kaymakamı Sayın Şeref Aydın ve Solhan'a önemli hizmetler yapan ve çok büyük emek sarf eden Belediye Başkanı Sayın Niyazi Çavuş oğlunu tebrik ediyorum. Ayrıca Sayın Bakanımız Solhan'a yapılan hizmetleri anlatırken büyük memnuniyet duyduk. 270 Milyon liralık yatırımla Solhan'a ne kadar çok önem verildiğine de şahit olduk. Solhan'da özelikle eğitim alanında önemli yatırımlar yaptığını gördüm. Sayın Bakanımın ayrıca Solhan'a kazandırdığı Kale Barajı ve yeni demir yolu hattını yerinde gördüm. Fakat halkımızın bir sıkıntısı vardı. İstimlak bedeli 4 TL civarındaymış. Başka illerde bu tür istimlaklerin emsal alındığında en düşük değer 8 ile 10 TL arasında değiştiğini söylediler. Sayın Bakanımızın bu konuya hassasiyetle eğilmesini bekliyor, gerekli duyarlılığı göstereceğine emin olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

DİĞER SORUNLAR VE TALEPLERİ DİLE GETİRDİ

Bingöl'de inşa edilen barajlarda çevre köylerden yeteri kadar personel alınmadığını ifade eden Barış, alımların Bingöl'den yapılmasının şehirdeki istihdama katkı sağlayacağının ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan Bingöl'de yatırım yapacağını açıklayan SÜTAŞ'ın Bingöl ekonomisine ve istihdamına ciddi katkılar sağlayacağını aktaran Barış: “Sayın Bakanımızın bu husustaki gayretlerini biliyor ve kendilerini takdir eder, teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

Bingöl Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi açılması hususunda gerekli altyapı çalışmalarının ivedilikle sürdürülmesi talebini de dile getiren Barış, Bingöl'de çok kapsamlı ve yüksek yatak kapasitesine sahip bir hastane inşa edilmesinin de cdii bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Çevre illere yapılan sevkler nedeniyle Bingöl halkının ciddi mağduriyet yaşadığına da dikkat çeken Barış: “Bu konuda beklenen adımların atılmasını ısrarla bekliyoruz. Hem hastalarımızın, hem de refakatçilerinin çevre ile hastanelerinde yaşadığı çilenin son bulmasını ümit ediyoruz. Bunun için Sayın Bakanımızdan beklentilerimizin büyük olduğunu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz'dan, metropol şehirlerdeki Bingöl dernekleri irtibatlı olması ve ziyaretleriyle o ildeki siyasi ve bürokrasi çevrelerine Bingöllülerin yalnız olmadığını hissettirmesini isteyen Barış: “Bunun dernekler için önemli olduğu, Sayın bakanımızın da bu hususta gerekli ilgisi göstereceğine inandığımızı belirtmek isterim” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın